Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21
    Konservatore Maska e Dita
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    E dashur Dikea,

I ndjeva hithrat e tua, aq sa edhe syte m'u mbushen me lot. Ne eshte e mundur te falenderosh dikend se te solli lot ne sy, atehere po e bej une sot me gjithe zemer.

U tejkalua "Makth apokaliptik" dhe "E thjeshte" edhe ne mendjen time (ne zemer po se po).

Ne mbarim me erdhi ne mend nje kenge qe Ermira Babaliu e ka kenduar vite me pare ne festival (a koncertin e pranveres) qe permban dy vargjet e meposhtem:

Te tjere kane hyre ne jeten time
    kam dashur por si ty jo kurre

Te pershendes me kete kenge. Ky i hithrave ishte nje shperthim i vertete.

Tani me lejo te kaloj pak tek guntheric.

Guntheric,

dicka qe me beri pershtypje tek shkrimi yt i fundit tek tema e Dikeas. Ti flet ne veten e trete per veten tende. Ne mendje me vjen Adriano Celentano tek filmi ku punonte si shofer autobuzi dhe u martua me Ornela M. (princeshe e San Tulipit) kur i thoshte atit te saj: "Lui... " I ati e pyet "chi lui?" ai pergjigjet "Barnaba" e vazhdon "Noi del popolo parliamo in terza singolare".
    I cuditshem je vertet.

Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Dikea,

qe pershendetjen ta coj deri ne fund dhe ta di se edhe e degjove kengen, ndiq kete link qe te con tek faqja e muzikes se albasoul.

Kenga ne fjale eshte: "E njejta enderr"

DEGJO KETU

Dita!

vandal Maska e guntheric
    Anėtarėsuar
    10-02-2003
    Vendndodhja
    pak majtas henes
    Postime
    92
    Dita, ndoshta vandali eshte i cuditshem. Mos harro se ne keto shkrime fshihemi pas maskash te thurura nga pseudonimet qe perdorim. Personalisht kjo eshte dicka qe me pelqen. Me vjen nder mend poeti i famshem grek Kavafis kur thoshte se dashuronte udhetimin sepse mund te adoptonte sjellje te ndryshme cdo here pasi askush nuk njihte cili qe vertet.

Ne forum vandali ka zgjedhur nje pseudonim qe lidhet drejtpersedrejti me ato qe shkruan, te cilat ju i quani kritika. Ketu mund te thuash se vandali nuk fshihet pas maskes sepse ashtu sic ka emrin vepron. Ne realitet nuk do isha keshtu. Kam shume te njohur qe shkruajne dhe qe kane botuar poezi(e kam fjalen per poete te rinj ne moshe dhe profesion) te cilet me kane kerkuar mendimin. Nuk besoj se kam qene kaq objektiv sa jam ketu ne kete forum. Dhe nuk besoj se do mundja ndonjehere te isha.
    Me gjithe keto qe po shkruaj dua te them se te gjithe kemi maska ne jeten tone private dhe shoqerore. Ketu po perdor njeren nga ato. Dhe i referohem vetes ne veten e trete(jo perhere ama) per te dreguar se ato mendime jane te vandalit, qe do te thote qe ndoshta une nuk i kam adoptuar akoma. Ose me mire do te thote qe nese te njihja nuk do te te thoja te njejtat gjera. Nje maske dhe nje pseudonim te lehteson shume, dhe te cliron duart. Ne rastin tim duart e cliruara kapen nje shpate. Shumices kjo nuk i pelqen. C'te besh? Varja dhe kalo te tjetri!
    white noise

Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Me kete interpretim guntheric je sqaruar plotesisht me mua.
    Ndaj tani mund te me quash, se do t'i mirepres goditjet e tua.
    Pra Mirulexofshim!

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Une jam nje bishe e embel qe s’kafshon
    Me dhembe te mprehte e thonj, por nuk gerric,
    Kur fati I dheut tim po shkon ne djall
    Per cilen lumturi po llomotis?

Kur do filloje bisha te rikujtoje se thonjte nuk jane vetem mbartes manikyresh ylbere? A do pushoje bisha se qenuri vezhguesja rastesore e trilleve qe i kalojne perbri e qe s'i ndjellin gje tjeter veē deshires per shtriqje e plogeshti? Kur forca e gjendjes rreth bishes behet aq terheqese sa per ta ndalur duhet rizbuluar funksioni i leves, do jem tek krahu i saj t'i jap dhe une nje te shtyre...

Thumbs up

Dikea urimeeee!
    Me kishte marre malli per vargun tend dhe perzgjedhjen e fjaleve te tua. Ngelesh gjithmon kenaqsi per t'u lexuar ....
    Pershendetje

Maska e Liridona
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Mancester.Uk
    Postime
    165
    Hej.a paske ardh ti a?E une tash te pash.Nuk kam dhe shume kohe vec.do kthehem serish.Por ti prape eja me te tilla .te perqaf,Liridona
    Liridona

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-02-2003
    Postime
    5
    Pa dashur, dhe ne pamundesi te jap komente profesionisti kritik, dua te them se si lexues dhe amator poezish, mendoj qe kjo poemth j'a ka arritur qellimit te me terheqe dhe te me jape kenaqesi, me ndjesine dhe dhe fjalen e ndjere.
    Une do te doja t'a kisha kataloguar ne fondin tim te poemthave(a poezive).
    Pershendetje dhe pergezime!

i/e regjistruar Maska e Agim Doēi
    Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, Ministria e Mbrojtjes
    Postime
    2,799
    Dita,
    sot lotova dhe pėr kėtė "fajin" e ke ti!!!!!!!!!!!
    Kur kam shkruar vargjet: "Kam dashur, por kurr aq fort sa ty!".........Ermira Babaliu (mikja ime e shtrenjtė, e embėl dhe e mirė) morri ēmim tė dytė...
    Tė kuptova mirė fare pse i shkruaje Dikeas Fajtores ashtu.
    Faleminderit
    Agimi

i/e regjistruar Maska e deti_bajri
    Anėtarėsuar
    03-05-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    224

Re: Hithra…(poemth)

Postuar mė parė nga dikeafajtore

S’them dot qe s’me ke dashur – Me ke dashur!
    Po frike sa shume qe pate, shpirti im
    Vertet e doja qiellin ne furtune
    Nje ulerime perpara nje kuatjeje
    Dhe kisha tmerr prej fjales se helmuar
    Me tmerr se prej goditjes se nje shpate

Te desha si askush tjeter mbi dhe…

Sa hidhur kur luanet dergjen rrugeve
    Me krifat zhgrryer baltes se mendimit
    Ne avujt e alkoolit shohin turbull
    Nje qiell prangosur, diell te semure
    U mbeten syte nga Lindje e perflakur
    Pa mundur dot te ngrehin ndonje ure
    Dhe prape zhgerryhen gjumit te sterzgjatur
    Dhe prape shpresojne tek Zoti a Teknika
    Ndersa nje tufe e majmur xhuxhmaxhuxhesh
    Po derdhin trupit petka te florinjta

Kam udhe te gjate perpara! Fundi dihet.
    Por gjer atehere shpresoj te shkojne shume dimra
    Dhe qiellin do ta shkel me dhjetra here
    Qe shpirti mos me kthehet kopsht me hithra

E di qe mijera pyetje do me mbysin
    Enigma si nje qiell mbytur me yje
    Do doja te mbes prape si ne Fillim
    Me shpirt te bute e rrathe te zinj poshte syve… [/B]

Ne te vertet gjate ketij citimi e kisha te veshtire te heq ndonje varg; ishte gati e pamundur, vecse te citoja te teren. Megjithat vargjat jane me shume se te mrekullueshme, do thosha me nje pemase dhimbjeje te pamate. Rralle ndonjehere mund te ndodhe qe fjale te tilla te thurura me teknikat e krijimit te zgjojne emocione te tilla. Nuk gjej fjale te them me teper...vecse te te falenderoj qe e ndave me ne. Nuk shkeputem dote pa sjellur edhe njehere ne hater keto vargje:

"...Dhe prape zhgerryhen gjumit te sterzgjatur
    Dhe prape shpresojne tek Zoti a Teknika
    Ndersa nje tufe e majmur xhuxhmaxhuxhesh
    Po derdhin trupit petka te florinjta..."

Nuk kam me fuqi te bej komente.
    Shtepia e vjeter

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •