...i nderuari zoteri jariguz,
rrenjat i ke hic ma larg, se deri tek nena dhe baba.....po ti kishe musliman, e ke ngran me kryp speci djegse te llojllojshme...nga KJO JETE, ju gjysmaka do te pershendeteni me SHPRAZETIRE SHPIRTERORE....kete garanci ta jep lala nush nga tetova, daja i drejtperdrejt i skender begit.....shqiptari i mirefillt, qe ja ka dertin popullit vet, ai perbetohet ne gjakun e te pareve TRIMA, qofshin musliman, apo jomusliman....kurse ju derivatet e enverit dhe gjysmaka tundeni si nje i dehur rruges hem andej, e hem kendej.....paramendoni, sa do te ishi ju gjysmaka ne gjendje te SHPETONI popullin, po te ishe ne rrezik......ju para do ta kishi drejtuar pushken ndaj vetvetes.....edhe kete te garantoj....
.....nga lekura qe ke nuk mund te dalish.....vellau im i dashur musliman.....imagjino, jemi ne lufte me serbin, dhe te kap rrob.....ty mund nat e dit te perbetohesh se je si ai me fe...kur do ti rrezoj pantollonat, do ta shoh lucin kryepreme.....e ta rras nje shkelm bythve.....shiptarsko djubre......me kapuc, pa kapuc, me kryq pa kryq....UNE, NUH MUSA, jam shtylla e VETME ne kete bote, kujt mund ti mbeshtetesh.....shkruaje ne balle kete.....perndryshe, qe tash mund me ja fut nje plumb vetes....dhe mua, dhe te perbetohem, ASNJE MUSLIMANI shqiptare, nuk i han palla, a e pin veren e rrushit, a rakine e patateve, a te mollave etj....mund dhe tan naten e diten me fyejt figura fetare......nje gje nuk e kuptoni ju derivate...islami nuk mvaret nga shqiptaret.....i ka 1,6 milliard (a din me e shkruajt kete numer) ithtare, kurse, SHQIPTARIA mvaret kryekeput nga shqiptaret musliman....
hajt sallam aligjin me ara....
albanish by nature
O Tunxhi i lales!!Per shqiptaret ai quhet Gjergj Kastrioti, ndersa turqelive si puna jote i pelqen emri qe i kishin dhene turqit!! Shko re mbeturine e se kaluares e meso histori!! Ai Gjergji ia futi Ballabanit tend e ti tashi vjen e vjell nder shqiptare!!! Je bo per tu shkrujt ke hoxha ti daja prej katuni me kulture "gjermane"!!!
Po ti nga lekkura e kujt dole mer tartakut, nga lekura e turkut mysliman a, apo zbriti direkt Allahu ne voter te tyt eti e te boni mysliman??!!Kuku nana per ty Tunxh!!!!.....nga lekura qe ke nuk mund te dalish.....vellau im i dashur musliman.....
Or hajvan me zile....qekur shqiptaret ne lufte paskan vene perpara fene???!!imagjino, jemi ne lufte me serbin, dhe te kap rrob.....ty mund nat e dit te perbetohesh se je si ai me fe...kur do ti rrezoj pantollonat, do ta shoh lucin kryepreme.....e ta rras nje shkelm bythve.....shiptarsko djubre......me kapuc, pa kapuc, me kryq pa kryq...
Po ti nuk flet si shqiptar, pasi nuk ndjehesh i tille!!!
Edhe gjeli i jevgut kendon ne mengjes, po prap gjeli i jevgut mbetet!!!.UNE, NUH MUSA, jam shtylla e VETME ne kete bote, kujt mund ti mbeshtetesh.....shkruaje ne balle kete.....perndryshe, qe tash mund me ja fut nje plumb vetes....dhe mua, dhe te perbetohem,
Myslimanet shqiptare e peshtyjne perdite Islamin ...ne ēdo aspekt!!Jo ēdo qelbesire qe rritet ne bote varet nga shqiptaret dhe qelbesira edhe sikur te jete 1,6 miliard, prape qelbesire mbetet!!!ASNJE MUSLIMANI shqiptare, nuk i han palla, a e pin veren e rrushit, a rakine e patateve, a te mollave etj....mund dhe tan naten e diten me fyejt figura fetare......nje gje nuk e kuptoni ju derivate...islami nuk mvaret nga shqiptaret.....i ka 1,6 milliard (a din me e shkruajt kete numer) ithtare, kurse, SHQIPTARIA mvaret kryekeput nga shqiptaret musliman....
Sallamin jepja atij qe te ka bere te flasesh turqisht, Tunxh efendi!!!!hajt sallam aligjin me ara....
Ky eshte forumi i shqiptareve dhe funderrinat qe flasin turqisht nuk jane te mirepritur ketu!!!
Jarigas
..........mos ma thuaj mua, por thuaja akademikeve qe shkruajn librat e historise....KRYEKEPUT njihet nder shqiptaret me emrin SKENDER BEU (ke ndegjuar ndonjehere per sheshin e Gjergjit ???)....ky eshte KOMPROMISSI GJIGAND qe kane gjetur rilindasit.....sa cudi, nese te nevojitet nje figure identiteti, mere mor nje rilindas, te gjithe i ke te vlefshem, ndash muslimanet nder ta, ndash jomuslimanet......per jernek i ke.....
...me hoxhollaret nuk me qendrojn hesapet mire....sic e shoh qe tash, ndoshta edhe prej tabuti do t'ju ik.....
..........une jame bere musliman tamam ashtu sic u bene edhe prindit e tu.....i lindi nana mor jahu....a nuk e njeh punen e bletes dhe lules a ????
...kujdes, hajvanat me zile prijn tufen....mos e poshterso vetveten....une se paku nuk kam krize identiteti, dhe pershkak te ketij fakti, jame ne cfaredo pikepamje me shqiptare se jariguzi.....
........shih, muslimanet kane sunduar boten panderprere deri ne fillim te luftes pare....tash e 100 vjet, bota perendimore ka mare flamurin.....krahas shekujve te terre qe ka prij islami eshte paksa qesharake te flitet per "qelbesira" ne kete aspekt.....nuk e dij une kush ka nevoje te mesoj histori....
....shih, derisa me cohet luci, do te frekuentoj kete rubrike fundesire te forumit ketu....dhe sa per qejfin tand, une PER INATI, nuk do te largohem nga ki mes......tralal e trilili.......
hajt tungi tash....
PS: cka deshiron te te sjell nga tetova ???, foto te xhamive te rreja qe jane ndertuar vitin 2010 ???.....foto te studenteve me ferexhe ???................foto klubesh ???
albanish by nature
Or ti me zile!! Historianet shkruajne per Gjergj Kastriotin, i thene "Skenderbeg"!! Edhe populli shqiptar e njeh si Gjergj Kastrioti Skenderbeu e jo "Skender Beu"!!
Si "Skender Beu" e njihnin vetem turqit!! Une jam shqiptar dhe si i tille nuk kam nevoje per figura te tjera identiteti perpos Gjergj Kastriotit, luftetarit te pamposhtur kunder pushtuesit osman me embleme islamike, Atletit te Krishtit, Heroit Evropian!!
Rilindja nuk hyn fare ketu, ti beduini me kulture "gjermane"!!
Nga tabuti s'te le Allahu arap te ikesh....sidoqofte ke edhe shehleret....po harapēe flasin edhe ata!!...me hoxhollaret nuk me qendrojn hesapet mire....sic e shoh qe tash, ndoshta edhe prej tabuti do t'ju ik.....
Prinderit e mi jane bere te krishtere, sapo iu hapen syte dhe mendja!!Punen e bletes e njoh,por ti ne kete rast je miza....a e din ti ku ulet miza???!!..........une jame bere musliman tamam ashtu sic u bene edhe prindit e tu.....i lindi nana mor jahu....a nuk e njeh punen e bletes dhe lules a ????
.....ahahahahah...ti nuk paske krize identiteti!! Ti ngele duke pertypur emrin e heroit shqiptar te rangut evropian, lutesh me nje gjuhe qe flitet mijera kilometra large vendlindjes sende, e per me teper gjuhe qe te ka sjelle pushtuesi, falesh ne faltore qe mbajne emrat e gjakesoreve te shqipetareve, levdon bukurine e gjuhes se huaj perkunder tendes, je lindur ne Evrope dhe krenohesh me bolet harape, e pastaj ke pafytyresine te me thuash se jam une ai qe po jeton ne nje krize identiteti!!...kujdes, hajvanat me zile prijn tufen....mos e poshterso vetveten....une se paku nuk kam krize identiteti, dhe pershkak te ketij fakti, jame ne cfaredo pikepamje me shqiptare se jariguzi.....
Ja se ē'te ben Islami......!
Or ti me zile!!! A mund te di se ēfare nenkupton me "myslimane qe kane sunduar boten" ti??!! Ti qe s'ke krize identiteti, si eshte e mundur qe krenohesh me kombe te tjera dhe jo me ate tendin??!!........shih, muslimanet kane sunduar boten panderprere deri ne fillim te luftes pare....tash e 100 vjet, bota perendimore ka mare flamurin.....krahas shekujve te terre qe ka prij islami eshte paksa qesharake te flitet per "qelbesira" ne kete aspekt.....nuk e dij une kush ka nevoje te mesoj histori....
Te ēohet "luci" jot apo ai i "myslimaneve qe sunduan boten"??!!....shih, derisa me cohet luci, do te frekuentoj kete rubrike fundesire te forumit ketu....dhe sa per qejfin tand, une PER INATI, nuk do te largohem nga ki mes......tralal e trilili.......![]()
Jo zile, por kembore i ke vene vetes!!!
Jo mer jahu ti, me mjafton Arabia Saudite.......Tunxh bir!!!PS: cka deshiron te te sjell nga tetova ???, foto te xhamive te rreja qe jane ndertuar vitin 2010 ???.....foto te studenteve me ferexhe ???................foto klubesh ???
Jarigas
Nuh Musa
Gjatė viteve tė 30-ta tė shekullit XV-tė lugina e Shkumbinit dhe krahinat nė afėrsi tė saj, qė ishin nėn zotėrimin e Arianitėve, u bėnė vatra kryesore te kryengritjeve antiosmane. Nė pranverėn e vitit 1432 kryengritja filloi nė zotėrimet e Arianitėve e drejtuar nga Gjergj Arianiti. Ai hyri nė marrėveshje me krer tė tjerė feudal. Kryengritėsit dėbuan spahinjtė osman nga zona e tyre. Kryengritja u shtri nė tė katėr anėt e vendit dhe forcat osmane u paralizuan. Sulltan Murati II-tė dėrgoi njė ushtri prej 10.000 vetash tė udhėhequra nga Ali beu, sanxhakbeu i sanxhakut shqiptar, njohės shumė i mirė i viseve shqiptare. Ishte ngarkuar qė tė shtypte kryengritjen, kur arriti afėr Elbasanit, u sulmua pre luftėtarėve tė Gjergj Arianitit dhe u mund keqas. Kryengritėsit i tėrhoqėn forcat osmane deri nė fshatin Buzurshek nė luginėn e Shkumbinit. Tė rrethuara ato u shpartalluan plotėsisht. Vetėm njė pjesė me Alibeun mezi mundi tė shpėtonte. Si fitore e parė e shqiptarėve, ajo i dha hov tė mėtejshėm luftės ēlirimtare nė viset e tjera tė vendit
Sēarmatosem sa tjetė jeta!
Krijoni Kontakt