Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 28
    Citim Postuar mė parė nga Enii Lexo Postimin
    ja nje shembull i dikujt qe ka studjuar ne Shqiperi
    Ja dhe shembulli i dikujt qe pretendon se ka marre kulture nga perendimi ngaqe jeton jashte...
    Te flasesh ne ajer duke thene qe diplomat nuk njihen jashte, vetem se kush e di se c'po flas, vetem ketu e gjen....
    Mund te vazhdoni, kam gjera me rendesi tani...

Flm per mirekuptimin

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    ti duket qe sja ke idene fare te jetuarit jashte ... duke pare ata pacavuren qe kishe shkruar tek tema e Torontos ... thjesht zili nga padituria

jetofsh e lumtur ne Shqiperi ;p

Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    E para e punes klea, nuk kemi thene aspak te njejtat gjera, dhe nuk kemi aspak te njejtin kendveshtrim, sepse ti the qe niveli i studentave eshte i ulet, dhe une te thashe qe jo, dhe ta argumentova, por meqe ty tu duk hartim ky i imi, mbaj mendimin tend.
    Se keshtu e ke ti sa here qe perballesh me mua ne ndonje diskutim, s'me cudit fare!
    Sa per ty enii, ia ke keputur komplet kot, me ate mosnjohjen e diplomave dhe kualifikimeve, por s'po ua argumentoj qe te evitoj "hartimet"
    Mbani mendimin qe keni, dhe vazhdoni me ate teorine "keshtu e kam me te degjuar"
    Yes, nuk perballem me ty per te te cuditur!! Sa personale i merr gjerat ti... e tmerrshme! Ne cdo teme, cdo gje qe do diskutohet me ty, i merr shume shume personale... edhe pastaj del me te tilla komente duke permendur disa here nje fjale qe te nuk te pelqen (fjalen hartim ne kete rast).
    Une po flas per nivelin e shkollimit ne shqiperi, ku shume studenta e kane marre shkollen kot edhe kane arritur edhe te gjejne pune, duke lene papune ato qe vertete e meritojne.

Une me te degjuar kam faktin se si zhvillohen leksionet pasi nuk kam marre pjese ne asnje prej tyre, por kam degjuar aq shume histori saqe jam cuditur... por keto nuk i shkruajta sepse tema kerkonte nje mendim mbi nivelin e shkollimit te rinise shqiptare. Te tjerat i kam dhe me prova, pervec nje shokut tim qe ben mjeksi, te gjithe te tjeret kishin libra me 200 faqe, ose thoshin qe kam vetem leksionet per te mesuar. Nuk i ve faj aspak studenteve, i ve faj atyre qe e kane ne dore zhvillimin arsimor.
    Gjtihashtu, ne komentin tim permenda dhe shkollat e mesme e gjimnazet, por ty te terhoqi vemendjen vetem komenti ne lidhje me universitetet.... nejse!!

Nuk ndryshoj mendim kollaj, madje ne kete rast aspak, sepse ti ne komentin tend te pare e pranove qe eshte nivel i ulet i shkollave shqiptare, pastaj dole ne kundershtim te komentit tim. Je e lire te me kundershtosh sa te duash... nuk lodhem te te jap pergj, thjesht mos i merr gjerat per personale, diskutimi behet ne pergjithesi.

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga rrogozhinsi Lexo Postimin
    do tju lutesha te me ndihmonit pak se kam nji projekt ne lidhje me kete ceshtje,,,flm per kohen qe ju mora...klb
    Une do te te sugjeroja ne linja te trasha te nisje nje analize mbi sistemin arsimor shqiptar qe nga cikli i ulet tek ai i larte qe mesa di une eshte i bazuar ne sistemin sovjetik. Cito disa avantazhe dhe dizavantazhe te ketij sistemi krahasuar me ate te nje vendi tjeter evropian psh. Me siguri do gjesh material ne internet.

Me pas analizo mungesen e motivimit ose motivimet e gabuara te shkollimit te larte ne shqiperi, sidomos kalimin nga hyrja ne universitet me konkurs ne hyrjen me pike qe eshte identike me sistemin turk. Kjo eshte per shkak te mungeses logjistike te ambienteve, personelit didaktik si dhe vullnetit te mire politik.

Mund te flasesh edhe per mungesen e informacionit dhe orientimit te te rinjve ne momentin e zgjedhjes se deges se larte. Sa prej tyre jane te ndergjegjshem se cfare konsiston realisht dega qe po zgjedhin, dhe sa prej tyre i kane idete e qarta mbi aftesite e veta dhe profesionin qe i pershtatet me mire?

Mund te shkruash disa faqe ne lidhje me keto qe sapo fola dhe besoj se do ishin te mjaftueshme. Skeletin e ke, thjesht mbushe me mish.

....... ti ne komentin tend te pare e pranove qe eshte nivel i ulet i shkollave shqiptare, pastaj dole ne kundershtim te komentit tim.
    Problemi ketu eshte se po ngaterroni edukimin e mire, me rehatine...
    Kushtet, ate rehatine e Universiteteve perendimore, vendi yne nuk e ka, dhe nuk po bie gje ne kundershtim me veten, POR ajo qe po te them une eshte se pavaresisht mungeses se ketyre kushteve, ke sa te duash te diplomuar qe jane shume te afte, se kush do te mesoje-meson, pike!
    Imagjino sikur te ishin edhe kushtet, se si do te ishin studentat shqiptare qe jane po aq te afte dhe pa kushte. Jo me kot studentat shqiptare ne shkollat perendimore; shkelqejne, madje marrin dhe medalje ari, sepse jemi njerez qe e duam dijen, pavaresisht kushteve qe kemi pasur ne vend. Ajo qe une ta kundershtova, dhe nuk pajtohem jo me ty por me te gjithe ata qe mendojne se niveli i studentave shqiptare qenka i ulet, kete nuk ma mbush mendjen njeri sepse i kam njohur vete me nga afer, nga te gjitha fakultetet dhe nga te gjitha nivelet, dhe jo me tek tuk te njohur dhe me te degjuar...

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anėtarėsuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Arsimi shqiptar ka kuantitet dhe volum te madh ne mesim por u mungojne kushtet e pershtatshme,megjithate ky problem aktualisht varet nga shkollat sepse disa jane rikonstruktuaruar e disa jo,pra nga ana teorike jemi ok duke qene se kemi 3 vjet qe neper shkolla jane futur tekste shkollore te ardhura nga italia,franca dhe anglia te perkthyera,nga 9 vjecarja deri ne te mesme niveli i mesimdhenies nuk eshte i keq,me pas ne universitet nuk mund t'i fusim te gjithe ne nje thes pasi secila prej tyre ka kushte te ndryshme,persa i perket raportit te atyre qe diplomohen dhe atyre qe gjejne pune pasi diplomohet eshte shume zhgenjyes,ketu ngec sharra ne gozhde,megjithate studentet qe shkollohen ne Shqiperi nuk jane me injorante se ata qe shkollohen jashte
    Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre

Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Arsimi shqiptar eshte shume ne rregull.
    Kaq.

Ti kleadoni ja ke fut kot se domosdo me te degjuar e ke.
    Nese nuk ka interes per shkollen ky nuk eshte faj i shkolles.

Te pakten per arsimin e ulet deri ne ate te mesem shqiperia ka arsim shume te forte.
    Shko fol me te rinjte e huaj qe e vetmja kulture e pergjithshme dhe njohuri historike qe kane jane versionet e IPOD qe kane dale ne qarkullim.
    Provo te besh nje muhabet rreth historise me te rinjte e huaj, ose ndonje muhabet mbi gjeografine, lere pastaj per shkenca te tjera. U rrofshin kompjuterat dhe interneti se aq shkon njohuria e tyre.

Per universitetin, niveli eshte po ashtu i larte.
    Ka korrupsion, ka njerez qe marrin provimet pa mesuar. Po ka,
    por nese do te shkollohesh seriozisht dhe nese e ndjek programin mesimor te jesh i/e sigurte qe nuk do te mungoje asgje.
    Matematika nje gjuhe flet ne te gjithe boten,
    ndoshta jemi pak mbrapa ne logjistiken e laboratoreve apo lendeve te reja teknologjike, por pa merak se nga pervoja e kam qe kur vjen puna tek teknologjia e re shkolla thjesht te tregon rrugen, dhe nje inxhinier i diplomuar ne La Sapienza nuk del i ditur por thjesht i formuar me nje njohuri te pergjithshme per te perballuar sfiden e madhe te te qenit profesionist.

Normale qe ne krahasim me universitetet me ne ze te evropes jemi shume mbrapa, por dhe aq keq nuk jemi, madje jemi Mire.
    Flas nga pervoja si me arsimin e jashtem dhe ate vendas.

Ca eshte kjo ndjenje inferioriteti bastarde?
    Tani e pashe qe paske bere nje ndryshim komentit tend dhe me qenke drejtuar mua!!
    Ndjenje inferioriteti bastarde???? Une nuk arrij t'ju marr vesh juve... ketu nuk behet fjale te ngrejme me llafe nivelin e shqiperise sone, nuk po flasim me disa te huaj ndaj duhet te flasim shume shume mire ne sy te tyre! Qendrojme me kembe te toke dhe flasim te verteten.

Pse femijet shqiptar nuk e kane mendjen te komp e interneti??Ufff, plot... madje madje, ne shume familje jashte shqiperie, prinderit ja lene me orar kompjuterin femijeve te tyre (mbaroni mesimet, pastaj e keni pc), nderkohe qe ne shqiperi, sa vijne nga shkolla do futen njehere ne fb, do lozin ndonje loje e pastaj nga darka kujtohen te bejne mesimet. Gjithsesi, jam dakord qe per nivel te shkollave 9-vjecare dhe te mesme, shqiptaret jane shume mire me nivel, por kjo gje sa vjen e po shuhet... jane bere mesues ca "copa mishi me dy sy". Del nxenesi me i zoti se mesuesi... lum ne!!

Pastaj per universitetet, krahason nivelin e La Sapienzes me ate te Tiranes ti? E ke provuar shkollen ne itali ti meqe e more kete shembull? Jo per gje, por nuk ka krahasim ne shume aspekte.
    Sic ja thashe dhe Yes-it, me te degjuar kam, por ato qe mi kane thene, nuk kane qene "te huaj", kane qene studenta te universiteteve shqiptare, shoke e shoqe te mia.
    Ku ke degjuar ti ne itali te merret shkolla me mik apo me lek?? Flas per qytetet e medhaja, aty ku nuk njeh njeri. ku ke degjuar ti qe te hy shoku e te jap provimin ne vend te shokut?? Njerin qe kapen njehere ne nje provim, iu dogj diploma atij qe po e zevendesonte, dhe u perjashtua perfundimisht ai qe duhej te jepte provimin!! Te kishte ndodhur ne shqiperi, me ca lek apo me mik do behej nje vesh shurdh e nje sy qorr

Ato qe mesohen ne leksione, jane gjera konkrete ne lidhje me lenden, jane kapituj te tere ne lidhje me nje teme te caktuar, edhe prof japin materiale shtese per ato qe duan te lexojne me shume ( e jo te shkoj studenti te kerkoj material te mjaftueshem).
    Edhe une vete per cdo provim qe kam dhene kam marre materiale shtese, pasi doja une, e jo sepse me duhej per provimin... thjesht menyra ime e te mesuarit te gjerave duke i zhvilluar argumentat sa me gjere. Kjo te ndihmon te maresh nje note me te mire, por jo te marresh provimin. Ne shqiperi, 5 e merr,mjafton te shkruash nje pyetje.

Tjeter, ka plot pedagog qe thone: po s'me bere pyetjen e pare shume mire, te tjerat nuk ti quaj fare (dmth po nuk e di te paren, me mire lere fare pa dhene provimin); dikush tjeter te thote: i dua qe te gjitha pyetjet te zhvilluara, edhe nese ti ben 3 nga 4 shume mire, por te 4 nuk e di, atehere nuk e merr. Te duket normale ty kjo, apo te duket e aplikueshme edhe ne shqiperi?? S'kam degjuar asnje te njohurin tim te me thote nje gje te tille.... apo rast tjeter, ku ne shqiperi prof te bie dakord me studentat, t'ju jap 2 pyetje apo 3.... s'eshte degjuar ndonjehere te kundershtohet menyra e provimit ketej nga une.

Nejse, keto ti mora si shembuj thjesht per te te thene qe nuk behet krahasimi i nivelit (po flas per ato qe mesojne, e jo per ato qe japin provimet vetem per ti marre)

Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Problemi ketu eshte se po ngaterroni edukimin e mire, me rehatine...
    Kushtet, ate rehatine e Universiteteve perendimore, vendi yne nuk e ka, dhe nuk po bie gje ne kundershtim me veten, POR ajo qe po te them une eshte se pavaresisht mungeses se ketyre kushteve, ke sa te duash te diplomuar qe jane shume te afte, se kush do te mesoje-meson, pike!
    Imagjino sikur te ishin edhe kushtet, se si do te ishin studentat shqiptare qe jane po aq te afte dhe pa kushte. Jo me kot studentat shqiptare ne shkollat perendimore; shkelqejne, madje marrin dhe medalje ari, sepse jemi njerez qe e duam dijen, pavaresisht kushteve qe kemi pasur ne vend. Ajo qe une ta kundershtova, dhe nuk pajtohem jo me ty por me te gjithe ata qe mendojne se niveli i studentave shqiptare qenka i ulet, kete nuk ma mbush mendjen njeri sepse i kam njohur vete me nga afer, nga te gjitha fakultetet dhe nga te gjitha nivelet, dhe jo me tek tuk te njohur dhe me te degjuar...
    Moj ti e kupton qe une po flas per nivelin e shkollimit ne shqiperi ne pergjithesi si nivel!! Nuk po te them qe asnje nuk meson, kush do te mesoj edhe pa bere universitet meson, del zheni edhe madje edhe me i zoti se ai qe ben universitet. Kshuqe po e theksoj edhe une ate "pike-n" tende...kush do te mesoj meson, dhe pike!!!

Per keto kushte pra po behet i gjithe ky debat.... shqiperia nuk i ka, ndaj niveli i shkollimit ne shqiperi eshte i ulet, sepse i mungojne kushtet, i mungojne iniciativat dhe reformat universitare. Po e kupton muhabetin per ca po flasim apo jo??
    Nuk kam tek tuk te njohur, por kam plot te njohur.... madje, keto gjera i diskutoj edhe me shoqerine time shqiptare ketu ne itali, ne baze te diskutimeve te tyre me shoqerine qe kane ne shqiperi...cudi, qe vetem ti e ndonje tjeter vazhdoni kembengulni me dicka qe eshte krejtesisht e dukshme.

Tema thote: niveli i shkollimit te rinise ne shqiperi. Kushtet qe ka e bejne te mundur qe niveli te jete i ulet.

Citim Postuar mė parė nga Geri Tr Lexo Postimin
    Arsimi shqiptar ka kuantitet dhe volum te madh ne mesim por u mungojne kushtet e pershtatshme,megjithate ky problem aktualisht varet nga shkollat sepse disa jane rikonstruktuaruar e disa jo,pra nga ana teorike jemi ok duke qene se kemi 3 vjet qe neper shkolla jane futur tekste shkollore te ardhura nga italia,franca dhe anglia te perkthyera,nga 9 vjecarja deri ne te mesme niveli i mesimdhenies nuk eshte i keq,me pas ne universitet nuk mund t'i fusim te gjithe ne nje thes pasi secila prej tyre ka kushte te ndryshme,persa i perket raportit te atyre qe diplomohen dhe atyre qe gjejne pune pasi diplomohet eshte shume zhgenjyes,ketu ngec sharra ne gozhde,megjithate studentet qe shkollohen ne Shqiperi nuk jane me injorante se ata qe shkollohen jashte
    Absolutisht! Ka shume shume studenta qe shkollohen ne shqiperi qe jane shume here me te afte se ato qe mbarojne jashte.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    nuk e kisha per ty ate "ndjenje inferioriteti bastarde", vetem ajo "ja ke fut kot" ishte per ty.
    une ca kisha per te thene e thashe, sinqerisht nuk ja vlen te zgjatem me shume.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •