Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2

Kosovë: Shqiptarët nëpër botë( Diaspora) nuk u përfshinë në regjistrim

Gati erdhi dhe dita e fundit e regjistrimit të popullsisë në Kosovë dhe ende nuk hasa se dikush po i përmend ngulimet shqiptare(diasporën) nëpër botë.

Sipas mendimit tim, këtu po luhet një lojë e ndyrë politike. Nëse, sipas një përllogaritjeje janë mbi 600-700.000 shqiptarë jashtë trualli të Kosovës, druaj se numri i shqiptarëve pas mbarimit të regjistrimit nuk do të dalë as 900.000 shqiptarë. Besoj e dëgjuat sonte në lajme se Prishtina nuk doli as 200.000 banorë. Kjo i bie sa dy Drenasa!!Mos vallë ky regjistrim ka për qëllim arsyetimin e 20 vendeve të rezervuara...!

Por unë mendoj përveç lojës politike, këtu po mungon edhe njerëzia ( ndershmëria) nga ana e politikanëve tanë- qeverisë sonë. Të jenë kaq indiferentë ndaj ngulimeve shqiptare( diasporës) s'ma ka marrë mendja, apo po i besojnë atij përkthimit të lirë: diasporë - farë e humbur, e pavlerë!!

Nejse se mua, si zakonisht po më bie gjithnjë hise për t'i rënë murit me kokë, por fatkeqësisht sa herë e kam ngritur zërin për këso rastesh fundi ka dalë keq dhe sipas kësaj ka dalë se kam pasur të drejtë kur kam ngritur zërin!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 14-04-2011 më 21:20
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    or njerz ne qe jetojm ne kosove na esht ndryshuar perqindja ne ket regjistrim si duket po del numri i banoreve njejt si para 30 vitesh

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •