Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    anesti_55, e ke dekllaruar kombesine, apo je akoma klandestin? Deri ku vete Vorio Epiri, e kalon Durresin, apo jo? Edhe varret e ushtareve romake te Jul Qesarit dhe Pompeit duhet te jene me eshtra te ushtareve greke te vrare ne luften italo-greke te 1941!

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga POKO Lexo Postimin
    ligesia e ato bakteriet qe ju mbolli ne gjak ai sistem kanibal,ju ka fajet...ne je sado pak fetar,sdo veje gishtin cdoher ke feja tjeter...mos se gabon !

eshte veshtir te nderrosh me mish e me lekur per 20 vjet,kur kanibalet vampiret therasin perdit akoma per gjak...ne ate halen e ps i gjen me shumice ato tipa e ato fansa.
    jo anesti jo,shqipetaret qe jetojne per rreth shtetit shqipetare qe quhet shqiperi sote,jane 95% te konfesionit islam,por ajo qe ndodhe e shef njeriu ne shqiperi,ku te hiken koka per nje pasqyr makine,rralle ndodhe diku tjeter.
    me duket se ato te kosoves vriten nese lokali ka muzik sllave, vriten nese diskuton e ben replike per flamur e nacionalizma,vritesh nese replikon per problematike kulturore, bejne sherr te dehur nga fitorja e turqise ndaj serbise etj etj qe nuk po du me vra mendjen shume per fakte.Ato te maqedonise bejne te njeten gje , me pare vriten sesa ulen per diskutim.Vriten per fe, perse kishe e jo xhami, vriten dhe per politike mes njeritjetrit.Pra problematika eshte njelloj ne te gjithe trojet shqiptare.Une them qe eshte problematike religioni pasi jo vetem qe kronika e zeze zor se ka nje emer te krishtere, por dhe sjellja jone eshte e ngjashme si dy pika uji me popujt e lindjes se mesme.Ke pare ti qe ngjasojme dhe si cehre me to?
    Eeshte e vertete qe dhe komunizmi ka pjesen e vet ne kete shkaterrim shpirterore , por gjithsesi jam i mendimit qe produkti "muslimanizem +komunizem", e ka me te pa mundur progresin drejt civilizimit ne pergjithsi e aq me teper, per tju pershtat civilizimit europian perndimore.

...ne je sado pak fetar,sdo veje gishtin cdoher ke feja
    Sorry, por une nuk jam aspak fetar, asnje institucion nuk ka vepruar mbi mua per te me dhene nje edukim te tille, jane nderpre lidhjet.Ne qe shkulem kishe e xhamija nuk eshte e mundur te rikthehemi rruges se perendise.Une jam aq kristian sa me kane trajtuar te paret e mi nder shekuj.Une vete s'kam asnje kontribut per tu krenuar qe jam i tille.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga flamuri_kuqezi Lexo Postimin
    anesti_55, e ke dekllaruar kombesine, apo je akoma klandestin? Deri ku vete Vorio Epiri, e kalon Durresin, apo jo? Edhe varret e ushtareve romake te Jul Qesarit dhe Pompeit duhet te jene me eshtra te ushtareve greke te vrare ne luften italo-greke te 1941!
    anesti_55, e ke dekllaruar kombesine,
    Nga vet pyetja qe ben, kuptohet qe jo vetem je cinik, por ke dhe mjaft boshllek intelektual.Por mos u merzit , pasi njerez ne nivelin tend perbejne shumice,e per kete problematike jam ketu.Shkrimet e mija kane per baze moralin, ruajtjen dhe forcimin e tij.Individi sillet sipas trysnise se problematikes qe ai ka, dikush del tek semafori, dikush shkon ne emigrim dhe len familjen, fisin, atedheun, dikush rriskon , vret e vjedh, dikush kerkon te gjeje shpetim duke ndryshuar kombesine.Te gjitha keto raste jane cedime te moralit dhe per mua eshte e pa rendesishme kritika ndaj ketyre individeve ,por me intereson te marr ne analize problematiken(per shkaqet ,arsyet e cedimit moral) .
    Ku ndodhet Vorio Epiri?Nuk me intereson. Historia, sjellja e popullit tim nder shekuj mua me ka dhene si atedhe 28 mije km2, te cilen u do ta mbroj aq sa preken interesat e mija individuale, familjare ,fisnore, shoqerore, per me tej nuk me ke.
    Varret e ushtareve greke?Zot i madh te pergjigjesh dhe per varre, po mire.Ndjenjat nacionaliste rradikale jane te demshme dhe nuk sjellin kurre paqe.Nacionaliste nuk ka vetem ne shqiperi por ja qe ka dhe ne greqi.Une nuk di si eshte nderi per te renet ne lufte, qe te vedosen e ti behen nderimet aty ku kane rene apo ne shtetin e tyre, por di qe qeveria shqiptare pranoi zgjidhjen me te mire te mundur ne interes te paqes.
    Une jam nga Durresi (greqisht dhio raqis , latinisht due raqium= dy kodra)Dhe vertete qyteti im ka dy kodra.Por meqe jemi ketu, ne qytetin tim lindi dhe nje perandore, Anastasi i I-re(une kam emrin e tij) qe u be perandore i bizantit, pra ne keto vite kemi nje histori, nje problematike, nje jete ne bashkesi e miqesi me popullin grek.Kishim nje zhvillim kulturore dhe ekonomik me te larte se popujt italian dhe se perse u prishem e perse jemi sot ne rradhe te fundit ku na trajtojne si nje popull ne karantine rrethuar me tele me gjemba, kete gjeje ti.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Fatkeqsisht,hecet me moton tradicionale akoma percaj dhe sundo,kudo,ne fe ne politik ne krahinizma e racizma.Nuk priremi ti zgjidhim problemet e mosmarveshjet ne interesin e perbashket,por si te dal une mbi ty.Mungese ndergjegje,reflektimi,maturie,durimi,gje qe na ben te dukemi si njerez te eger akoma,para botes se civilizuar.

Zgjidhja e vetme e me e pranuar, per mendimim tim do ishte,vetem zbatimi i ligjeve e'i rregullave qe ka shteti,me nje dore te fort nga vet shteti.Une shpresoje shume,qe mbrenda kesaj dekade,shteti shqipetare,dhe ne pergjithesi shqipetaret,do gjejn rruget e veta te mirqenies e te emancipimit.

p.s pranoj deri diku mllefin e kritikat e forta qe shpreh nganjehera per religjionet e ne vecanti per islamin,por dot keshilloja miqesisht,te mos kalosh ne pergjithesime e gjeneralizime cdoher,duke par te keqen vetem nga krahu tjeter.
    Ndryshuar për herë të fundit nga POKO : 17-04-2011 më 18:27

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    urrejtjen e ndjellin vetem politikanet. ata e duan pushtetin me cdo kusht. sepse e dine qe pushteti ne shqiperi sjell para. pushteti ne shqiperi te jep mundesi te vjedhesh.
    do vriten shqiptaret, deri sa te dale ndonje diktator dhe te pakten te vendosin ligjet.

Dark Angel Maska e smokkie
    Anëtarësuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137
    Mos ja vini fajin politikes, fajin e ka pipëlli injorant shqiptar.
    Cdo gje eshte relative...

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Jemi shoqeri katastrofale,nuk besoi qe ka si ne ndokun,po pse te behemi kurban te politikarucave te cilet po na rjepin,edhe te dalim e te qierremi per edi ramen apo per ke do tjeter eshte shume e mjreushme,e njejta gje eshte ketu ne kosove njerzit jan ne gjendje me vdek per nje politikaruc qe nuk e meriton as me bageti me que e jo me te na udheheqin,por ka njerz te verber nga mendja qe bejn tifozllek per ata qe jeten ua ka ber ferr por nuk shofin fatekeqesisht,dhe kjo eshte veti e popujve te pa emancipuar

Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [QUOTE=POKO;3068293]Fatkeqsisht,hecet me moton tradicionale akoma percaj dhe sundo,kudo,ne fe ne politik ne krahinizma e racizma.Nuk priremi ti zgjidhim problemet e mosmarveshjet ne interesin e perbashket,por si te dal une mbi ty.Mungese ndergjegje,reflektimi,maturie,durimi,gje qe na ben te dukemi si njerez te eger akoma,para botes se civilizuar.

Zgjidhja e vetme e me e pranuar, per mendimim tim do ishte,vetem zbatimi i ligjeve e'i rregullave qe ka shteti,me nje dore te fort nga vet shteti.Une shpresoje shume,qe mbrenda kesaj dekade,shteti shqipetare,dhe ne pergjithesi shqipetaret,do gjejn rruget e veta te mirqenies e te emancipimit.

QUOTE]

Zgjidhja e vetme e me e pranuar, per mendimim tim do ishte,vetem zbatimi i ligjeve e'i rregullave qe ka shteti,me nje dore te fort nga vet shteti.
    Ceshtja eshte se vet shteti ka moralin e shoqerise.Ne nuk na mungojne ligjet, as numri i horrave qe do te zbatoje ato, por mungojne shpirtrat.Keto nuk i gjen dot , as nuk blihen ne treg, por perftohen nga transfomime graduale, per ti pershpejtuar duhen programe, duhen nderhyrje te dhunshme nderkombetare etj.

p.s pranoj deri diku mllefin e kritikat e forta qe shpreh nganjehera per religjionet e ne vecanti per islamin,por dot keshilloja miqesisht,te mos kalosh ne pergjithesime e gjeneralizime cdoher,duke par te keqen vetem nga krahu tjeter.[/
    Une nuk di te kem ndonje krah me perket mua , pasi kam thene qe dhe une jam nje si te gjithe, i krishtere +komunizem=nje lloj shejtani qe ka nevoje per nje program per te ardhe ne dine.Ajo cka une i meshoje, eshte ajo qe te gjithe ne bashke aspirojme"Qyteterimi europian perendimore".Pra kur them duhet heqe islami, ketu s'ka pune krahu qe i intereson anestit ,se na qenka i krishtere, por se keshtu duhet dhe s'ka rruge tjeter.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    A mundet ndokush te na thote se cfare po ben diaspora helene per te lehtesuar e shpejtuar shlyerjen e borxheve te Greqise, sepse BE eshte mjaft e shqetesuar, e kjo mund te behet pengese per pranimin e afert te Shqiperise dhe Kosoves ne BE.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •