Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 48 prej 48
    Pagan Warrior Maska e Hylltar
    Anëtarësuar
    18-03-2011
    Vendndodhja
    Në Fushat e Elyses
    Postime
    164
    edhe ti s'paske fol moti, bre çiko, ke hup krejt,

Të përshnes
    PAGANËT PO TRIUMFOJNË, IMAMËT PO BIEN, BOTËS SË SHPEJTI DO TI KTHEHET PAQA.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga Hylltar Lexo Postimin
    edhe ti s'paske fol moti, bre çiko, ke hup krejt, : p

Të përshnes
    Me cin te flasesh me gjelat e detit dhe devet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-01-2008
    Postime
    383
    Tash kta duhet te bjen manupulime se mbi 90% epopullit te Kosoves esht shqiptar dhe qe nga ky moment humb kuptimin si shtet multi etnik nuk ka shtet multi etnik kur 90% i takojn vetem nje etnie ket rast shqiptar.
    Turqit kan humb gjithê nuk jan as 1000 ne gjith Kosoven.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-01-2008
    Postime
    383
    Citim Postuar më parë nga Gzim_Cool Lexo Postimin
    tradhtaret e kombit kosovar, nese e ndrojne kombesin dhe behen turq...
    O shoku shko dhe mso termi komb dhe me pas eja dha na thua kombi kosovar.
    Kosovar nuk ka e as nuk ka pas ka shqiptar jan dem badem ne token Dardane dhe jan pjes e kombit me te lasht ne europ shqiptarve.
    Kosovar esht identitet shtetro qe do te egzitoj deri ne diten e bashkimit me Shqiperin pas bashkimit nuk doegzitoj me kurr sepse gjith jemi shqiptar te nje trungu.

Mbreti i Fundit Teokratik
    Anëtarësuar
    12-06-2008
    Vendndodhja
    Ankara - Türkiye
    Postime
    94
    Kete teorine qe thote se ''kombi'' eshte Popullsia e nje vendi, duke ndare nga etnia na e vune keta Komunsitat e kohes moderne dhe e perkrahin do Kununista Shqiptar po ashtu te kohes qe e kane ndrruar vetem lekuren... si do Halil Matosha....dhe marrin shembuj austriake e do popuj tjere....

Ndersa sa i perkete Terois se formimit te kombit: se Kombi eshte nje popull qe i bashkon etnia, gjuha, gjaku, zakonet, feja etj. e quajne teori te dalur mode qe i takon kohes se vjeter...

Po prej kur u ndrrua teroia sa i perket Kombit? U ndrrua atehere kur iu konvenon te hujave per mi perqa shqiptaret dhe mjerisht nje pjese e madhe e shqiptarve te kosoves po e perkrahin kete ide....

Pse nuk dul kjo 'teori' kur u formua shtetet tjera te viteve te 90-ta? Mirpo perdore tash si mbulim i asaj se Kosova eshte nje Shtet ''MULTİETINKE'' dhe per kete duhet te ekzistoj kombi kosovar, sepse ASKUND ne bote nuk mundet te kete nje shtet MULTIETNIKE kur popullsia e Atij Shteti Perbehet 92 % nga pjestaret e nje Kombi.....Dhe Realisht Kosova duhej ti bashkohej Shqiprise ose te ishte Modeli i Dy Koreve....Mirpo bashkimi i Shqiprise nuk i konvenon.....

Shikoni shtet qe jane krijuar nga te 90-tat dhe a perben ndonje komb mbi 75 % te popullsis?
    Dija është Injorancë për Injorantët, sikurse është Injoranca Injorancë për Të Diturit

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Procesi i regjistrimit te lire te popullsise per kombesine dhe fene (vetdeklarim)eshte krejt normale dhe ne rastin kur njerzit e perdorin kete te drejte me sinqeritet ndihmojne ne procesin e zhvillimeve kulturore, permirsimin e mardhenieve mes njerezve tej.Sa me mire nje shtet te njohe popillin e vet, aq me te lehte e ka ai, per te arrite drejte stadndarteve me te larta qytetarie.Por ,nese dyshohet se ne kete proces ka tendenca per tju larguar te qenit shqiptar, atehere une besoj se duhet te analizojme arsyet.Nese dikush beson se individet e bejne kete per para,atehere duhet qe te hidhen ide se si mund te parandalohet ky proces falls.Nese dikush medon se ceshtja eshte morale, pasi nje CV me kombesi shqiptare e ka te veshtire integrimin ne perendim, atehere duhen ndertuar programe kulturimi dhe edukimi qe te zhdukin ndjenjen e inferioritetit me popujt e tjere.Por une ve re se ne kete proces ka te beje dhe ceshtja e fese.Muslimanet e kosoves dhe te maqedonise tentojne per tu quajtur turq, ortodokset ne jug apo ne veri te shqiperise tentojne per tu bere serbe, malazez apo greke, ndersa katoliket i pengon kufiri ujore, per te mos pretenduar per tu bere italian.Ne te gjitha rastet fenomeni eshte negativ, por te pretendosh kombesine e pushtuesit turk qe na solli kete gjendje kaq te mjeruar,te vjen te ulerish.Kjo tendece per te mbajte te gjalle frymen islamike turkoshane rrit tensionet ne ballkan por dhe me tej dhe une besoj se kerkush nuk ka deshire te jetoje ne nje trysani te tille.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar Maska e hajla
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    E vertete kjo per "sheherlite".Ka plot shqiptar ne shume qytete te Kosoves qe per inat te katundareve ne shtepite e tyre kan folur turqisht,duke menduar se te flasesh turqisht te bene me qytetar(kjo ka qene me moti),sa per tu dalluar nga te ardhurit nga rrethet ne qytet.Te njejtin fenomen e ke edhe ne Prishtine,besa nje pjese e madhe edhe ne Peje.Nuk eshte se jane turq,por jane turqizuar nga mendjelehtesia dhe injoranca e teperte per tu treguar si qytetar.
    Pershendetje,kerkoi falje per nderhyrjen i nderuar Fattlumi,vetem shtoi lidhur me fjalen qe thuani eshte nje pjes e madhe dhe ne pej,mcs,nuk jan tani,ne fakt ka pas shum me shum se ne Prizeren ni fare kohe,po nderkohe flitet qe jan shperngul nga peja dhe kan shkua ne drejtim te Turqis shum,dhe nje pakic ne Prizren kan nxan ven.Keshtu kam ndegjua nga vet disa qytetar te pejes,megjithate,krejt nje numer i vogel mund t'jen ne pej,(dhe une per vete s'kam degjuar njeri qe flet gjuhen turke tashme ne ate qytet),per faktin se peja sot eshte e mbushur nga cili do qytet apo fshat te kosoves me popuj qe flasin gjuhen shqipe kryesisht.

pa keqkuptim'a..
    thjeshte,vetem nje shtes fjale ishte lidhur me temen.

çdo te mire
    hajla,
    Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII

i/e regjistruar Maska e getomental
    Anëtarësuar
    18-04-2008
    Vendndodhja
    Shkup-Dardani-Shqipri.
    Postime
    251
    Të gjith ata që ishin në UÇK/Ilirid kur zdo të harojn ndihmën e ushtarve Turq në logjistiken e armeve që u bajke nga qyteti i Prizrenit për në malsin e Teovës, por edhe ndihma medicinale ,MOS HARONI...e kam fjalen per ushtaret Turq.
    Adresa jon ne boten e Liris esht: Besa Shqiptare.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •