Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 82
    i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Ne fakt, nuk jam kunder qe te kete edhe emra Muhamed e Ahmed, sikur qe nuk jam kunder qe te kete Mark, e Pjeter. Por ajo cfar kam dashur te them ne kete teme eshte ajo se nuk ekzistojne emra Musliman apo Islam. Ka emra Arab, Shqiptar, Grek, Italian, etj., emra me kuptim te mire, e pa kuptim fare. Muslimanet jo-arab me vite te tera jane ushqyer me teori te gabuara nga Arabet, kinse emrat e tyre jane Musliman e jo arab.
    Para Zotit si deshmitar do t'i kemi veprat tona, pra do te gjykohemi ne baze te tyre e jo ne baze te emrit qe kemi mbajtur ne kete bote.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga master2006 : 02-04-2011 mė 18:54

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Muslimanet jo-arab me vite te tera jane ushqyer me teori te gabuara nga Arabet, kinse emrat e tyre jane Musliman e jo arab.
    Para Zotit si deshmitar do t'i kemi veprat tona, pra do te gjykohemi ne baze te tyre e jo ne baze te emrit qe kemi mbajtur ne kete bote.
    Ti ishe shume i qarte, ate pyetje ja kam bere edhe une kohe me pare, pse vetem emrat arab klasifikohen si musliman ashtu sikur ne xhamia qe kendojne vetem arabisht e jo ne gjuhen ame...kjo nuk ndodh tek religjionet e tjera. Kjo eshte propagande e paster mbi asimimin e popujve jo arab.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Sot prijesit fetar, rekomandojne emrat arab, me arsyetimin se kur te perkthehen ne shqip kan kuptim te mire, sa absurde kjo.
    Asnje prijes fetar nuk te ndalon te vendosesh emrat shqiptar me kuptim.

P.S. Ti ende nuk mu pėrgjigje nė pyetjen time, domethanja sipas religjionit Islami e emrave Teuta, Gent, Bardhyl dhe Agron....
    Une kam thene se emrat Bardhyl, Teuta, Genti, Ilir jane perdorur nga muslimanet dhe mos them se aspak nga kristianet .Me gjej nje kristian me emrin Teuta apo Bardhyl te dy keto prijes Ilir.

Nuk e kuptoj kur kemi emrat tane me kuptim te mire, pse duhet te veme emrat arab me kuptim te mire? Gjithmone nese pretendojme te veme nje emer me kuptim te mire. Kane dhe te krishteret emra me kuptim te mire. Emrat arab ne pergjithesi jane shume te shpifur, nuk tingellojne bukur per veshin.
    Mia askush nuk te ndalon te vendosesh emra me kuptim te mire qofte kristiane apo muslimane.Une po flisja per origjinen e kultures se emrave te vendosur me kuptim te mire.Tani se ta shpif apo nuk te tingellon mire ty kjo eshte ceshtje tjeter qe ka te beje me besimin tend, veshin per muzike qe ke ti.Edhe mua ma shpif emri Darius me duket si emer patatinash.
    "Shoku Mjekesise"

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar mė parė nga _Mersin_ Lexo Postimin
    Asnje prijes fetar nuk te ndalon te vendosesh emrat shqiptar me kuptim.

Une kam thene se emrat Bardhyl, Teuta, Genti, Ilir jane perdorur nga muslimanet dhe mos them se aspak nga kristianet .Me gjej nje kristian me emrin Teuta apo Bardhyl te dy keto prijes Ilir.

Mia askush nuk te ndalon te vendosesh emra me kuptim te mire qofte kristiane apo muslimane.Une po flisja per origjinen e kultures se emrave te vendosur me kuptim te mire.Tani se ta shpif apo nuk te tingellon mire ty kjo eshte ceshtje tjeter qe ka te beje me besimin tend, veshin per muzike qe ke ti.Edhe mua ma shpif emri Darius me duket si emer patatinash.

nga shqiptarėt, jo islamikėt, o rob i allahut

Lexo Edit Durhamin - "..shqiptarėt, nė ndryshim nga popujt e tjerė ballkanikė, nė fillim dėshmonin pėrkatėsinė kombtare, pastaj fetare.."

Lexo se si "muslimanėt" shqiptarė, qeshnin me nizamėt turq, tė cilėt kur i luteshin allahut tė tyre, binin nė gjunjė. Kur Edit Durham i kish pyetur pėrse qeshnin, ata i kishin thėnė "burri nuk ulet nė gjunjė para askujt".
    Prektora

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Lexo Bajronin qe flet per Ezanin dhe muslimanet shqiptare.
    "Shoku Mjekesise"

Citim Postuar mė parė nga _Mersin_ Lexo Postimin
    Ajo qe kam thene une dhe ti i nderuar bashke me te tjeret se keni kuptuar eshte kjo.

Kultura Islame brenda saj ka si vecori vendosjes e emrave me kuptim te mire per femijet .Po keshtu Islami nuk ka qene kundervendosjes se emrave Ilir Shqiptare si ajo e mbretereshes Teuta, Bardhylit, Gentit, Ilir etj.Sepse fakti qe keto emra jane vendosur vetem nga muslimanet dhe jo besimtaret e tjere tregon qe kultura islame ka ruajtur dhe traditen kombetare.
    Kultura Islame formoi traditen e vendosjes se emrave me kuptim tek shqiptaret si psh, Fisnik, Besnik, Bukurosh.Kjo per te vetmen arsye se vetem ne kulturen Islame ka qene e spikatur vendosja e emrave qe permbajne kuptime te mira ndersa ne kulturen Krishtere kete nuk e gjejme.Nese shohim emrat krishtere, Dod,Fan,Jani, DHimiter Vasil, Stefan etj shikojme se tek to nuk gjendet kuptim i mire ne gjuhen shqipe.Ben perjashtim vetem emri Llesh qe vjen nga fjala Lesh qe me pare ka qene emeruar Lezha.Emrat e tjera skane asnje kuptim te mire ne shqip.Ndersa emrat muslimane ne gjuhen shqipe kane kuptim te mire sikurse i kam permendur ne rastet me lart, Amir-Udheheqes, Fiqiri i zgjuar,Emin-Besnik etj
    Po si ka mundesi qe vini vetem emra qe kane perkthim ne arabisht atehere? Pse nuk vini emra si Hope, Grace, Bella qe kane kuptime te mira ne gjuhe te tjera?

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Po si ka mundesi qe vini vetem emra qe kane perkthim ne arabisht atehere? Pse nuk vini emra si Hope, Grace, Bella qe kane kuptime te mira ne gjuhe te tjera?
    jo jo, duhet te jete patjeter emer arab, sepse perngjajme me jomuslimanet...

ne fakt jo vetem me emrat njerezore , por edhe me termet fetare si Islam , Mysliman , Namaz (salat) ,selam alejkum , Allah , elhamdulilah, inshallah, marshallah etj etj eshte bere nje kasaphane , duke bere keto fjale monopol te "ideve islamike",
    perkufizimi si "emer" dhe jo si "fjale" per keto fjale qe permenda me larte i ka sjellur fese Islame shume dem sepse jane paragjykuar dhe shtremberuar kuptimet e fjaleve duke i perdorur ato paragjykime me vone per interesa "politiko-fetare"
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga darwin Lexo Postimin
    nga shqiptarėt, jo islamikėt, o rob i allahut

Lexo Edit Durhamin - "..shqiptarėt, nė ndryshim nga popujt e tjerė ballkanikė, nė fillim dėshmonin pėrkatėsinė kombtare, pastaj fetare.."

Lexo se si "muslimanėt" shqiptarė, qeshnin me nizamėt turq, tė cilėt kur i luteshin allahut tė tyre, binin nė gjunjė. Kur Edit Durham i kish pyetur pėrse qeshnin, ata i kishin thėnė "burri nuk ulet nė gjunjė para askujt".
    Edit Durhan, studiuesja e njohur britanike e ēėshtjeve ballkanike, nė kujtimet e veta pėr Ballkanin, do tė shkruante: “Tani qė serbėt erdhėn nė Ohėr (viti 1913) dhe grekėt nė Korēė, fillova ta ndiej vehten fajtore qė dikur kisha uruar qė turku tė largohej nga Evropa, sepse, sa ishte turku aty, shpresat nuk ishin shuar. Kurse, kėta pushtues “tė krishterė” ishin 100 herė mė tė kėqij se turqit”. Ideologjia sllavo- komuniste krijoi nė mendjen e shqiptarėve idenė se ata luftuan 500 vjet kundėr turqve, nė njė kohė qė ish- drejtori i arkivave tė shtetit, Shaban Sinani, do tė deklaronte nė media se nuk ėshtė e vėrtetė qė shqiptarėt kanė luftuar gjithmonė kundėr turqve, sepse ka pasur periudha tė gjata qetėsie, kur tė dy palėt kanė qeverisur sė bashku Perandorinė Osmane. Historia dėshmon sė janė 37 kryeministra shqiptarė, ata qė kanė qeverisur nė ato vite Perandorinė Osmane dhe se vetėm nė Perandorinė Osmane shqiptarėve u janė krijuar mundėsitė pėr tė treguar aftėsitė e tyre, duke i dhėnė kėsaj perandorie nėpunės tė tjerė tė lartė nė fushėn politike, ekonomike, ushtarake dhe kulturore.
    "Shoku Mjekesise"

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    tema te tilla si puna e kesaj per te cilen po diskutohet me duken fare te pa rendesishme madje dhe humbje kohe,ose then ndryshe nje i marre helle nje gure ne uje dhjetra te tjere rrezikojne te mbyten per ta nxjerre!!

behet fjale per Emra apo mbiemra!!
    se pari as Emri as Mbiemri nuk te bejne mysliman,Katolik as shqiptar qofte, po qe se nuk ndihesh i tille me Zemer!!

eshte fare e lehte per te u kuptuar se hapsit e temave te tilla por dhe ata te cilet mbeshtesin idene dhe qellimet e temave te tilla nuk jan asgje me pak as me shume se sa disa njerez te smure psiqik te cilet i ka mberthyer gjeri ne zverk Islamofobia ku te cilet as gjumin nuk e bejne te qete pasi edhe ne ender ju dalin myslimanet dhe islami ne pergjithsi!!!

tani edhe nje here dua te paraqes disa Emra shqiptaresh mysliman si shembull ku secili prej jush ne kendveshtrimin tuaj mund te komentoni ne menyren tuaj per Emrat dhe vlerat e tyre!?

1 Skender Beu Hero Kombetar
    2 Ismail Qemal
    3 Isa Boletini
    4 Bajram Curri
    5 Hasan Prishtina
    6 Adem Jashari
    7 Ismail Kdare
    8 Bamir Topi
    9Naim Frashri
    10 Abdyl Frashri
    11 Sami Frashri e plot e perplot emra te tjere shqiptaresh mysliman rilindas e heroi te kombit shqiptar per te cilet qe te gjithe neve na bejne te ndihemi krenar qe jemi shqiptar vetem nga emri dhe vepra e tyre

tani me le te dalin dhe te japin mendimet e tyre secili nga ata qe shpreh ate skepcitizmin e tia ne lidhje me emrat e lartepermenduar qe te te gjithe i perkisnin dhe i perkasin religjionit Islam!!

shpresoj qe te marre nje pergjigje nga ata te cilet vuajne nga islamofobia!

ftoj moderatorin e kesaj teme qe te jete me transparent ne moderim,pasi kjo eshte hera e dyte qe shkruaj te njejten gje,pasi heren e pare ma fshine moderatoret!!!

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •