Ne cfare kuptimi? Edhe Universi vete eshte i kufizuar.
Koha eshte budallallek i shpikur nga njerezimi per te matur oret e punes edhe perendimin e Diellit.ne kohe ,
Nuk duhet te jetosh ne ndonje planet gjigand qe te dish te verteten, te mjafton nje planet i vogel POR DUHET EDHE MIRE PERDORIM I TRURIT.vend
Universalisht, njeriu eshte specia me e zgjuar qe njihet, ha mutt tani...dhe mendje,
Une habitem qe ka persona si puna jote me 2 grame tru ne koke.dhe nuk habitem se ka persona si puna juaj qe duan te meren pertej ketyre gjerave.
Vertetoje se ekziston dicka e tille.Zoti eshte
Vertetoje se ka krijuar ndonje gje.krijues
Kete mesazh po e krijoj une edhe askush tjeter.i cdo gjeje,
Ne rast se mundet te shihet atehere mundet te provohet se ekziston, dicka qe askush nuk e ka bere ndonjehere.nese nuk e shihni Zotin dhe e besoni kjo do te thote besim , por nese e shihni dhe besoni atehere nuk ka nevoje per argumente .
Nuk ekziston asgje e tille si "krijesat", ne Univers ka vetem "gjallesa" se nuk i ka krijuar askush.Mos mendoni per krijesat
Nuk mundet, sepse nuk ka asnje evidence mbi te.por mendoni per krijuesin,
Nuk mundet te pranohet asgje, sepse nuk ka asgje qe te vertetoje dicka te tille.nese nuk e pranoni krijuesin
NE FAKT KJO TE MUNGON TY, SEPSE KE VETEM FJALE EDHE NUK PO VERTETON ASGJE!!!nga mungesa e mendjes dhe argumenteve tuaja
Sigurisht, te lutem vertetoje se ekziston, ose ik ndrysho nen forum.nuk do te thote se Ai nuk ekziston
E vetmja menyre qe njerezit me te zgjuar ne bote e kane pershkuar te mbinatyrshmen ka qene "ASGJE"! Sepse nuk ekziston dicka e tille.
Gjithashtu edhe ti po bene nje qark djallezor ne te menduar, praktikisht si cdo besimtar ti po thua eshte e pa mundur te vertetohet ekzistenca e Zotit, nese njeriu e ka te pa mundur te vertetoje ekzistencen e Zotit, atehere nga e dini ju besimtaret se AI(???) ekziston?
Sa mendje vegjel qe jeni ju besimtaret, ju ka pjerdhur trute arabi. Pse Universi keshtu ka qene para 13 miliarde viteve sic eshte sot?
Para 13 miliarde viteve ka qene ne statusin me te thjeshte te mundshem, edhe ka evoluar(evolim inorganik) duke u bere keshtu sic eshte sot, por ju deshen 13 miliarde vite!!!
Ajo qe the ti ne fakt eshte prove e qarte qe edhe sikur te kete pasur nje krijim, ai qe krijoi ishte tmerresisht i trashe edhe i pafuqishem aq sa ju deshen 13 miliarde vite qe ta bente Universin keshtu sic eshte sot.
Kur them une qe ju besimtaret ja fusni vetes per cdo gje qe beni edhe thoni...
IN INFERIS MELIUS EST REGNARE QUAM IN COELIS SERVIRE
Sa mendje vegjel qe jeni ju besimtaret, ju ka pjerdhur trute arabi. Pse Universi keshtu ka qene para 13 miliarde viteve sic eshte sot?
Para 13 miliarde viteve ka qene ne statusin me te thjeshte te mundshem, edhe ka evoluar(evolim inorganik) duke u bere keshtu sic eshte sot, por ju deshen 13 miliarde vite!!!
Ajo qe the ti ne fakt eshte prove e qarte qe edhe sikur te kete pasur nje krijim, ai qe krijoi ishte tmerresisht i trashe edhe i pafuqishem aq sa ju deshen 13 miliarde vite qe ta bente Universin keshtu sic eshte sot.
Kur them une qe ju besimtaret ja fusni vetes per cdo gje qe beni edhe thoni...[/QUOTE]
Poo ti ne diqka "fortt te logjikshme" po beson...evolucioni osht bashhh nje perrall e nje "shkenctari" qe veq e ka thon nje send pa baze edhe njerzitt sikurse jeni ju e kane mbeshtet sepse ju ka konvenu ....sipas evolucionit kurfarrr logjike nuk e kap si munde te krijohet nje diqka nga asgje..Si i erdhi shpirti asaj asgjeje???!!!
E ju jobesimtaret po ta dini sa labil dilni nganjeher nuk do te folni hiq...
"Effort creates intelligence."
Une nuk besoj ne asgje.
Jo, eshte vertetuar gjenetikisht qe eshte i VERTETE. Fryje syte tani...evolucioni osht bashhh nje perrall
SUPER SHKENCETARI!e nje "shkenctari"
QINDRA E MIJERA FOSILE QE I SHIKOI AI QE NE KOHET E TIJ.qe veq e ka thon nje send pa baze
Po, ne mbeshtetemi gjithmon tek evidenca edhe dija, sepse na shpie perpara gjithmon e me mire.edhe njerzitt sikurse jeni ju e kane mbeshtet sepse ju ka konvenu
Evolucioni nuk studion fillimin e jetes, por zhvillimin e jetes. Ne fakt "Evolucion" do te thote thjeshte "Zhvillim".....sipas evolucionit kurfarrr logjike nuk e kap si munde te krijohet
Kjo eshte pyetje e bukur, ne fakt budallalleku(besimi) rrjedh nga asgjeja.nje diqka nga asgje
Si e vertetove se ekziston shpirti?..Si i erdhi shpirti asaj asgjeje???!!!
Perkthim?E ju jobesimtaret po ta dini sa labil dilni nganjeher nuk do te folni hiq...
Si e vertetove se ekziston shpirti?
Kjo u vertetu me heret nga njerz me te mencur se ti edhe une..
Si e vertetove ti qe nuk egziston shpirti...?
Perkthim?[/QUOTE]
Luhates.....ndryshon mendimin shpesh-her
Sa analfabete qe qenke , a e dallon dot formimin dhe krijimin ?! A e di se keto kane shume dallim ?!Ja nje shembull:
Nje atesit i ka kerkuar nje hoxhe qe te dali ne takim te debatojn rreth krijuesit...Kane lene takimin afer nje lumi dhe ateisti ka mbrri i pari i ka rene te pres disa minuta....Kur ka mbrri hoxha ateisti ka pyetur'Pse u vonove,u frigove te perballesh me mua"...Hoxha:"Jo nuk u frigova mirpo nuk kishte barkė dhe prita disa minuta deri sa nga mbeturinat u formua nje barkė"..Ateiste e ndegjoi dhe tha pse po genjen nuk eshte e mundur tė krijohet(ndertohet) vet"....Hoxha iu pergjigj..'e shef qe edhe hapsira qe na rrethon nuk ka pas mundesi te krijohet vet"
Ky nuk ka te beje fare me faktin , lej keto perralla por kur ke ndojne fakt konkret per ekzistencen e tij eja dhe fol ketu.Jo nuk kam......a nuk po te duket ky shembull njefar lloj fakti qe egziston Zoti(Allahu)
P.S. ne nuk jemi arab , dhe mjafton te flasesh ne GJUHEN TONE , dhe jo te besh perkthime te shpifura ne gjuhen arabe.
Evolucioni ka fakte oj e prapambetur mendore , faktet jane fosilet qe tregojne se forma e trupit te gjallesave ka ndryshuar.Poo ti ne diqka "fortt te logjikshme" po beson...evolucioni osht bashhh nje perrall e nje "shkenctari" qe veq e ka thon nje send pa baze edhe njerzitt sikurse jeni ju e kane mbeshtet sepse ju ka konvenu ....sipas evolucionit kurfarrr logjike nuk e kap si munde te krijohet nje diqka nga asgje..
Vertetoje se ekziston shpirti !Si i erdhi shpirti asaj asgjeje???!!!
Per dallim nga besimtaret , ne kemi tru dhe nuk besojme ne gjera te kota , te cilat nuk jane te vertetuara.E ju jobesimtaret po ta dini sa labil dilni nganjeher nuk do te folni hiq...
E di kuptimin e formimit edhe te krijimit mos u kap ne nje gabim palidhje i te shprehurit..
Sa per fillim edhe une munde te te quaj ty ANALFABET.....
E dyta veq shiko pyetjen tonde edhe te shokut tend me lart per shpirtin kjo verteton se nuk keni as ju mendime te juaja personale por i thoni gjerat njejt t'gjithe se veq at dini...
Edhe ju per mua jeni pa truu......EVOLUCIONI per mu osht shume i kote me gjith DARVININ
Btw..me njerz si ju nuk duhet te "debatohet" se dini te ofendoni sepse ne cdo gje qe juve nuk ju konvenon nxeheni palidhje...nuk o marre me tregu qe beson ne Zot mundeni me thon se thell e besoni edhe ju kto sa dush e mohoni ...
P.S...Ju t'Gilanit sa shume jeni ndiku nga ai profesori juj i biologjis...
Me cito pak faktet qe i paskan vertetuar keta njerez(nese ekzistojne, apo jane edhe keto imagjinar ne koken tende si Zoti?)?
Nuk mundet te vertetohet "mos-ekzistenca", mundet te vertetohen vetem gjera reale.Si e vertetove ti qe nuk egziston shpirti...?
Sepse nuk di te arsyetosh si njeri i zgjuar, gjeral reale te duken kot, ndersa ato imagjinare te duken tamam. E mjera ti...
Eshte e vertete se ka shume tension, por kjo ndodh vetem nga 1 arsye. Ateistet sjellin evidence edhe ju besimtaret e injoroni vetem me fjale edhe pastaj mundoheni te impononi besimin tuaj qe eshte teresisht pa baza, te vetmet gjera reale ne besimin tuaj jane ato qe ju nuk i thoni ndonjehere, vetem se i dini...Btw..me njerz si ju nuk duhet te "debatohet" se dini te ofendoni sepse ne cdo gje qe juve nuk ju konvenon nxeheni palidhje...nuk o marre me tregu qe beson ne Zot mundeni me thon se thell e besoni edhe ju kto sa dush e mohoni ...
Ndoshta... Ka ndonje gje te keqe? Te pakten une jam real, Zoti nuk eshte real...
NE Shqiperi e ke 35 cent.
Ik meso Arabisht se nuk futesh ne parajse pastaj...
Ndoshta... Ka ndonje gje te keqe? Te pakten une jam real, Zoti nuk eshte real...
A thu si do ti pergjigjesh Zotit n'diten e gjykimit ne boten tjeter per kto sene qka i thu ti.........???????
Krijoni Kontakt