Po mik i dashtun jam duke i perkthye edhe 4 letra tjera e do e shofim, do flasim, nuk ėshtė edh per tu akuzua enveri aqė shumė s keshtu ishte koha dhe frigohej se po e pushton Jugosllavia, pra qellimi i Enverit si duket ishte qe te pranohen ndihmat materiale jugosllave por jo te komandojne ne Shqiperi gjeneralete Titos...per ketu nuk e ka patur keq jo...duhet pranua, por nje gje sme ka pelyer tek enveri se iu lutej shume titos... te mos terhiqen nstruktoret nga Shqiperia.... Mendoj se e dinte edhe ai se nuk kishte fuqi .. duhej ta ftonte dike tjeter, kene perpos Stalinit ? ... ose edhe vete Stalini i ka thene ndoshta, prishi marrdhenjet me titon e une jam gati me hy aty...sigurishte premtonin me shume se jugosllavet e Shqiperia shte mes dy zjarreve, nje milion banor, kah t'ia mbaje ? Lehete kemi ne sot, vijne ne Durres anijet pej amerikes, si e dini, ballkani ishte i ndar ne Jalta nga stalini e qurqili... edhe sikur enveri t'iu thoshte amerikanve; ejani ata nuk do kishin patur guim se hartat ishin prere me 1944 e ne kete bised fare Shqiperia nuk permendet nga Qerqili, por vetem se konsiderohej ne bashkesin jugosllave edhe Shqiperia, po deshe ti sjelli dokumentet me dorene Stalinit e qerqilit si u nda ballani... ne fund te ksaj dosjes pasi ti perfundoj perkthimin e letrave, une nuk jame analiste vetem si perkthyes, ju mund te gjykoni si te doni por Shqiperia kishte mbetur peng e dy te mdhenjeve... e fajet i ka me se shumti Qerqili qe si kerkoi Shqiperne, ēka ti bejmi tasni, s'mund ta ngjallm Qurqilin... ka vdek i shkreti s do at ksiha denua menjehee ate te parin, por ne nje gjyq nderkombtar besoj s e ne do fitonim procesin me keto dokumenta, do kerkonim llogari, njesoj si ne 13 -ten, pse as qe e permenden egzistencen e shqiprise fare mbi hartene Ballkanit ? Pra edhe amerikanve do u ksiha kerkua llogari si dhe anglezve po une jam i vogel s kam fuqi.. se do i kisha akuzua...
Mire mund te diskutoni se letrat tjera do i perfundoj nag e henja...
Ika se gjumi po me merr e mu qorruan dy syte, asgje nuk po shoh mdojket;;.
shendet !
Krijoni Kontakt