Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 33 prej 33
    Citim Postuar më parë nga Vidasusi Lexo Postimin
    Të faliminderit për tekstin që sollët.
    Pjesën që ju citoj nuk e kam ditur. Më patën thën se nuk është kusht dhe bile kam dëgjuar se udhëheqësi i një teqëje, Baba, në fakt jeton me familjen e tijë në pjesë të veçantë të teqes.
    Sa gabim që më kanë informuar.

Sidoqoftë, mjaftë interesant.

Faktikisht, nuk duhet te jete i martuar Kryegjyshi, e baballaret, nderkohe qe dervishet mund te martohen dhe normalisht te krijojne familje.
    Ndoshta ai qe ke degjuar ti, eshte thjesht dervish (udheheqes i nje teqeje) e jo baba...

Jetesa afer teqes nuk lejohet, madje edhe neper konak ( qe eshte nje dhome e madhe ku mund te mblidhen besimtaret e te hane dreke), as aty nuk lejohet qe te flej njeri naten. Kshuqe ai "babai" qe permendet ju ndosha jeton diku afer teqes, por jo ne "nje pjese te vecante te teqes".

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar Maska e Vidasusi
    Anëtarësuar
    11-11-2010
    Vendndodhja
    Atje diku...
    Postime
    273
    Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Faktikisht, nuk duhet te jete i martuar Kryegjyshi, e baballaret, nderkohe qe dervishet mund te martohen dhe normalisht te krijojne familje.
    Ndoshta ai qe ke degjuar ti, eshte thjesht dervish (udheheqes i nje teqeje) e jo baba...

Jetesa afer teqes nuk lejohet, madje edhe neper konak ( qe eshte nje dhome e madhe ku mund te mblidhen besimtaret e te hane dreke), as aty nuk lejohet qe te flej njeri naten. Kshuqe ai "babai" qe permendet ju ndosha jeton diku afer teqes, por jo ne "nje pjese te vecante te teqes".
    I paskam dëgjuar gabimisht. Por tani edhe vetë i ngatërrova termet, pasi që nuk kam njohuri. Nuk e dija dallimi në mes "dervish" dhe "baba".
    Sidoqoftë, ju faliminderit për sqarimet.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Nejse, se nuk kam ndermend te lodh trute e mi me ty, kane ekzistuar apo jo bektashinjt me pare nuk me intereson, tani ekzistojne!!
    Jo cdo gje qe fluturon hahet : thote populli
    "Shoku Mjekesise"

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •