po ti master2006 a nuk eshte krenari ta mbash emrin e pejgamberit ton te fundit muhamedit s.a.v.s
po ti master2006 a nuk eshte krenari ta mbash emrin e pejgamberit ton te fundit muhamedit s.a.v.s
Egziston nje buton/pull/dygme quaje si te duash, ne portretin/portalin/profilin perseri quaje si te duash te antarit, dhe i shiqon temat qe kan hapur qe ta kesh nje ide mbi personazhin dhe qellimet e tia. Psh, ne ty verej qe ke hapur tema anti-islame, dhe mund te konkludoi qe je nje anti-islamist, qe s'njeh kurfar vlere te tolerances. Ndoshta edhe i mohon keto vlera, por mohimi nuk don te thot qe ato vlera te riforcohen edhe me tutje, jo,jo,jo ! Bile te skuqa ne reputacion ku ta bera nje pyetje shume me vend.
T'per'shnes.
master2006, un emrat islam i kuptoj kshtu cdo gje qe ka kuptim te mir eshte emer islam sigurisht qe emrat Muhamed , Adan ,abas jan emra arab (dhe askush smund ti mohoj) por me kuptim te mir por edhe emrat Shqiptar si psh Besnik , Atdhe, Fisnik jam emra islam vetem se Shqip , dmth emrat islam duhet te jen me kuptim te mir pamarparasysh ne qfar gjuhe . Ti ke edhe emra Mabejna por kjo per mu sesht emer islam kjo esht puro 100% arab pa nje kuptim te mir .
Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman
Muhamedi a.s shume njerezve ua nderroi emrat, atyre qe kishin emra ne kundershtim me parimet e Islamit. Kurse ata qe e pranonin fene Islame e qe emri i tre kishte kuptim te mire nuk ua nderronte. Gjithashtu sipas parimeve te Islamit njera nga detyrat e prindit ndaj femijes eshte edhe venja e nje emri me kuptim te mire. Muslimanet e devotshem vejne emra te historise Islame si Omer, Osman, Ali etj. Ne emrat qe qarkullojne neper besimtaret Islam ka emra te gjuhes arabe, persiane dhe turke. Thuhet se jane emra Islam ngase keta emra kane kuptim ne frymen e fese Islame. Mirepo nuk eshte gabim, perkundrazi, t'i vehet emer shqiptar por me kuptim te mire si psh Besnik, Bujar, Fisnik etj. Kurse emrat Antigona, Kasandra etj nuk do te ishte mire te perdoren (Kasandra psh ne shume raste eshte emer magjistarje apo demoni).
Nėse dėshiron ta dish tė vėrtetėn duhet tė jesh i gatshėm ta pranosh.
Na jep pra ti ndonje ide. Temen e kam hapur me nje artikull qe e kam perkthyer, dhe si i tille paraqet edhe mendimin tim personal. Na trego ti mendimin tend duke na sqaruar se cfar kupton me emra arab dhe cfare me emra islam.
E di qe postimet e para tuajat gjithnje jane perjashtuese apo fyese dhe asnjeher nuk ndodh qe te ket shkrime qe ia vlene te lexohen (si psh postimi yt). Kjo vetem sa e deshmon ate cfare kam shkruar ne fillim te temes.
Po pres nese dikush ka ndonje argument rreth emrave "Islam".
Krijoni Kontakt