Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593

Gadafi është hebre?

Gadafi është hebre?

E mërkure 6 Prill 2011 10:58

Shumë libianë mendojnë se Moamer Gadafi, sundues shumëvjeçar i Libisë nuk është fare me origjinë beduine, por me origjinë hebraike e ndoshta edhe të krishterë, transmeton Reuters.

Në shumicën e biografive të cilat kryesisht evropianët i kanë shkruar, thuhet se prindërit e Gadafit kanë qenë barinjë të varfër delesh, pjesëtarë të një fisi beduinësh që kanë jetuar në shkretëtirë afër Sirtës.

Megjithëkëtë, shumë libianë tash e disa vite besojnë se ai e fsheh faktin se është pjesëtar i popullit hebre.

Në një raport të televizionit “NBC” nga Libia është theksuar se çdo i pesti kryengritës lufton kundër Gadafit sepse konsideron se ai është hebre.

Qëkur kishte ardhur në pushtet, kishin filluar rrëfimet për origjinën e tij e disa sosh pohojnë se nëna e tij kishte përqafuan fenë hebraike e disa të tjera thonë se gjyshja e tij ka qenë hebraike, e cila e kishte braktisur bashkëshortin e vet arab.

Mohamed Jusuf Magariaf, disident libian dhe historian, e konsideron të vërtetë pohimin se njëri prind i Gadafit kanë qenë ushtar italian dhe tjetri një hebraike. Për shkak të turpit ata fëmijën ia kanë dorëzuar një kardinali katolik, i cili pastaj ua kishte dhënë një bariu beduin dhe bashkëshortes së tij.

Magariaf, i cili aktualisht jeton në SHBA ka shkruar shumë libra për Gadafin, e për shkak se ka kundërshtuar regjimin është i dënuar me vdekje. Ai në një intervistë për “AOL”, ka thënë se gjatë hulumtimeve për origjinën e Gadafit ka marrë vesh për letrën e cila mund të konfirmojë tregimin për italianin dhe hebraiken.

“Në vitin 1972 Omar El-Meheshi, bashkëpunëtor i Gadafit, kishte marrë një letër në italishte prej kardinalit i cili kishte punuar në Libi kur kishte lindur Gadafi. Këtë e kuptova nga radioja. Omari nuk dinte italisht, e letrën ia kishte dhënë Kalef Almuntasirit, shef i diplomacisë që ta përkthente. E takova Almuntasirin dhe e pyeta për letrën. Almuntasir më pohoi se letra ekziston dhe se e kishte shkruar kardinali që t’i përkujtonte Gadafit se ishte me origjinë hebraike e të krishterë”, thotë Magariaf.

Historiani ka thënë se është për t’u habitur se që nga ardhja në pushtet e Gadafit askush nga pjesëtarët e fisit të tij nuk ka thënë se e kanë të afërt.

“Tradita fisnore është më e rëndësishmja në Libi, të gjithë njihen mes vete, me macë e me kucë. Në rastin e Gadafit askush kurrë nuk e ka përmendur se ai është nga fisi i tyre, se ka këtë xhaxha apo atë dajë, këtë apo atë kushëri. Askush nuk e di datën e saktë të lindjes së tij. Ka shumë pikëpyetje lidhur me këtë”, ka deklaruar Magariaf. /koha/
    "Shoku Mjekesise"

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Mubaraku ishte thesari i Izraelit thotë diplomati egjiptian

E hëne 4 Prill 2011 9:48

Ish presidenti egjiptian Hosni Mubarak ishte thesar i Izraelit në mënyre që ata të bënin çka të dëshironin, tha dje për DreamTV ministri i jashtëm egjiptian Nabil el Arabi.

Mubaraku që kishte sunduar mbi 30 vite në Egjipt u largua nga pushteti në kryengritjen 18 ditore popullore më të madhe ndonjëherë në vend.

Udhëheqësi i përmbysur ishte shoku më i mirë i Izraelit në botën arabe për 30 vjet, e po ashtu ishte mbështetës i negociatave paqesore në mes Izraelit dhe Mahmud Abazit.

Izraeli gjithmonë mbështetej në Mubarakun si një partner të ruajtës së paqes në Lindjen e Mesme.

Izraeli mund të merrte çka të donte nga ai, por tani thesari nuk ekziston më, shtoi ministri El Arabi.
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Postime
    716
    Dihet, bir ose këlysh.

Aman se keto mediat nuk lane njeri te famshem pa thene qe eshte shqiptar, dhe nuk lane diktator pa thene qe eshte hebre.

E ju vazhdoni akoma ti besoni?? Edhe G. Washingtoni doli me origjine shqiptare tani.... kushedi kush e ka radhen pastaj.

Per hitlerin u tha qe ishte hebre, per ahmadinezhadin po, tani doli edhe gedafi!! Se c'kam nje pershtypje qe do na dali dhe Hamasi hebre ....

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Edhe gjermanet jan me prejardhje Hebreje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    352
    Une kam lexuar te jete me prejardhje korzikane http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article3423479.ece

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    A ka naj hebre tjeter ? ahahahahah
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin
    A ka naj hebre tjeter ? ahahahahah
    Gjithe evropa esht hebre,vetum shqiptaret nuke jon hebre?

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar më parë nga fegi Lexo Postimin
    Gjithe evropa esht hebre,vetum shqiptaret nuke jon hebre?
    Kush te tha mor ?

Shqiptaret jane PURE JEHUD(HEBRE) , duke filluar nga une
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Kush te tha mor ?

Shqiptaret jane PURE JEHUD(HEBRE) , duke filluar nga une
    Hebret jon mbeturin e Ilirve .
    Ndryshuar për herë të fundit nga fegi : 08-04-2011 më 12:42

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •