Close
Faqja 5 prej 15 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 142
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Vidasusi Lexo Postimin
    Një gjë e tillë nuk paraqet imponim, sepse askush nuk detyrohet të vizitoj objektet fetare. Në qytet mbahen edhe koncerte rock dhe asi klasike. Të imponohet ndonjë rrymë e kësaj muzike që dëgjohet në park? Jo, ti vetë e zgjedh në do paguash biletën për këtë apo atë koncert.
    Po koncerti nuk nencmon ata qe nuk marin pjese ne te. Nuk thote "ata se nuk vijne ne kete koncert, jane njerez te poshter, te pa moralshem, kaurra, kafira, blabla."

Por Kurani e ben kete gje. Ai Kuran, te cilit i referohet hoxha, kur e perllet cdo dite 5 here duke cituar Kuranin.

Feja eshte ajo qe sulmon. Qe kerkon te perhapet, te zaptoje, te ndote.
    Ne jobesimtaret jemi vec pastrues, vec vetembrojtes.
    A mos kemi ndertuar ne jobestimtaret "xhami" tona ne Arabi, te cilat pellasin cdo dite "krejt arabet qe besojne ne Allahun, jane gabele"? Jo, s'e kemi bere kete gje. Pse e bejne arabet kete gje ne vendin tone? Pse thone gabelet ne vendin tone neper xhami se "shqiptaret qe s'ju ha byli per Allahun, jane njerez te poshter?"

Pse?

Kush sulmon ke ketu?

Pagan Warrior Maska e Hylltar
    Anëtarësuar
    18-03-2011
    Vendndodhja
    Në Fushat e Elyses
    Postime
    164
    Citim Postuar më parë nga anita340
    Nuk po arrije te kuptoje pse po hapni tema te tilla? A mendoni ju besimtaret e cilesdo fe se do tua mbushni mendjen ateisteve se ka Zot?Ose anasjelltas,ju ateistet do tua mbushni mendjen besimtareve se nuk ka? Jo, une them jo. Asnje qe klikon keto tema nuk e besoj te jete te pakten nen 16. Ne moshe mbi 16 vjecare askujt nuk mund tia fusesh idete tua ne koke aq me pak ne forum dhe me tema te tilla. Atehere pse ? Vetem per te provoku?
    Kam bindjen se disa kenaqen duke ofendu e sha te gjithe qe mendojne e veprojne ndryshe nga ta. Une per vete besoj ne zot, rastesisht jam linde ne nje familje shqiptare te besimit islam e cila ka pase gjithmone edhe miq shqiptare katolike dhe qe fene se ka pase kurre problem. Perkundrazi ka marre gjithcka te mire qe i ka dhene feja islame ne perputhje me te qenit shqiptar. Une nuk po ju kerkoj tani te gjihteve te jeni besimtar sa une. Por a nuk do te ishte mire te respektonim vendimin e njeri tjetrit ne lidhje me kete gje?
    A nuk do te ishte me mire sikur te hargjonit gjithe kete energji ne tema vertete te rendesishme?
    Debatimi është në të mirë të shoqërisë që njerëzit ta shohin se sa gabim e kanë disa që gabimisht e quajnë veten shqiptarë.

Debatimi është pjesë e demokracisë. Nëse nuk debatohet këtyre iu ndryshket truri edhe ashtu i ndryshkur nga Kurani e Bibla.

Citim Postuar më parë nga Njoni-ch
    Ti jeton ne gjermani,dhe nuk te pengon ezani asnjehere,e nese nje dite vjen dita qe te theritet ezani aty ku je ti,ateher dmth aty do sundojne muslimanet,dhe ti do jesh i detyruar te shkosh dikund ku nuk theret ezani asnjehere,ndersa per momentin ka gjasa te gjesh shum vende te ketilla,por per nje kohe shum te shpejte,do jet shum veshtire.....Sarazini e ka prognozu deri 100 vjet,por ne realitet edhe 50 vjet po jan shume per nje Europe Islame,deshet ju apo jo....statistikat flasin(edhe ate statistika nga vet jomuslianet
    Zhurma është ndotje e ambientit, e sidomos kur këndohet arabisht në troje shqiptare. Kjo dmth që jo vetëm se jeni arabë por edhe jeni zhurmaxhi. Arabë Zhurmaxhi.

