Ne menyren se si e ke shkruar, tregon nje bindje 100%. Sa e sa here kemi degjuar raste ku femrat ishin te detyruara te mbanin shamine ne koke, ne Europe? E fatkeqsisht, kemi degjuar edhe plot histori te ketij lloji qe kane perfunduar me vrasjen e femrave te shkreta, te cilat thjesht donin te mos ishin ndryshe nga shoqeria e tyre europiane.
Qe te ushtrohet dhune psiqike nga familja, sepse duan te mbajne shamine, kete eshte hera e pare qe po e degjoj.
La vita non si spiega, si VIVE!
E kishte per traditat qe nuk i ndjek jashte shtetit sepse ndryshojne normat e shoqerise. Psh te mbash zi me rrobat e zeza per 40 dite, 6 muaj, 1 vit, apo gjithe jeten. Me duket keto jane kohet e percaktuara se si mbaj mend mire. Pra kjo tradite ndiqet ne Shqiperi, mbase disa mund ta ndjekin vetem per hir te opinionit.
Kjo mund te quhet tradite (megjithse edhe ne shqiperi tashme vetem ne qytetet e vogla mbahen akoma), por fakti qe jeton jashte shtetit, nuk te detyron qe ti te mos e mbash, nese do. Mia thoshte: nuk mund! E pse nuk mundesh?
Ketu ka njerez plot qe vishen me te zeza koke e kembe, per qejf, e jo sepse i ka vdekur njeri. Kshuqe, nese do mundesh qe c'ke me te.... nderkohe qe tradita te vendeve te tjera (si ato rastet qe kishte sjell admirali), do binin shume ne sy e do ishte dicka e pamundur te zbatohej ne vende te tjera.
La vita non si spiega, si VIVE!
Epo gjithmone ka here te pare (:
Ndersa ne menyren se si e ke thanė ti atehere Evropa qenka me zi se Azia per raste kur qenkan detyru femrat te mbajne shami, e qe paska edhe plot raste qe paskan perfundu me vdekje................ per 'plot' raste kshtu me vdekje skam degju as per Lindje te ken ndodh, ama nejse edhe per mu ka here te pare
Kshtu tani seriozisht mund te kete edhe ndonje ne Evropse qe mban mban shami padeshire se thash gjithkund ka gjithcka ama kshtu si pergjithesi me 99.90% e mbajne me deshire.
Paqė
Me duket se e kishte ne interpretimin qe kuptova une. Atehere te flasi vete Mia
ps. Mban mend qe per xhinaze duhet te ndaloje se hecuri kur kalonin njerezit me trupin? Po te jesh duke i dhene makines dhe paralel teje jane duke ngatur makinat njerezit per xhinaze si do ja besh hallit? S'do dish cilen rregull te ndjekesh, respektin ndaj te vdekurit apo respektin ndaj ligjit per te vazhduar duke ngatur makinen.
Per hir te kundershtimit c'me erdhi ne mendje dhe mua ky muhabet lol. Si thua ta lejme fare me mire.
E perseris dhe njehere se jetoj 6 here e gjys me mire se ty dhe po ke prova me kundershto.
Gjithashtu doja te shtoja se shteti me i mire ne bote eshte ai ku une jam mbret. Aty te gjithe kane te drejta maksimale, bejne cfare te duan, nuk ka imoralitete dhe te gjithe jane te pasur. Thjesht nuk ekziston akoma, por prit sa te behem une mbret.
Krijoni Kontakt