Kush ishte tuj fol për politikë ktu??Kishat dhe xhamiat nuk jane cerdhe te satanizmit , pore politika eshte cerdhe e satanizmit .
Ne po flisnim për kishë e xhami, e këto janë çerdhe të satanizmit.
Kush ishte tuj fol për politikë ktu??Kishat dhe xhamiat nuk jane cerdhe te satanizmit , pore politika eshte cerdhe e satanizmit .
Ne po flisnim për kishë e xhami, e këto janë çerdhe të satanizmit.
PAGANËT PO TRIUMFOJNË, IMAMËT PO BIEN, BOTËS SË SHPEJTI DO TI KTHEHET PAQA.
1-Mundet te mendohet vetem me mendje. Pra folja "te mendosh" rrjedh nga fjala "mendje", pra "te veprosh me mendje".
2-Mundet te shikohet vetem me sy. Pra folja "te shikosh" rrjedh nga fjala "shikim", pra "te veprosh me shikimin".
3-Ateistet shikojne me shikimin edhe mendojne me mendjen. Ti je disi i hutuar, mesa shoh nuk e kupton qe nuk duhen gjeneralizuar njerezit(pervec se kur behet me humor).
1-The "keta besimtaret" edhe "ju ateistet", po ti ku futesh? Vetem nje grup te ngel nese nuk i perket ketyre, "ignostiket", je ignostike?(Mos e ngaterroni me fjalen AAAAAgnostik.)
2-Gjithashtu the qe besimtaret edhe ateistet nuk jane te afte ti pergjigjen njeri-tjetrit, si e nxorre kete konkluzioni? Une i jam pergjigjur gjithmon besimtareve, ndersa ata nuk jane pergjigjur asnjehere pyetjeve te mia.
3-Ne nuk kemi tolerance fetare, thjeshte nuk kemi fe fare.
Ndoshta ju te dy jeni keqkuptuar per fjalen "tjetersohesh", ndoshta do duhet te thoje "asimilohesh" qe te kuptoheshit me mire.
Diferenca mes myslimanve edhe krishtereve eshte se myslimanet jane primitiv, agresiv, gjakatar, ndersa te krishteret shume me paqesor, te komunikueshem etj. (edhe pse nuk jane shume te zgjuar...)
Jo, ju nuk jeni arab por jeni shqiptar. Vetem se...
1-Dilni ne maj te xhamise duke kenduar ne Arabisht.
2-E pershendetni njeri-tjetrin ne Arabisht.
3-Visheni me kostume arabe.
4-Vini emra arab.
5-Flisni Arabisht me mire se Shqip.
6-Martoheni me mire me arab mysliman sesa me shqiptar jo mysliman.
7-Flisni Shqip me theks arab, vecanerisht zona e Dibres(Maqedoni).
8-I zevendesoni fjalet Shqipe me fjale arabe.
9-Vendemrat e sllav nuk i perktheni ne Shqip, por i ri-emeroni me emra arab.
10-Ju intereson me shume feja sesa etnia.
Mendoje vete se cfare jeni ju...
Sinqerisht nuk kuptova asgje...
Ne fakt qe te jesh shqiptar i mire do duhet te kesh tru ne koke, edhe paganizmi ne fund te fundit fe eshte, pra nuk lejon perdorimin e mbare te trurit.
Gjithsesi ke te drejte kur thua qe paganizmi nuk ka vdekur, madje nuk vdiq as gjate "komunizmit" te Enver Hoxhes, ishte i vetmi qe u tolerua, paganizmi ilir.
Ai flet Shqip me mire se ty. Gjithsesi Shqipja eshte quajtur edhe ashtu nga te huajte qe nuk dinin mire te shqiptonin kete fjale.
Lexo me poshte edhe mbylle gojen:
Thenia e shekullit! Njesh fare.
IN INFERIS MELIUS EST REGNARE QUAM IN COELIS SERVIRE
Fjala ishte per krahasimin ne mes te ezanit qe te pengon aq shume dhe kembanes, si zhurme. Ti je pergjigjur diçka tjeter.
Eshte thirrje per namaz, nuk di çfare ka per te penguar ketu.
Nuk di se çfare ka per te te penguar ty se si e pershendesin njeri tjetrin bota, psh ka shume shqiptar qe pershendeten me "Ciao","Hello","Hi", etj...
Eshte njera nga te drejtat themelore te njeriut. Njerezit vishen me kustume komplet "alla-franga", pse nuk po u thua atyre pse nuk vishen me tirq?
Eshte po ashtu e drejte themelore, nese do te ishte e ndaluar nuk do te regjistronin ne komune.
Une jam musliman dhe nuk e di arabishten, nuk e kam as obligim.
E ata qe martohen me italiane, angleze, amerikane? Apo duhet doemos te martohemi me shqiptare? dmth ti e ndalon martesen me te huaja?
Me siguri e ke degjuar hoxhen. Ndoshta ti nuk e njeh popullin dibran.
Vetem kur perkthimi e humb kuptimin. Mund ta perkthesh ti kengen e Madones "Like a prayer" pa ia humbur kuptimin dhe te kete ate muzikalitet si ne gjuhen origjinale?
Shembull? sidoqofte "vendemrat" quhen toponime-latinisht, te cilen fjale ne per çudi e perdorim.
Nuk eshte e vertete! Ka shume deshmi se kjo nuk eshte e vertete!
Nuk kemi nevoje, ne e dime se kush jemi!
ehm...e jashtezakonshme?
Nëse dëshiron ta dish të vërtetën duhet të jesh i gatshëm ta pranosh.
Se kuptoj, mos duhet te besojme ne zot te kemi nje qellim?
qellimi i jetes time eshte privat dhe skam pse e them ktu,.! Te jem e lumtur, te bej nje jete te kenaqshme, te vizitoj vende te ndryshme, e te kem ate qe dua kane me shume rendesi sesa te adhuroj dicka qe nuk ju vertetua egzistenca asnjehere.
U cant judge a book by its cover but you can tell its price
Te dyja e thyejne qetesine neper zona te banuara.
Asgje nuk me pengon, eshte feja jote, e drejta jote. Por pse ne Arabisht?Eshte thirrje per namaz, nuk di çfare ka per te penguar ketu.
Gabuar edhe ata qe pershendesin ashtu!Nuk di se çfare ka per te te penguar ty se si e pershendesin njeri tjetrin bota, psh ka shume shqiptar qe pershendeten me "Ciao","Hello","Hi", etj...
Problemi im nuk eshte pse kur vishen mbulohen, problemi eshte nese kane qejf kostumet, pse veshin ato arabe edhe jo ato shqiptare?Eshte njera nga te drejtat themelore te njeriut. Njerezit vishen me kustume komplet "alla-franga", pse nuk po u thua atyre pse nuk vishen me tirq?
Nuk po them qe nuk kane te drejte te vene emrat qe duan, por pse vini emra arab edhe jo shqiptar?Eshte po ashtu e drejte themelore, nese do te ishte e ndaluar nuk do te regjistronin ne komune.
Shqip thuhet "mYYYYYYsliman".Une jam musliman dhe nuk e di arabishten, nuk e kam as obligim.
Thashe vetem se ju preferoni te martoheni me te huaj mysliman, me mire sesa me shqiptar jo mysliman.E ata qe martohen me italiane, angleze, amerikane? Apo duhet doemos te martohemi me shqiptare? dmth ti e ndalon martesen me te huaja?
ME SIGURI QE NJOH SHUME DIBRAN NGA MAQEDONIA, edhe ata flasin Shqip me theks arab, e zgjasin "a" aq shume sa te vrasin veshin.Me siguri e ke degjuar hoxhen. Ndoshta ti nuk e njeh popullin dibran.
KUR NE KEMI FJALEN "ZOT" PSE JU THONI "ALLAH"??? kjo ishte e gjitha, ti beson tek Zoti apo adhuron Muhametin si idhull?Vetem kur perkthimi e humb kuptimin. Mund ta perkthesh ti kengen e Madones "Like a prayer" pa ia humbur kuptimin dhe te kete ate muzikalitet si ne gjuhen origjinale?
Ne kemi fjalen "Vendemer" c'lidhje ka fjala "toponim" ketu? Gjithsesi fjala toponim eshte Greqisht edhe jo Latinisht.Shembull? sidoqofte "vendemrat" quhen toponime-latinisht, te cilen fjale ne per çudi e perdorim.
E lejoni ju nje grua myslimane shqiptare te martohet me nje te krishter shqiptar? JO! Prandaj ju intereson me shume feja sesa etnia.Nuk eshte e vertete! Ka shume deshmi se kjo nuk eshte e vertete!
Nese e di se kush je mos hajde ne kete forum, ketu bashkebisedohet.Nuk kemi nevoje, ne e dime se kush jemi!
Ai nuk dinte te shpjegohej...ehm...e jashtezakonshme?
IN INFERIS MELIUS EST REGNARE QUAM IN COELIS SERVIRE
por ti, apo ateistat e forumit, permendni vetem ezanin.
Sepse eshte ashtu siç ka zbritur Fjala e Zotit Nje, origjinale!
Askush nuk u thote.
Sepse ashtu u pelqen dhe e kane obligim fetar.
I zgjedhin ngase kane kuptim fetar dhe jo nacionalist arab.
Shqip i thuhet "i nenshtruar i Allahut" musliman jane pjesetaret e fese Islame.
Ngase ne e kemi te ndaluar te hame mish te derrit dhe te konsumojme alkool. Ne mes te nje fetari te devotshem musliman dhe nje jo fetari eshte e pamundur bashkejetesa.
Po katoliket dibran si flasin?
Ne e perdorim edhe Zot, por me origjinale eshte Allah. Allah dmth Zoti Nje, per dallim nga fete tre-iste, dualiste, politeiste qe besojne me shume "zota" dhe fjala Zot mund te perdoret ne ate kontest. Besoj tek Zoti Nje-Allahu dhe e adhuroj vetem ate!!! Muhammedi nuk eshte idhull i askujt, ai i shkaterroi idhujt. Eshte vetem Robi i Allahut dhe i Derguari i tij ne Toke per ta shpjeguar fene Islame dhe per t'i thirrur njerezit ne besim te paster.
Nuk kam degjuar per ate term. Edhepse me pelqen si term mirepo nuk kam degjuar te perdoret.
Nese ajo nuk eshte besimtare dhe deshiron te martohet me te krishter mund ta bej, askush (nga njerezit) nuk mund t'ia ndaloje. Mirepo nese eshte besimtare vet nuk do ta bente ngase e din se bashkejetesa me te krishter eshte e pamundur.
Jam dakord me pjesen e pare, gjithmone kur bashkebiseda eshte ne suaza te konstruktivitetit dhe mirekuptimit, pa fyerje dhe sharje. Sa i perket pjeses se pare nuk jam dakord, nuk kam ardhe ne forum per ta kuptuar kush jam.
Ok.
Ndryshuar për herë të fundit nga optimus.prime : 16-04-2011 më 14:35 Arsyeja: pergjigje shtese.
Nëse dëshiron ta dish të vërtetën duhet të jesh i gatshëm ta pranosh.
Në fakt, arsyeja pse kundërshtoj një fe të huaj, nuk është pse është fe, por pse është e huaj.Postuar më parë nga Qendro
Jam nacionalist dhe kjo më bën pagan. Jam pagan dhe kjo më bën nacionalist. Paganizmi nuk është fe e kodifikume, që të themi me saktësi çka përfshin, veçse ato mite legjenda, etj të kulturës shqiptare janë një përvojë mijëravjeçare e shqiptarëve, e kjo përvojë i udhëhoqi shqiptarët gjatë gjithë historisë. Nuk është e çuditshme që gjëra që kanë "ndodhur" nëpër mite e legjenda, i shofim të kenë ndodhur gjatë historisë tek shqiptarët.
Kurse ti je ateist sikurse një serb ateist, një grek ateist, apo edhe një arab ateist.
Sa i përket kësaj broçkullës që e ke sjellë këtu, nuk di as ka të erdhi ajo ide se Enveri paska toleru paganizmin, por shof që është qëndresa e shqiptarëve ajo që e rujti:
Robert Elsie - leksik i kulturs shqiptare
Përveç ushqimit të thjeshtë me vezë të kuqe, atë ditë gratë ortodokse të Shqipërisë' juglindore përgatitnin edhe një ëmbëlsirë të veçantë, të quaj-tur qumështor. Më 1987, pushtetarët komunistë në Pogradec urdhëruan që të mos u shpërndahej dyqaneve qumësht për rusicat, me qëllim që gratë të mos gatuanin qumështorin tradicional të rusicave. Gratë e kishin ruajtur këtë zakon nëpër shtëpia, me gjithë politikën zyrtare ateiste që ndiqej asokohe në Shqipëri.
Ndryshuar për herë të fundit nga Hylltar : 16-04-2011 më 17:21
PAGANËT PO TRIUMFOJNË, IMAMËT PO BIEN, BOTËS SË SHPEJTI DO TI KTHEHET PAQA.
Qendro a duhet t'i perdorim emrat Shqiptare apo sllav, sepse emri gjergj (i Skernderbeut) nuk eshte shqip, eshte prej fese katolike, emri pashke as ky nuk eshte, emri jeronim as ky nuk eshte...
Pra cilet duhet t'i perdorim dhe nese je aq kembengules as emrat shqip nuk jane krejtesisht shqip sepse edhe ata rrjedhin nga ilirishtja qe megjithse perngjajne prap nuk eshte e njejta.
E per veshje prap je gabim dhe per kete i ke ikur pergjigjes kur je pyetur nga optimus se pse nuk vesh ti tirqi (apo nuk di se qka jane ata?) sepse psh nese edhe ketu jemi kembengules prap nuk do te mundnim te vishemi sepse psh pantollonat nuk jane me origjine shqiptare, pastaj kemishat etj etj.
Dhe mos i ik shkences, ajo nuk njeh nacionalitete !
1-Dilni ne maj te xhamise duke kenduar ne Arabisht.
2-E pershendetni njeri-tjetrin ne Arabisht.
3-Visheni me kostume arabe.
4-Vini emra arab.
5-Flisni Arabisht me mire se Shqip.
6-Martoheni me mire me arab mysliman sesa me shqiptar jo mysliman.
7-Flisni Shqip me theks arab, vecanerisht zona e Dibres(Maqedoni).
8-I zevendesoni fjalet Shqipe me fjale arabe.
9-Vendemrat e sllav nuk i perktheni ne Shqip, por i ri-emeroni me emra arab.
10-Ju intereson me shume feja sesa etnia.
Mendoje vete se cfare jeni ju...
Pse i sulmoni ju shqipetaret e maqedonise ???
Zoteri i pa nderuare , ju ateizmin e perdorni vetem si komofllazhe per te sulmuare shqipetaret muslimane ne maqedoni, per ndryshe ju jeni nje shka ateiste me gjake te perzyere .
Keto propagandat e juaja per shqipetaret e maqedonise jane nje mode e vjeter e dryshket, sepse te njejtat fjale qe ju i thoni, para disa kohe i thonin edhe shkijet sllave me nje komofllaxhe politike . Pra dallimi i juaj dhe nje shkau sllave, eshte shume i thjeshte !! Ju jeni nje "shka " me komofllazhe ateiste ,kurse shkijet si komofllazhe kishin politiken .
Une jame nga maqedonia ,dhe jame ritur dhe shkolluare ne maqedoni . Ne asnje lagje apo katunde shqipetare ende une nuk kame pare nje vendebanim me emer arabe . Per 50 vjete kemi luftuare qe ato vendemrat qe ju thoni arabe (shkijesh )ti shendrojme ne shqipe .Keto vendemra nuk ishin ne emra arabe pore ne emra shkijesh sllavesh,me kohen te gjithe ata emra ne sheknishte do te zavendesohen me shqipe.
Shqipetaret e Maqedonise ,kane mbrojtur me dinjitet etnine e tyre, pore njekohesishte kane mbrojtur edhe fene islame ,sepse etnia shqipe dhe islami ishin dy shtylla qe e mbrojten shqiptarizmin nga asimilimi sllave.
Personalishte nuk kame ndegjuare qe nje shqipetare me prejardhje ilire te martohet me nje arab edhe pse shqipetari i takon fese islame . Njekohesishte po ta beje me dije se nuk ka asnje shqipetare /re qe eshte martuare me nje shka /shkine sllave ne maqedoni. Sa per martesat shko ne serbi dhe gjeni shume shqipetare nga Shqiperia ,qe jane martuare me serbe me te shemtuare ne ballkane,me rrace derri .
Per fate te mire shqipetaret e maqedonise nuk vishen me kostume arabe , pore veshja e shqipetareve te maqedonise eshte modeste , pervec disa pleqeve qe vendosin kapucat (terllika te bardhe ) .
Shqipetaret e Maqedonise nuk pershendeten ne arabishte pervec ne ceromonite fetare ,per ndryshe shqipetaret gjithemone pershendeten ne gjuhen shqipe.
Shqipetaret e Maqedonise nuk therasin ne maje te minareve ne arabishte , pore kjo eshte thirrje univerzale per gjithe muslimanet ne bote .
Theksi i gjuhes shqipe ne Maqedoni ,eshte thekse i vjeter shqipe krahinave ilire , dhe nuk ka te beje aspak me arabishten , kjo eshte vetem trillim i juaj .
Keto propaganda qe i beni ju Dr, Qendro ......kunder shqipetareve te maqedonise ,nuk jane asgje tjeter vetem se nje percarje qe con uje ne mullirin e shkijeve .
Krijoni Kontakt