Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar më parë nga fegi Lexo Postimin
    Hebret jon mbeturin e Ilirve .
    Me mire te jen mbeturin siq thua ti e Ilirve sesa mbeturin e Arabve.
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    U dëshmua prejardhja çifute e Leninit
    Me publikimin e dëshmive nga ana e Muzeut të Moskës, morën fund thashethemet për sa i përket prejardhjes çifute të Leninit. Muzeu nxorri në pah mjaft dokumente në lidhje me liderët bolshevikë.

E marte 24 Maj 2011 20:54

Ndër dokumentet që u ekspozuan nga ana e Muzeut Shtetëror të Historisë në Moskë ishte edhe një letër e Anna Uljanovas, motrës së themeluesit të Bashkimit Sovjetik dhe udhëheqësit të Revolucionit Bolshevik, Valdimir Iliç Lenin, dërguar më 1932 në adresë të Stalinit, e në të cilën ceket qartë prejardhja e Leninit. Në letër, ndër tjerash thuhet se gjyshi i tyre, për të shpëtuar nga politikat anti-çifute të Rusisë së shek. XVIII-XIX, dhe për të pasur mundësi më të mëdha arsimimi, nga të qenët çifutë të Ukrainës u konvertuan në të krishterë. Në vazhdim ceket se “babai i gjyshit tonë vinte nga një familje e vobektë çifute nga Zhitomiri (qytet në perëndim të Ukrainës) dhe sipas çertifikatës së pagëzimit quhej Moses Blank. Vladimir Iliçi çdoherë kishte mendime të mira për çifutët. Mua më vie keq se nuk i dinim saktësisht rrënjët e prejardhjes sonë deri sa ai (Lenini) ishte gjallë.”

Më tej ajo kërkonte nga Stalini që të ndalonte bindjet dhe qëndrimet anti-çifute të komunistëve duke iu treguar atyre për prejardhjen dhe mendimet e Leninit.

Punët që kishin filluar për mbrojtjen e kulturës hebraike në kohën e Leninit morën karakter tërësisht të kundërt në kohën e Stalinit, i cili kishte për qëllim ndarjen e komunistëve nga çifutët dhe fillimin e jetësimit të planit, sipas të cilit, të gjithë çifutët e Bashkimit Sovjetik, do të vendoseshin në kufi me Kinën.

Lenini, i lindur më 1870, veten e identifikonte si rus. Biografia e tij zyrtare është e shkruar nga ana e mbesës së tij, Olga Uljanova, e cila thekson se familja e tyre ka rrënjë ruse, gjermane dhe suedeze.

Stalini e kishte fshehur letrën

Zyrtarja e Muzeut Shtetëror të Historisë, Tatjana Koloskova, thekson se Stalini nuk i përfilli kërkesat që ishin në letër dhe kishte dhënë urdhër që letra të mbahej fshehtë.

Letra e Uljanovës kishte rënë në duart e historianëve rusë qysh në vitet 90’, mirëpo kishte pasur mospajtime ndërmjet tyre për sa i përket vërtetësisë së saj.

Në kohën e Rusisë Cariste,ishte i paraparë programi, sipas të cilit çifutët kishin të drejtë të jetonin kryesisht në Lituani, Bellorusi, Poloni, Moldavi dhe Ukrainë.

Edhe Troçki ishte çifut

Përpjekjet e bolshevikëve kundër regjimit të kohës në Rusi, janë mbështetur edhe nga çifutët. E kur bolshevikët erdhën në pushtet më 1917, në udhëheqesinë e Partisë Komuniste kishte mjaft çifutë. Njëri ndër udhëheqësit e njohur të Partisë Komuniste, Leon Troçki, (emri i vërtetë, i të cilit ishte Brontstein) kishte prejardhje çifute.

Lenini kërkoi helm nga Stalini

Motra e vogël e Leninit, Maria Uljanova, në ditarin e shkruar në vitin 1922, vitin kur u paralizua Lenini, tregon se ai (Lenini) kishte kërkuar që Stalini t’i sillte helm. “Ai, jo rastësisht kishte kërkuar një gjë të tillë pikërisht nga Stalini, sepse tek ai e shihte figurën e një bolsheviku të vërtetë, të çliruar nga çfarëdo lloj ndjenje dhe mjaft të vendosur në ideal. Përndryshe kush do të mund të kishte guximin të tentonte në mbytjen e Leninit?”- shkruante ajo.

Dolën në dritë 111 dokumente

Për herë të parë u publikuan 111 dokumente, të cilat sjellin mjaft dëshmi rreth ish-funksionarëve të lartë të Bashkimit Sovjetik.

Përveç dokumenteve, në muze, kishin zënë vend edhe disa karikatura të ish- udhëheqësve komunistë si Stalini e Valerij Meljauku.

Ekspozita në Muzeun Shtetëror të Moskës do të jetë e hapur deri më 3 korrik.
    "Shoku Mjekesise"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-05-2011
    Postime
    58
    Gadafi s'eshte hebre.
    Gadafi mund te kete prejardhje nga hebraizmi por s'eshte hebre.
    Gadafi eshte Gadafist, s'eshte as musliman.

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Dikur kam lexuar se dhe Enver Hoxha ka qene Mason.U masonizua ne Paris.Tamam si Edi Rama qe nga si Boem shkoi ne bodrumet e llozhave masonike dhe na erdhi ketu me ca foto nudo e na u be kryetar bashkie.
    "Shoku Mjekesise"

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    jo nuk mund te jete hebre ,fare e thjeshte po te ishte hebre nuk do te sulmohej!

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Gadafi, Mubaraku, Ahmedinexhadi jane hebrej, Stalini, Lenini, Hitleri Darvini, Marksi ishin hebrenj.

Me e bukura eshte me kristianet se thojne hebrejte jane populli i zgjuar.Po cfare populli zgjuar jane ato kur nuk e pranuan dje dhe sot Jezusin si profet por zgjodhen hajdutin barabe.Ishin te zgjuar se donin ta kryqezonin jezusin? Hebrejte jane aq te zgjuar sa jane dhe kristianet te zgjuar.
    "Shoku Mjekesise"

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga _Mersin_ Lexo Postimin
    Gadafi, Mubaraku, Ahmedinexhadi jane hebrej, Stalini, Lenini, Hitleri Darvini, Marksi ishin hebrenj.

Me e bukura eshte me kristianet se thojne hebrejte jane populli i zgjuar.Po cfare populli zgjuar jane ato kur nuk e pranuan dje dhe sot Jezusin si profet por zgjodhen hajdutin barabe.Ishin te zgjuar se donin ta kryqezonin jezusin? Hebrejte jane aq te zgjuar sa jane dhe kristianet te zgjuar.
    Kta qe i kam bere me te zeze jane jo vetem me preardhje hebreje por kripto-cifut.

darvini eshte jo-hebrej,hitleri jo por eshte nje histori i tirlluar qe kinse ka lidhje me rothschild ,Ahmadinnexhad,Mubarak,Gadaf padyshim qe jo !

kristianet nuk thone qe hebrejt jane popull i zgjuar,por muslimanet jane ata qe kane toleruar hebrejte ne shoqeri dhe poashtu i lidh gjaku i tyre semit mirepo tani qe shteti i Izraelit sulmon palestinezet, nje shumice e muslimaneve nuk i do me ,gjat gjithe historise muslimanet kane qene hebre-dashes edhe ende jane !

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Ahmedinexhadi po merr leskion nga Hebreu

"Shoku Mjekesise"

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •