Behet fjale per sensin social jo institucional.
Behet fjale per sensin social jo institucional.
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Bukur Mina,
Per kete shembulli qe dhashe ne fund me Elsa Lilen.
Konceptit ne fjale i ke bere nje analize filozofike. Nuk i heq asnje presje mendimit tend. Ideja eshte te orientoj disa qe bejne komente pa vlere. P.sh. 8 Marsi nuk ka lidhje me temen.
Meqe te gjith kane kundershtuar gjykimin dhe marrjen neper goje, qe si duket eshte cilesi tipike shqiptare, thashe te luaj "avokatin e djallit" per nje moment e te shikoj elementet pozitive qe ndoshta mund te kete kjo gje.
Pa u zgjatur shum psh ruajtja e permasave ne shoqeri te nje morali te perbashket qe sjell "gjykimi" esht element pozitiv.
Gjykimi ndoshta cenon disa individe po ne nje periudhe me te gjate kohe ruan disa vlera te perbashketa ne shoqeri qe ngadale po shkaterrohen.
Kur na gjykojne, na vjen keq. Atehere perse gjykojme?!
Ne fakt po te kishe dicka per te bere, as qe do te shkonte neper mend te gjykoje te tjeret..jo per gje po ste del koha..![]()
Our greatest glory, is not in never failing but in rising in each time we fall!
Drejt AryanSS...
Po qe se e ke fjalen per gjykimet e njeanshme te nje shoqerie te caktuar, ne lidhje me shkeljet e normave morale te skalitura ne tradite...
Po nje shembull tjeter psh.. "ajo eshte k*rve" sepse filanja e pa filanen me nje mashkull edhe e mori vesh mehalla.
Une kam pershtypjen se tema eshte hapur per kete te fundit.
AlbanianQT... ajo qe the ti eshte aq e vertete!
Kujtoj Tiranen e dashur ne kohen e firmave....edhe ne vazhdim gjate gjendjes se jashtezakonshme...
Axhenda ime konsistonte ne bredhjen nga lokali ne lokal duke marre neper goje dynjane......s'kisha ndonje gje tjeter me te mire per te bere!
Summertime baby!
Une mendoj, qe "gjykimi" eshte menyre jetese per cdo njeri. Njerezit, duke menduar, nuk bejne gje tjeter vecse gjykojne (ose te tjeret, ose veten).
Problemi shtrohet, cfare lloj gjykimi eshte, ne sensin pozitiv apo negativ.
Nese shikon nje person ose nje ngjarje, instiktivish do e gjykosh, e thua apo nuk e thua pastaj gjykimin tend me ze te larte kjo eshte tjeter gje.
Por per mua, nuk mendoj qe eshte e rendesishme, nese e thua apo jo ate qe mendon. E rendesishme eshte pika nga e cila i veshtron gjerat dhe sensi negativ apo pozitiv.
Mua nuk me duket e drejte shprehja "Une nuk i gjykoj te tjeret" . Ti vetem nuk e thua gjykimin tend, sepse brenda teje e ben.
Pra edhe njehere, qe ta permbledh ate qe kam dashur te them:
Mendoj qe ka rendesi nese e gjykon nje njeri apo ngjarje, duke dashur te gjesh dhe te shohesh anen pozitive, apo ate negative.
Nese, e vendos veten tende ne vendin dhe momentin e atij qe gjykon. Pra gjykimi i shendoshe, jo mungesa e gjykimit.
Ji Vetvetja!
Mua nuk me duket e drejte shprehja "Une nuk i gjykoj te tjeret" . Ti vetem nuk e thua gjykimin tend, sepse brenda teje e ben.
shpirtIfshehur,
me fjale te tjera ke shprehur po te njejten gje si une ne postimin tim te pare ne kete teme. Edhe une kete mendim ndaj.
hmm...mos e ekzagjerojme ok?le te themi qe ka qene shume e theksuar kohe perpara por tani..jo dhe aq...mentalietti po ndryshon edhe atje dalengadale.
Krijoni Kontakt