Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27
    i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220

“GlobalPost”: SHIK-u, i sponsoruar nga CIA

Prishtinë, 28 mars - Web-faqja autoritative e lajmeve nga Bostoni i SHBA-së, Global Post në një shkrim të gjatë me titullin “Mafia e Kosovës – vrasje dhe frikësim”, fokusohet në aktivitetet e SHIK-ut, duke thënë se kjo organizatë gjatë gjithë kohës ka marrë përkrahje të fortë nga Uashingtoni.
    “Menjëherë pas luftës së vitit 1999, agjencia famëkeqe e inteligjencës u bë një entitet jashtëligjor që fillimisht ishte nën komandën e lëvizjes guerile fitimtare UÇK që kishte përkrahjen e SHBA-së. Më pas u udhëhoq nga PDK-ja thonë burime amerikane dhe kosovare. Lideri i partisë është Hashim Thaçi, që fitoi së fundi mandatin e dytë në pushtet, dhe që ka përkrahjen e nivelit më të lartë në Uashington”.
    “Sot, SHIK-u nuk ka zyre dhe zyrtarisht nuk ekziston, sipas njeriut që e ka udhëhequr për 9 vjet. Por, burimet e lidhura me SHIK-un, thonë se ai mbetet aktiv për të mbajtur status-quon nëpërmjet frikësimit dhe shantazhit”, shkruan gazetari Matthew McAllaster, raporton Indeksonline.
    Vetë udhëheqësi i SHIK thotë se ka pasur mbështetjen e SHBA-së, diçka që konfirmohet edhe nga një ish-pjesëtar i SHIK-ut, një ish-mbledhës i fondeve për luftën, një diplomat ndërkombëtar dhe një analist politik.
    “Global Post” ka intervistuar Nazim Bllacën që thotë se ka vrarë për SHIK-un. Kjo gazetë ka intervistuar edhe Adem Salihajn dhe Agim Veliun, që kanë thënë se SHIK-u ka bërë atentate ndaj tyre, sikurse edhe Drita Kllokoqin, burri i së cilës u vra nga Nazim Bllaca, si dhe vetë kreun e SHIK-ut, Kadri Veselin.
    Ky i fundit e pranon ndihmën e SHBA-së, dhe në mënyrë indirekte pranon se ka marrë pjesë në secilin manifestim të organizuar nga Ambasada e SHBA-së për nder të 4 korrikut – Ditës së Pavarësisë së Amerikës.
    Shumica e njerëzve që folën me GlobalPost për SHIK-un, aktivitetin e tij dhe lidhjet me SHBA-në, kanë folur në kushte anonimiteti, sepse kanë frikë për jetën e tyre.
    “U sponsorua nga CIA”, tha një ish-zyrtar i lartë amerikan në Kosovë, që beson se SHIK-u u kthye në një organizatë të krimit të organizuar. “Në fillim ishin nja 16 persona të përzgjedhur mirë dhe të trajnuar për të bërë gjëra të mira…por u shndërrua në organizatë që kontrollon krimin dhe politikën e Kosovës”, thotë zyrtari amerikan.
    Sipas tij, SHIK-u ende mbështetet nga SHBA-ja, dhe atë më shumë se kurrë tash.
    Një ish-pjesëtar i SHIK-ut që nuk jeton më në Kosovë thotë se anëtarët e tij janë trajnuar në SHBA dhe në Gjermani, nga zyrtarë amerikanë të inteligjencës.
    Shkrimin e plotë mund ta lexoni në:
    http://www.globalpost.com/dispatch/n...ices?page=full
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    a ka ndonje forumist qe mund te na perkthei se cka paska shkruar kjo gazete!

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    sa interesat qysh po i besoni kaq leht nji shkau te shkines se

ky shkrim koka i njifar:Jovo Martinovic

Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    I ndihmuar nga ai! n'fakt ky shkrim shkruhet nga një Amerikan.
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

i/e regjistruar Maska e Kosovar2006
    Anëtarësuar
    23-11-2005
    Postime
    443
    E lexova ne Plotsi Nuk kish asgja treje. Krejt jan diskutu me par. Ktu Vetem qe thuhet se CIA jan ata te cilet i kontrollojn njefar menyre te gjitha kriminalitet e pas luftes. Pra SHIKU dora CIAs
    BAC, SU KRY

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin
    sa interesat qysh po i besoni kaq leht nji shkau te shkines se

ky shkrim koka i njifar:Jovo Martinovic

hahahahaa
    e qysh jemi na shqiptaret filan shkau tha vallahin jo po qashtu asht edhe lajmet e beligradit than......
    hahahahah

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-12-2010
    Vendndodhja
    ....Europe...
    Postime
    1,155
    Citim Postuar më parë nga Kosovelli Lexo Postimin
    hahahahaa
    e qysh jemi na shqiptaret filan shkau tha vallahin jo po qashtu asht edhe lajmet e beligradit than......
    hahahahah
    ...pernime me qesh me ksi sene ....
    po sedi mo s'po me vin interesant qeto copy paste nga Beligradi , po edim te gjith qe ka shqiptar me gjak serbi dhe ju beson dhe sjellin lajme , info nga Beligradi...

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Krejt cka mund te jet e vertet eshte se shiku mund te ket bashkpunuar me CIA si partner.
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    Citim Postuar më parë nga Gogi Lexo Postimin
    Krejt cka mund te jet e vertet eshte se shiku mund te ket bashkpunuar me CIA si partner.
    kjo eshte ma e rend per hashim thacin dhe kadri veselin se te gjitha raportet deri me sot!

kush ka bashkpunuar me cia ma shum se osama bin ladeni?!
    kush ka bashkpunuar me cia ma shum se talebanet ne luften e par te afganistanit?!

cia ka rregulla qe bashkpunimin e ben gjithmone me kriminel sepse mandej i tredh spiunet e vet per te pastruar veten keshtu ua ka ber te gjithve deri me sot!

qobante e konvertuar ne politikaj nuk din me shum pritni edhe pak se ke me pa se cfar 'bashkpunimi' ka pas cia me te akuzuarit per krime lufte korrupsion etj ....!

kur te merr posten maldelina olbrajti te cilen po mundohet hashimi me mish e me shpirt me ia dhan asaj athere e shofim cia ia qel gryken thesit!

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Citim Postuar më parë nga G-2 Lexo Postimin
    kjo eshte ma e rend per hashim thacin dhe kadri veselin se te gjitha raportet deri me sot!

kush ka bashkpunuar me cia ma shum se osama bin ladeni?!
    kush ka bashkpunuar me cia ma shum se talebanet ne luften e par te afganistanit?!

cia ka rregulla qe bashkpunimin e ben gjithmone me kriminel sepse mandej i tredh spiunet e vet per te pastruar veten keshtu ua ka ber te gjithve deri me sot!

qobante e konvertuar ne politikaj nuk din me shum pritni edhe pak se ke me pa se cfar 'bashkpunimi' ka pas cia me te akuzuarit per krime lufte korrupsion etj ....!

kur te merr posten maldelina olbrajti te cilen po mundohet hashimi me mish e me shpirt me ia dhan asaj athere e shofim cia ia qel gryken thesit!
    Dhelpra i kish pas shku dashit shumd kohe mrapa tuj shpresu qe po i bin k.o.qet, mirepo dashi ashtu vjerr ecen gjat.

Mos shpreso se rrezohet thaqi, jo per tjter, mirepo e ka besimin e poppullit

GEZUAR!
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •