Shumë më vjen keq kur dikush ka probleme me të kuptuarit e kombësisë
me terme tjera, si: besimi, bindja, etika, filozofia, etj. të cilat nëse janë
pozitive, duhet të përqafohen nga gjithë komunitetet!
Një herë sulmo një fe ose tjetër, pastaj mbështet një tjetër [paganizmin]! Kontradiktë!
Moralin që ma paske! Kush të ndalë or njeri, ec shko ku të duash! Thotë njeriu,
mos ia ka vënduar dikush pushkën në grykë! Je i lirë or i uruar, fluturo si pëllumb!
Të këshilloj që, cdo llogari e paguan vetë njeriu [në cdo sistem], pra mendo për veten!
Një gjë e tillë nuk paraqet imponim, sepse askush nuk detyrohet të vizitoj objektet fetare. Në qytet mbahen edhe koncerte rock dhe asi klasike. Të imponohet ndonjë rrymë e kësaj muzike që dëgjohet në park? Jo, ti vetë e zgjedh në do paguash biletën për këtë apo atë koncert.
Ndryshuar për herë të fundit nga Vidasusi : 14-04-2011 më 15:44
Jo, kete nuk e them. Por them se nese feja ka te drejte te proklamoje veten, te njejten te drejte e kane jofetaret. Edhe keta kane te drejte te deklarojne mosbesimin e tyre ne te njejten mase, forme, sasi si feja qe ben per vete.
S'eshte valide kjo pyetje per mua. Sepse nuk jam une refuzues i cdo rregulli. Perkundrazi, une predikoj qe te zbatohet rregulli. Ne kete rast rregulli qe thote "Askush s'i imponohet askujt".Te te bej nje pyetje te thjeshte: Nese ne komunikacion nuk do te kishim asnje rregull dhe te gjithe shoferet te mundoheshin te vozisnin si iu teket atyre, a do t'ia kishin dalur te shkojne atje ku jane nisur dhe a do te mund te paramendohej madje edhe vet levizja e ndonje automjeti ???
Ne dem te kultures arabe. Mendo vete. Nese them:
"Allahu eshte lope. Lope e lopeve."
Dhe pyes:
Kush eshte aq budalle te besoje ne lope te lopeve?
Kjo sigurisht shkon ne dem te arbeve.
Kam frike se po nuk qe i infektuar me bacilet e Kuranit, nuk mendon se kjo qe bej une eshte karakter i prishur.Po, vetëmse e nxjerrni në shesh karakterin tuaj të prishur!
Po pra, edhe temës nuk dini t'i përmbaheni! Këta jeni ju!![]()
Krijoni Kontakt