Close
Faqja 10 prej 15 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 142
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    Citim Postuar më parë nga Dr.Qendro Lexo Postimin

Ignostik do te thote te mos duash tja dishe a ka Zot apo jo, thjeshte nuk te intereson fare.

Jo. Ignostik do te thote psh kur ti thu ska zot une te them bjer faktet dhekur ti thu ka zot une them prape bjer faktet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga anita340 : 18-04-2011 më 10:28

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    Menjehere.
    Vec po pres deri sa te filloje te perdor Kurani nje gjuhe me te bute, pastaj une pas tij.
    Kurani eshte i vjeter ai nuk ndryshon dot. Prandaj ne emer te respektit per gjeneratat e vjetra duhet ti te leshosh udhe.

Lexo ketu, mer Kuranin ne dore dhe krahaso/verifiko/gjyko:

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=130643

[url]http://www.forumishqiptar.com/showpost.php?p=2934280&postcount=3[/url
    ]

E fillova po hoqa dore sa sjam bere si ti. Sa te kem kohe do vazhdoje aty ku a kam nderprere kohe me pare leximin e tij. Dhe do ta interpretoje pa paragjykimet tuaja(ateisteve dhe besimtareve te temes).

Kurani eshte me i vjeter se temat tona.
    Ka njerez qe s'nenshtrohen, qe s'e shohin si te vetekuptimte hegjemonizmin islam. Une jam i tille. Ai nje, une 500.
    [/QUOTE]

Une po flisja per tolerancen mes anetareve te forumit jo tolerancen mes teje e kuranit . Kaq larg nuk shkoj. Se marr dot guximin te mesoj dike qe di me shume se une ne kete aspekt.

Na lodhe, tani po e tregon se c'fare beson ti, ate arabe. Ti thua qe duhet ti thoni ne Arabisht edhe jo ne Shqip sepse Zoti i paska thene ne Arabisht, duke harruar se askush nuk kishte kontakt me Zotin, por me arkengjellin Gabriel. Edhe ti thua nje fjale te caktuar qe ekziston ne Shqip nuk duhet thene ne Shqip por ne versionin origjinal arab sepse keshtu eshte me mire. Pastaj thua se duhet te vishemi me kostume arabe sepse e kane obligim fetar, edhe e mbaron bukur duke thene se emrat arab vihen per fe edhe jo per nacionalizem arab. Lexo edhe njehere se c'ke shkruar edhe do e kuptosh se po u thua njerezve te besojne ne kombin arab edhe jo ne Zot.
    Ketu bash nuk ke thene asgje fare. Sinçerisht u zhgenjeva se prisja qe do vazhdonim debatin ne menyren si po ecte po ne kete postim nuk kam se çfare te pergjigjem sepse ti vetem e ke perseritur ate çfare kam thene dhe postimi nuk ka kurrfare "yndyre".
    Sa i perket fjalise se fundit, une ne menyre koncize dhe eksplicite kam thene me lart se une besoj ne Zotin Nje-Allahun!
    Nëse dëshiron ta dish të vërtetën duhet të jesh i gatshëm ta pranosh.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga TetovaMas Lexo Postimin
    Ne Maqedoni shqipetaret nuk jane gabela ,pore jane shqipetare si te gjithe shqipetaret ne tokat etnike,sepse gjithe shqipetaret kane nje halle . Islamin si religjion nuk e shpiken shqipetaret e maqedonise ,pore ishte nje religjion qe shqipetaret e zgjedhen nga dy te keqiat njera me pake e keqe .
    Nuk thashe shqiptaret ne Maqedoni jane gabele.
    Por jane shqiptaret qe lehin me se shumeti per vlera gabelesh.

(Per kete arsye i kap kritika e Dr. Qendros me se shumeti)

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga anita340 Lexo Postimin
    Kurani eshte i vjeter ai nuk ndryshon dot. Prandaj ne emer te respektit per gjeneratat e vjetra duhet ti te leshosh udhe.
    Nje here per nje here kjo mbetet motoja ime:

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ka njerez qe s'nenshtrohen, qe s'e shohin si te vetekuptimte hegjemonizmin islam. Une jam i tille. Ai nje, une 500.
    Kur te ndryshon dicka, do e shohesh vete.
    Me rendesi eshte qe tregova se secili vepron si une. Secili shqiptar ofendon "kanunin e shenjte" te ndonje populli apo feje qe i ofendon shqiptare. Te njejten e bej une me Kuranin. Ofendon Kurani nje shqiptar te vetem? E ofendon Chino cdo shkronje te Kuranit, Allahun dhe cdo shenjtesire tjeter islame 500 here.

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Chino mos do te shpallesh profet?
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Postime
    716
    Ateist=njeri=shqiptar.
    Burimi i idhujtarisë është uni (egoja).

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga iktuus Lexo Postimin
    Chino mos do te shpallesh profet?
    Nuk deshiron ta dish me te vertete, se te kisha tregu.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Nuk thashe shqiptaret ne Maqedoni jane gabele.
    Por jane shqiptaret qe lehin me se shumeti per vlera gabelesh.

(Per kete arsye i kap kritika e Dr. Qendros me se shumeti)

Nuk jane shqipetaret e maqedonise ata te cilet lehin si gabela , pore jane disa mbeturina muslimane qe s'kane te bejne aspak me shqipetarizmin.

Ky fare Dr.Qendro nuk duhet te cek shqipetare, kurre behet fjale per gabelizem. Shqipetaret e maqedonise edhe mbas 20 vjeteve demokraci , nuk qeten lirine e barabarte me popujte evropiane , dhe per kete arsye shqipetaret ne maqedoni ,si i vetmi shpetim fetare -politik e shohin organizminim e tyre ne religjion.

Organizmimi i shqipetareve ne religjion islam ,eshte edhe si rezultat i padrejtesise politike ekonomike te amerikaneve dhe evropiane.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga TetovaMas Lexo Postimin
    Nuk jane shqipetaret e maqedonise ata te cilet lehin si gabela , pore jane disa mbeturina muslimane qe s'kane te bejne aspak me shqipetarizmin.

Ky fare Dr.Qendro nuk duhet te cek shqipetare, kurre behet fjale per gabelizem. Shqipetaret e maqedonise edhe mbas 20 vjeteve demokraci , nuk qeten lirine e barabarte me popujte evropiane , dhe per kete arsye shqipetaret ne maqedoni ,si i vetmi shpetim fetare -politik e shohin organizminim e tyre ne religjion.

Organizmimi i shqipetareve ne religjion islam ,eshte edhe si rezultat i padrejtesise politike ekonomike te amerikaneve dhe evropiane.
    Ta kam bere kete pyetje nje here, po ta bej prape:
    Cfare na ndihmon, nese genjejme veten?

Dua te them s'eshte ashtu sic thua.
    Fqinjet ndoshta jane nje nga faktoret per islamizimin e shqiptareve te Maqedonise, por nje nga faktoret me te dobet fare.
    Faktori kryesor eshte analfabetizmi.
    Islami dhe mungesa e arsimimit jane vellezez bineqe.

Faqja 10 prej 15 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •