- NEBIH MEHA (Babai)
- TAHIR MEHA!
Ishte 13 maji i vitit 1981. Atë pranverë e tërë Kosova ishte ngritur në këmbë dhe po kërkonte lirinë e vet, të drejtat e veta që shkeleshin me dekada e shekuj nga ata që ishin ulur në kolltukë prej pushtuesi. Rënia e dhjetëra të rinjve në zemër të Kosovës për lirinë dhe të drejtat që kërkoheshin, ngriti me mijëra të tjerë në këmbë. Studentë, punëtorë, të rritur e të moshuar, bujq e arsimtarë, nxënës e pensionistë, ishin ata që me zërin e tyre tundën themelet e ish Jugosllavisë pushtuese!
Qëndresa e Tahirit i dha fuqi e guxim të pashembullt popullit shqiptar në atë pranverë të përgjakur drejt përgatitjes për luftë të mëtejme shumëdimensionale kundër pushtuesit serb. Ai bëri të ditur edhe njëherë se me serbin nuk ka zgjidhje tjetër dhe kjo zgjidhje e imponuar është vetëm lufta. Pushka e Tahir Mehës la të vrarë 13 majin e pushtuesit dhe ngriti një 13 maj shqiptar me heroizmin dhe kushtrimin për luftë të pa kompromis ndaj të gjithë atyre që kishin shkelur tokat tona me çizme ushtarake. Ata dhanë shembullin personal se shqiptarët e duan lirinë më shumë se jetën, prandaj edhe flijohen për të! .....
Dhuro shumë...e prit pak!
Përshëndetje të përzemërta...
ABIL P. HERO,
Mësoi si në abetare -
Këtë figurë letrare!
Zgjidhja?....................
Për kënaqësinë e Juaj, ja edhe një ndërrimor Orhideja...
SADRI TIFO,
Vërtet është në shkundje -
Nga kjo lloj sëmundje!
Zgjidhja?............................
E... KUSHTRIMI, LUT!
Është poezia e Tij...
"Unë jam këtu
e do të jem
sa mali të bëhet hì
e hiri mal përsërì..."!
Zgjidhja---------------------
Dhuro shumë...e prit pak!