T'lumt dora e tu rritte ndera or mik!!!!
T'lumt dora e tu rritte ndera or mik!!!!
Jarigas
Per disa vjete jame anetare ne forumin shqipetare ,dhe eshte hera e pare qe lexoje ne nenforumin e ateisteve !
Ne kete nenforum paska njeres qe mendojne me syrin, dhe shofin me mendje .
Nuk po arrije te kuptoje pse po hapni tema te tilla? A mendoni ju besimtaret e cilesdo fe se do tua mbushni mendjen ateisteve se ka Zot?Ose anasjelltas,ju ateistet do tua mbushni mendjen besimtareve se nuk ka? Jo, une them jo. Asnje qe klikon keto tema nuk e besoj te jete te pakten nen 16. Ne moshe mbi 16 vjecare askujt nuk mund tia fusesh idete tua ne koke aq me pak ne forum dhe me tema te tilla. Atehere pse ? Vetem per te provoku?
Kam bindjen se disa kenaqen duke ofendu e sha te gjithe qe mendojne e veprojne ndryshe nga ta. Une per vete besoj ne zot, rastesisht jam linde ne nje familje shqiptare te besimit islam e cila ka pase gjithmone edhe miq shqiptare katolike dhe qe fene se ka pase kurre problem. Perkundrazi ka marre gjithcka te mire qe i ka dhene feja islame ne perputhje me te qenit shqiptar. Une nuk po ju kerkoj tani te gjihteve te jeni besimtar sa une. Por a nuk do te ishte mire te respektonim vendimin e njeri tjetrit ne lidhje me kete gje?
A nuk do te ishte me mire sikur te hargjonit gjithe kete energji ne tema vertete te rendesishme?
Ndryshuar për herë të fundit nga anita340 : 14-04-2011 më 05:33
TI qe do te me pergjigjesh,sa e ureni nje shqiptar te perkatsis fetare islame dhe sa nje shqiptar te perkatsis katolike dhe ortodokse ? me rrespekt klm ty.
[COLOR="Blue"][/COLO
Duart e plakes, jan duar te arta.
Respekt per ty anita.
Shum pak mendojn sikur ju!
Jetë e rëndë.......!!!
Prapa mendimit tend qendron parimi: Askush askujt te mos i imponohet, sepse kjo eshte provokim. Ky eshte mendim me vend. Por jane fete ato qe e thyejne. Argumenti: Besimtaret kame xhamite/kishat e tyre, te cilat cdo ore e cast u imponohen shoqerise, ne cilen bejme pjese edhe ne jobesimtaret. Pra fete u imponohen jobesimtareve, fete provokojne jobesimtaret.
Nese na pelqen mendimi yt me te vertete, jo keshtu sa per sy e faqe, atehere ose duhet te mbyllen xhamite e kishat fare ose duhet ndaluar dalja e cdo fjale sado te vogel nga fete ne shoqeri. Sepse ne ate moment qe pellet hoxha "allahu ekber" dhe i degjohet zeri deri tek mahalla ime si kaurr, mua hoxha po me provokon. Ne kete moment kam te drejten te pellas edhe une ndonje nga credo-t e mia prej kaurri.
Zgjedhni.
Chino-ku je ste kam par moti kendej? besoj ke qen mire?
Po nuk eshte ashtu si thua ti aspak.
Ti jeton ne gjermani,dhe nuk te pengon ezani asnjehere,e nese nje dite vjen dita qe te theritet ezani aty ku je ti,ateher dmth aty do sundojne muslimanet,dhe ti do jesh i detyruar te shkosh dikund ku nuk theret ezani asnjehere,ndersa per momentin ka gjasa te gjesh shum vende te ketilla,por per nje kohe shum te shpejte,do jet shum veshtire.....Sarazini e ka prognozu deri 100 vjet,por ne realitet edhe 50 vjet po jan shume per nje Europe Islame,deshet ju apo jo....statistikat flasin(edhe ate statistika nga vet jomuslianet)
Jetë e rëndë.......!!!
S'eshte e mundur te mos me kesh pare. Kendej nga temat e kaurrizmit une vec qe nuk flej.
Te pershendes poashtu.
Jo mer burre, nuk largohem, por e therras "ezanin" tim jobesimtar:Po nuk eshte ashtu si thua ti aspak.
Ti jeton ne gjermani,dhe nuk te pengon ezani asnjehere,e nese nje dite vjen dita qe te theritet ezani aty ku je ti,ateher dmth aty do sundojne muslimanet,dhe ti do jesh i detyruar te shkosh dikund ku nuk theret ezani asnjehere,ndersa per momentin ka gjasa te gjesh shum vende te ketilla,por per nje kohe shum te shpejte,do jet shum veshtire.....Sarazini e ka prognozu deri 100 vjet,por ne realitet edhe 50 vjet po jan shume per nje Europe Islame,deshet ju apo jo....statistikat flasin(edhe ate statistika nga vet jomuslianet)
"Allahu eshte loooope".
* Per Aniten:
Ja ku doli nje qe verteton ate qe thashe "nese e pranojme parimin tend me te vertete, jo vec sa per sy e faqe". Biseduesi Njoni_ch tha ke te drejte me parimin tend, por nuk e do te zbatuar edhe ne rastin e fese. Keshtu qe feja njeh si cdo here njeh vec nje drejtim: Perpara, perpara, perpara. Si lopa kur e nguce miza. E nese ndonje Chino ia ben nje mur dhe perplaset ne te, kush ka faj?
Anita, temen e hapa vetem thjeshte per ta kuptuar une dhe ju qellimin dhe organizimin e jetes nga ata qe nuk e besojne Zotin si krijues.
Une nuk mendoj se nuk mund te ndrrohet mendimi dhe idete e nje njeriu me moshe mbi 16 vjecar sepse praktika jetsore deshmone te kunderten sepse ka shume raste sa qe nuk mund t'i numerosh se sa njerez e kane nderruar mendjen qofte ate edhe gati ne fund te jetes se tyre.
Pajtohem se ne forum eshte veshtire qe te nderrohet mendimi dhe ideja por thjeshte diskutojme dhe shohim se kush eshte ne te verteten.
Ndersa ti chino thua qe qdo njeri te jetoj ashtu si te doj me rregullat e tija etj etj apo?
Te te bej nje pyetje te thjeshte: Nese ne komunikacion nuk do te kishim asnje rregull dhe te gjithe shoferet te mundoheshin te vozisnin si iu teket atyre, a do t'ia kishin dalur te shkojne atje ku jane nisur dhe a do te mund te paramendohej madje edhe vet levizja e ndonje automjeti ???
Krijoni Kontakt