Citim Postuar më parë nga Ermedin
    Shumë më vjen keq kur dikush ka probleme me të kuptuarit e kombësisë
    me terme tjera, si: besimi, bindja, etika, filozofia, etj. të cilat nëse janë
    pozitive, duhet të përqafohen nga gjithë komunitetet!
    Kurse mu më vjen keq kur dikush nuk e din se fjala arabisht i përket gjuhës arabe, pra iu përket arabëve. Shumë e thjeshtë por kaq pak edhe nuk kuptoni.

të cilat nëse janë
    pozitive, duhet të përqafohen nga gjithë komunitetet!
    Për mua është pziotive të këndosh shqip e jo arabisht. Të këndosh aty ku duan të të dëgjojnë dhe jo aty ku populli nuk të duron. Është pozitive të mbash kulturën tënde, nëse je shqiptar, dhe jo të mburresh si teveqel se na qenke shqiptar e të mbash fenë e arabëve.

Një herë sulmo një fe ose tjetër, pastaj mbështet një tjetër [paganizmin]! Kontradiktë!
    Ku e sheh ti këtu kontradiktën, pse mos u dashka të shaj shqiptarët, për të bërë ballanc me muslimanët (arabët)???
    PAGANËT PO TRIUMFOJNË, IMAMËT PO BIEN, BOTËS SË SHPEJTI DO TI KTHEHET PAQA.

Anëtarësuar
    18-03-2011
    Vendndodhja
    Në Fushat e Elyses
    Postime
    164
    Kam frike se po nuk qe i infektuar me bacilet e Kuranit, nuk mendon se kjo qe bej une eshte karakter i prishur.
    Nëse karakter i prishur qenka të mbrosh atdheun tënd nga sulmet e viruseve islamike, atëherë paça karakterin sa më të prishur që mundem. Ju jeni njerëz shizofrenë që nuk ia keni idenë se çfarë bëni. Ose jeni të priru gjenetikisht për të qëndruar me dekada në nivelin e adoleshencës saqë të mos ia dini rëndësinë veprimeve të juaja.

Ju jeni pjesë e politikës antishqiptare. Çdo fjalë e juaja, çdo veprim, kontribon në shkatërrimin e shqiptarëve.

Tash e dini vetë, a jeni arabë, apo jeni shqiptarë që keni tradhëtuar.

Citim Postuar më parë nga iktuus Lexo Postimin
    Chino e di cfare mendoj? Ndoshta nuk ka rendesi cfare mendoj une por gjithsesi dua te ve ne dukje mendimin tim.
    Nuk duhet medeomos te ekzistoj Zoti per te bere njeriun budalla. Pse nuk beson faktin qe te besosh tek dicka bene qe njeriu te jete ne paqe me vetveten. Psikologjia e nje njeriu eshte e ndryshme nga te tjeret.
    Nese ajo dicka qe quhet Zot ne koshiencen time luan nje rol parsor te mirqenies se vetvetes, pse mos ta pranoj?
    Nese per ty eshte qesharake ajo cka per mua eshte e rendesishme cfare faji kam une? Por mbi te gjitha cdo gje eshte e qellimshme, qellimet ndryshojn nga njeri tjetri, dhe ti ndryshon nga une, ateher te pyes ti je me superior se une? C'rendesi ka superioriteti ku destinacioni eshte i njejt.
    Pelqej argumentat e tua sepse jane te mireformuluara edhe pse ndonjehere e ekzagjeron.
    Si mundet qe paqja brenda teje te vije nga dicka qe ti as nuk e provon dot qe ekziston? Si mundet nje person si ty te di se c'eshte e mire apo e keqe? Ta thote ky zeri qe ke ne koke se c'eshte e mire apo e keqe ashtu sic bene me besimtaret e tjere? E di ti qe besimtaret shpesh behen te dhunshem pikerisht per kete arsye? Si mundet paqja te rrjedhe nga budallalleku? Paqja rrjedh nga inteligjenca, inteligjenca nuk mundet te merret prej nje libri fetar pa asnje evidence ne te.

Citim Postuar më parë nga TetovaMas Lexo Postimin
    Per disa vjete jame anetare ne forumin shqipetare ,dhe eshte hera e pare qe lexoje ne nenforumin e ateisteve !

Ne kete nenforum paska njeres qe mendojne me syrin, dhe shofin me mendje .
    Mundet ta shtjellosh mendimin sepse eshte shume i pergjithshem edhe nuk kuptohet qarte se cfare do te thuash.

Citim Postuar më parë nga Njoni-ch Lexo Postimin
    Chino-ku je ste kam par moti kendej? besoj ke qen mire?

