Postuar mė parė nga
violativo
Krekso ,
afer perfundimit te Luftes ne territorin shqiptar , anglezet bene nje prove zbarkimi ushtarak ne Sarande ! Zbarkim i cili nuk u lejua nga ana e Ushtrise Nacional Clirimtare , madje me sa une kam informacion, eshte bere dhe shkembim zjarri dhe anglezet u terhoqen ne varkat e zbarkimit dhe u larguan ! Ka patur edhe filmime te ketyre momenteve ! Tani eshte shume e veshtire t'i gjesh se per keto marredhenie dhe per ate kohe , mbahet heshtje e plote , madje po t'i zesh me goje fillojne menjehere, per me te dekuraju , te etiketojne me lloj e lloj epitetesh ! Ne fakt ketu flitet per Shqiperine ! Une nuk arrij te kuptoj se si nje shqiptari (safi dhe te pakompromentuar apo gjakperzier) mos t'i interesoje e verteta per vendin e vet !
Njohja e te vertetes eshte dije , dhe dija te ben te zot !
Ketu nuk eshte fjala qe te anatemojme Anglezet , Amerikanet , Ruset , Serbet , Italianet , greket apo te tjere , por te njohim vendin qe zeme ne midis gjithe ketyre , duke gjetur pastaj edhe kuptimet e situatave dhe qendrimet qe duhet te mbajme !
Mua nuk me hiqet nga mendja nofulla e care me bajonete e nje femije shqiptar te Kosoves , 8 muajsh , ne masakrat e serbeve te kryera jo larg por para 10 vjetesh ..... Si mundet , ne , te tregohemi kaq te papergjeshem si shqiptare ? Ate nuk e vrane serbet ! Ate femije e vrame , ne , te rriturit e ketij kombi , qe si eunuke , nuk ditem , nuk deshem dhe nuk arritem te ngriheshim te gjithe bashke , shqiptare Shqiperie , Shqiptare kosove , shqiptare maqedonie dhe kudo tjeter qe ndodheshim ....... sepse ishim te percare , te droguar psiqikisht , politikisht dhe mediatikisht , te paorganizuar apo te corganizuar !
Eshte turp i madh per ne , qe ne 1999-ten , nuk ishim te ndergjeshem as sa ne 1878 -ten (Lidhja e Prizrendit) . Na e punuan bukur dhe ia arriten me sa munden ! Ne Shqiperi udheheqja futi percarjen veri-jug ne 1997-ten , shkaterroi stabilitetin ekonomik te cdo familjeje shqiptare dhe shkaterroi shtetin shqiptar , ndersa kunder shqiptareve te Kosoves parapergatitej nje nga masakrat me spektakolare ....
Ne edhe sot nuk jemi me mire ........
Krijoni Kontakt