Kurani eshte i vjeter ai nuk ndryshon dot. Prandaj ne emer te respektit per gjeneratat e vjetra duhet ti te leshosh udhe.Menjehere.
Vec po pres deri sa te filloje te perdor Kurani nje gjuhe me te bute, pastaj une pas tij.
]Lexo ketu, mer Kuranin ne dore dhe krahaso/verifiko/gjyko:
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=130643
[url]http://www.forumishqiptar.com/showpost.php?p=2934280&postcount=3[/url
E fillova po hoqa dore sa sjam bere si ti. Sa te kem kohe do vazhdoje aty ku a kam nderprere kohe me pare leximin e tij. Dhe do ta interpretoje pa paragjykimet tuaja(ateisteve dhe besimtareve te temes).
[/QUOTE]Kurani eshte me i vjeter se temat tona.
Ka njerez qe s'nenshtrohen, qe s'e shohin si te vetekuptimte hegjemonizmin islam. Une jam i tille. Ai nje, une 500.
Une po flisja per tolerancen mes anetareve te forumit jo tolerancen mes teje e kuranit . Kaq larg nuk shkoj. Se marr dot guximin te mesoj dike qe di me shume se une ne kete aspekt.![]()
Ketu bash nuk ke thene asgje fare. Sinçerisht u zhgenjeva se prisja qe do vazhdonim debatin ne menyren si po ecte po ne kete postim nuk kam se çfare te pergjigjem sepse ti vetem e ke perseritur ate çfare kam thene dhe postimi nuk ka kurrfare "yndyre".
Sa i perket fjalise se fundit, une ne menyre koncize dhe eksplicite kam thene me lart se une besoj ne Zotin Nje-Allahun!
Nëse dëshiron ta dish të vërtetën duhet të jesh i gatshëm ta pranosh.
Nje here per nje here kjo mbetet motoja ime:
Kur te ndryshon dicka, do e shohesh vete.
Me rendesi eshte qe tregova se secili vepron si une. Secili shqiptar ofendon "kanunin e shenjte" te ndonje populli apo feje qe i ofendon shqiptare. Te njejten e bej une me Kuranin. Ofendon Kurani nje shqiptar te vetem? E ofendon Chino cdo shkronje te Kuranit, Allahun dhe cdo shenjtesire tjeter islame 500 here.
Chino mos do te shpallesh profet?
Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket
Nuk jane shqipetaret e maqedonise ata te cilet lehin si gabela , pore jane disa mbeturina muslimane qe s'kane te bejne aspak me shqipetarizmin.
Ky fare Dr.Qendro nuk duhet te cek shqipetare, kurre behet fjale per gabelizem. Shqipetaret e maqedonise edhe mbas 20 vjeteve demokraci , nuk qeten lirine e barabarte me popujte evropiane , dhe per kete arsye shqipetaret ne maqedoni ,si i vetmi shpetim fetare -politik e shohin organizminim e tyre ne religjion.
Organizmimi i shqipetareve ne religjion islam ,eshte edhe si rezultat i padrejtesise politike ekonomike te amerikaneve dhe evropiane.
Ta kam bere kete pyetje nje here, po ta bej prape:
Cfare na ndihmon, nese genjejme veten?
Dua te them s'eshte ashtu sic thua.
Fqinjet ndoshta jane nje nga faktoret per islamizimin e shqiptareve te Maqedonise, por nje nga faktoret me te dobet fare.
Faktori kryesor eshte analfabetizmi.
Islami dhe mungesa e arsimimit jane vellezez bineqe.
Krijoni Kontakt