Po nuk eshte ashtu si thua ti aspak.
    Ti jeton ne gjermani,dhe nuk te pengon ezani asnjehere,e nese nje dite vjen dita qe te theritet ezani aty ku je ti,ateher dmth aty do sundojne muslimanet,dhe ti do jesh i detyruar te shkosh dikund ku nuk theret ezani asnjehere,ndersa per momentin ka gjasa te gjesh shum vende te ketilla,por per nje kohe shum te shpejte,do jet shum veshtire.....Sarazini e ka prognozu deri 100 vjet,por ne realitet edhe 50 vjet po jan shume per nje Europe Islame,deshet ju apo jo....statistikat flasin(edhe ate statistika nga vet jomuslianet)
    Po i shikon stastikat tek theniet e Gedafit apo tek organizatat naziste islamofobike qe duan ti ndalojne myslimanet ne Evrope te kene fene e tyre.

Citim Postuar më parë nga MicroWorld Lexo Postimin
    Anita, temen e hapa vetem thjeshte per ta kuptuar une dhe ju qellimin dhe organizimin e jetes nga ata qe nuk e besojne Zotin si krijues.
    Une nuk mendoj se nuk mund te ndrrohet mendimi dhe idete e nje njeriu me moshe mbi 16 vjecar sepse praktika jetsore deshmone te kunderten sepse ka shume raste sa qe nuk mund t'i numerosh se sa njerez e kane nderruar mendjen qofte ate edhe gati ne fund te jetes se tyre.
    Pajtohem se ne forum eshte veshtire qe te nderrohet mendimi dhe ideja por thjeshte diskutojme dhe shohim se kush eshte ne te verteten.

Ndersa ti chino thua qe qdo njeri te jetoj ashtu si te doj me rregullat e tija etj etj apo?
    Te te bej nje pyetje te thjeshte: Nese ne komunikacion nuk do te kishim asnje rregull dhe te gjithe shoferet te mundoheshin te vozisnin si iu teket atyre, a do t'ia kishin dalur te shkojne atje ku jane nisur dhe a do te mund te paramendohej madje edhe vet levizja e ndonje automjeti ???
    1-Nuk do arrinim ne nivelin shkencor ku jemi sot nese nuk do kishim respekt per njeri-tjetrin, pra rrjedhimisht nuk do kishte as makina.

2-Makina kushton, edhe cdo kush do ishte shume i kujdesshem sepse do i dhimbsej makina e tij, por ju besimtareve nuk ju dhimbset jeta e juaj prandaj nuk e kuptoni dot sesi dikujt i dhimbset "makina". Ju per mikun tuaj imagjinar jeni gati te jepni edhe jeten, problemi qendron tek ju...

3-Edhe sikur te kishte shume persona qe nuk do ishin komunikativ, sic ka edhe sot, keta gjaknxehte do ta vrisnin edhe prisnin njeri-tjetrin, ndersa ata me tolerant do mbijetonin, evolucion i paster...
    IN INFERIS MELIUS EST REGNARE QUAM IN COELIS SERVIRE

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664

Mundet ta shtjellosh mendimin sepse eshte shume i pergjithshem edhe nuk kuptohet qarte se cfare do te thuash.

Ateistet, mendojne me sy, dhe shofin me mendjen .

i/e regjistruar Maska e prizrenasi_30
    Anëtarësuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Po koncerti nuk nencmon ata qe nuk marin pjese ne te. Nuk thote "ata se nuk vijne ne kete koncert, jane njerez te poshter, te pa moralshem, kaurra, kafira, blabla."

Por Kurani e ben kete gje. Ai Kuran, te cilit i referohet hoxha, kur e perllet cdo dite 5 here duke cituar Kuranin.

Feja eshte ajo qe sulmon. Qe kerkon te perhapet, te zaptoje, te ndote.
    Ne jobesimtaret jemi vec pastrues, vec vetembrojtes.
    A mos kemi ndertuar ne jobestimtaret "xhami" tona ne Arabi, te cilat pellasin cdo dite "krejt arabet qe besojne ne Allahun, jane gabele"? Jo, s'e kemi bere kete gje. Pse e bejne arabet kete gje ne vendin tone? Pse thone gabelet ne vendin tone neper xhami se "shqiptaret qe s'ju ha byli per Allahun, jane njerez te poshter?"

Pse?

Kush sulmon ke ketu?
    Plotesisht pajtohem me ty Chino!

E kemi nje xhami ne lagjen time qe e ka volumin e altoparlantit shume te larte dhe nga 5 here ne dite na shqetesojne, por fajet i ka shteti qe ju lejon nje gje te tille, p.sh. ne Zvicerr kete gje ja kane ndaluar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    Per MicroWorld:

I nderuar,
    mua do te me interesonte te dije si e organizojne jeten te gjithe ata qe jetojne ndryshe nga une. Ku i dihet ndoshta gjej dicka te mire dhe e marr. Puna eshte qe nga pervoja qe kemi ne forum ne tema te tilla nuk debatojme po fyejme. Ndersa sa u perket rasteve kur njerezit e kane nderruar mendjen ne fund te jetes une di nje gje te tille por dyshoj se ketu ne forumit tone do ia arrij dikush tia mbush mendjen dikujt qe te nderroj menyren e jeteses.
    Prandaj mendoj se tema te tilla provokojne fyerje e sharje e ne fund tema perfundon e mbyllur. Mua nuk me merr buken nga goja kjo gje por thjeshte kenaqem kur njerezit bisedojne si njerez, degjojne mendimin e tjetrit, nese pajtohen mire nese jo vazhdon gjithkush rruges s'vet. Por pa fyerje
    Ndryshuar për herë të fundit nga anita340 : 15-04-2011 më 09:37

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Prapa mendimit tend qendron parimi: Askush askujt te mos i imponohet, sepse kjo eshte provokim. Ky eshte mendim me vend. Por jane fete ato qe e thyejne. Argumenti: Besimtaret kame xhamite/kishat e tyre, te cilat cdo ore e cast u imponohen shoqerise, ne cilen bejme pjese edhe ne jobesimtaret. Pra fete u imponohen jobesimtareve, fete provokojne jobesimtaret.

Nese na pelqen mendimi yt me te vertete, jo keshtu sa per sy e faqe, atehere ose duhet te mbyllen xhamite e kishat fare ose duhet ndaluar dalja e cdo fjale sado te vogel nga fete ne shoqeri. Sepse ne ate moment qe pellet hoxha "allahu ekber" dhe i degjohet zeri deri tek mahalla ime si kaurr, mua hoxha po me provokon. Ne kete moment kam te drejten te pellas edhe une ndonje nga credo-t e mia prej kaurri.

Zgjedhni.
    Chino,

ne lagjen ku une jetoj jane 3 kisha.I degjoj kembanat e tyre cdo dite. Ne fillim me pengonin se me nxirrnin gjumin. Tani u mesova nuk me pengon me. E di qe kjo i sherben nje shumice. Pra ua fal kete zhurme per shkak te respektit qe kam per pjestaret e llojit tim. Besoj qe njejte do te me pengonin edhe xhamite ne fillim,njejte do te mesohesha dhe po njejte do tua falja po per te njejtat arsye.
    Te jemi shume te qarte une nuk perkrah gjerat extreme. Une jam kunder cdo feje qe do tme kerkoje te tjetersohem. Po ama nese ai tjetri e don kete gje une nuk jam kunder.

Anëtarësuar
    18-03-2011
    Vendndodhja
    Në Fushat e Elyses
    Postime
    164
    Ateistet, mendojne me sy, dhe shofin me mendjen .
    Ti je një hibrid pa identitet. Njeri i shkretë që nuk din çfarë je.

Ty nuk të do askush. Nuk të duan arabët e tu nga Maqedonia, sepse flet keq kundër xhamive, nuk të duan as shqiptarët sepse i ofendon vetëm pse nuk kanë rënë nën ndikimin e feve semitike.

Të mungon përcaktimi, dhe njerëzit si ti më dhimbsen shumë. Je gjynah.

Anëtarësuar
    18-03-2011
    Vendndodhja
    Në Fushat e Elyses
    Postime
    164
    Chino,

ne lagjen ku une jetoj jane 3 kisha.I degjoj kembanat e tyre cdo dite. Ne fillim me pengonin se me nxirrnin gjumin. Tani u mesova nuk me pengon me. E di qe kjo i sherben nje shumice. Pra ua fal kete zhurme per shkak te respektit qe kam per pjestaret e llojit tim. Besoj qe njejte do te me pengonin edhe xhamite ne fillim,njejte do te mesohesha dhe po njejte do tua falja po per te njejtat arsye.
    Te jemi shume te qarte une nuk perkrah gjerat extreme. Une jam kunder cdo feje qe do tme kerkoje te tjetersohem. Po ama nese ai tjetri e don kete gje une nuk jam kunder.
    Cila fé nuk të kërkon të tjetërsohesh, se për besë më shtyne me qesh me këtë budallallëk që nxore këtu??

Faqja 5 prej 15 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •