Close
Faqja 14 prej 238 FillimFillim ... 412131415162464114 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 2377
    NJE TOQE NGA BERATI Maska e Ligesia
    Anėtarėsuar
    26-09-2005
    Vendndodhja
    Ne qytetin e miut
    Postime
    64
    Citim Postuar mė parė nga shqiptari02
    kam blere nje Maxton one Touch II External hard drive dhe ne fillim punonte mire dhe dilte si disk G ne iconat e My computer kurse tani nuk me del me si ikone megjithse ne Device manager del se punon ne regull si mundet ti mar files dhe qe my computer ta njohi ate si Disk Drive? Apo me rekomandoni nje hard drive me te mire per te blere se kte qe kam ka mundesi ta kthej eshte brenda kohes se kthimit

Ju lutem me ndihmoni!
    Shko tek "My Computer" dhe klik djathtas dhe shko to "Manage". Pastaj shok tek "Storage" dhe klick ne " Disk Management" Kur te shikosh maxtor cliko djathtas dhe clik "initialize" Keto kuptohet duhet ti besh pasi te kesh hequr usb nga komputeri, dhe e rindezur komputerin. Gjithashtu "uninstal drivers" njehere restart komputerin dhe fut prap usb nga mbrapa. Po ashtu shko dhe merr maxtor ne telefon.

Sa vjet garranci ka kjo lal. Po ashtu shko dhe merr Seagate external storage se i ke me 5 vjet garranci, dhe duhet te jene cik me te lira.

AlbMania Host & Design! Maska e Kleidi
    Anėtarėsuar
    06-02-2003
    Vendndodhja
    larg...shume afer... :)
    Postime
    163

Si te formatoj HDD ne linux ... Du me e kthy Win XP

Pershendetje. ..

Kam nja 2-3 ore te mira qe kekroj me i bo format nje pc qe eshte me linux dhe spo ja gjej dot anen... Pasi pyeta mire me thane qe te duhet nje liveCd a ku di gjo une ca ishte ajo pasi me komande manulae nuk behet ... Germova per ate LiveCd ne web dhe sgjeta gje te hajrit ...
    Tani ... me ndihmoni dhe mua ... me tregoni si me e formatu ate dreq hdd se dua ta heq qafe linuxin dhe te ve win xp se me win merrem vesh ... me linux me duhet perkthys. Nese verte duhet patjete ajo LiveCd ma gjeni pak dhe me jepni linkun ku me e shkarku se me cmendi ...
    nese nuk duhet patjeter me thoni si te veproj per ta formatuar ...

pres pergjigje sa me shpejte te jete e mundur ....

P.S. Lunixit nuk ja kam haberin fare... Prandaj shpjegouhuni mire
    ~ Milanist Do Jem Per Jete ... Qofsha Gjalle Apo Vdek ~
    Ne Dashuri Fiton Ai Qe Iken !

i/e regjistruar Maska e Lorencone
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    E di vete ti ska nevoje ta them une :)
    Postime
    183
    ne qoftese do installosh windows xp , fut diskun i windows xp dhe gjate installimit te kerkon ne qoftese do ta formatosh diskun apo jo.Kjo gje behet duke futur ne fillimdiskun e windowsit restarto komputerin bej boot tek cd , gjate procesit windows te kerkon pastaj ne qoftese do ti besh formatim apo jo.
    Pac fat
    shkruaj perseri po pate probleme
    I dorezuar me ne fund

AlbMania Host & Design! Maska e Kleidi
    Anėtarėsuar
    06-02-2003
    Vendndodhja
    larg...shume afer... :)
    Postime
    163
    Thx lale .... me vajti dhe mua ne mendje por nuk me linte te hyja ne bios .... e bera me ne fund .,,,
    thx edhe iher
    ~ Milanist Do Jem Per Jete ... Qofsha Gjalle Apo Vdek ~
    Ne Dashuri Fiton Ai Qe Iken !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-09-2005
    Postime
    56

Image DVD

Ne nje PC te ri kam instaluar Win XP,Office 2003,Acrobat 7.0 ... etj
    Une tani deshiroj qe te njejtat programe ti instaloje edhe ne disa PC te tjera,por nuk dua qe te filloj te instaloje me radhe programet ne cdo PC (instalo njerin,pastaj tjetrin e keshtu me radhe) ,por kam degjuar se mund te bej nje DVD image me te gjitha programet qe kam instaluar te PC e pare dhe i butoje PC-te e tjera me kete DVD ,dhe ne kete menyre instaloje te gjithe programet qe kisha te PC e pare.
    a mund te ma shpjegoje ndonjeri si mund ta beje.

duhet te shtoj se PC jane te njejta psh te gjithe NEC.

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Pėrdor programin Norton Ghost, Acronis True Image ose Acronis Snap Deploy. Ka dhe programe tė tjerė, por kėta janė mė tė njohurit.

Mė parė sigurohu qė ke instaluar tė gjithė programet nė kompjuterin origjinal dhe qė i ke konfiguruar ato sipas dėshirės. Pastaj instalo njė nga programet e pėrmėndur mė lart dhe krijo imazhin. Imazhin mund ta krijosh nė hard disk ose nė CD, DVD. Mund tė jetė mė e lehtė tė hedhėsh imazhin nė njė hard disk rezervė dhe pastaj tė instalosh hard diskun nė ēdo kompjuter dhe tė kopjosh imazhin nga hard disku rezervė nė hard diskun origjinal. Kjo mėnyrė mban mė pak kohė pėr kopjimin e imazhit, por ėshtė me rrezik sepse mund tė dėmtosh ndonjė pjesė hardueri.

Kopjimi i imazhit punon vetėm nė ato raste kur hardueret janė pak a shumė tė ngjashme. Ki parasysh se tė gjithė kėta kompjutera do kenė tė njėjtėt numra regjistrimi pėr Windows dhe programet e instaluara.
    Edi

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Perpara se te fillosh te perdoresh ndonje nga programet e permendura,mire eshte
    te pastrosh kompjuterin nga virusa dhe spyware.Pastron skedaret e perkohshem,historine cookies.Hiq ndonje gje qe ste duhet,ndonje program me difekt,qe spunon mire,nqs ka.Fut patched dhe azhurnimet me te reja te windowsit nga faqja e mikrosoftit.Sigurohu dhe beji harddiskut nje kontroll,skandisk,riparim skedaresh te sistemit nqs ka.Si dhe defragmentarizim.
    Kjo te siguron ta besh imazhin me shpejt dhe te kesh 1 imazh dvd te paster
    dhe organizuar te struktures se hard diskut.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e x-e-n-i
    Anėtarėsuar
    09-05-2004
    Vendndodhja
    GjiLaN City
    Postime
    125

Instalimi i hard diskut tė dytė

Kam nje problem me pllakes kryesore te kompjuterit

Kompjuteri eshte P4 2600 Mhz e kam ble si frike,,,..
    Problemi eshte se vetem njerin IDE po muj me perdor pra qe jane 2 slote qe eshte mundesia me perdor nej Hardiks dhe CD-romin,,pra une po du mi lidhe 2 Hardiska dhe nje Cd-rom por pa sukses,,
    Problemi tjeter eshte se kur po tu me ba boot permes cd se xp po ja fillon por CD-romi sillet dhe e qet vetem zi ne ekran,,,kurse Windows 2000 bene mire..

Por me heret me ka ba boot i Xp mire por i kam ndrru cd por pa sukses,,,

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Kablli fasho qe ti perdor per te lidhur hard diskun me Cd romin dhe slotin ne modherbord ka kete figure.Kablli fasho qe ti ke,ka vetem tre konektore si ne figure.http://www.elara.ie/elara/graphics/A...0000020404.jpg
    Te duhet nje kabell fasho me kater konektore si ne kete figure:
    http://www.ariston.es/web/imgProduct...INFO-13-02.jpg
    Ky kabell me kater konektore te lejon lidhjen e dy harddisqeve(2konektore) meCD-Rom drive(1 konektore) me slotin(IDE2) ne motherbord(1 konektor)
    Bej ndryshimet e duhura ne harddisqet.harddiskun qe ke pas ne kompjuter lere ashtu sic eshte.Duhet jete master.hardiskun e ri,ndryshoji pozicionin e clipit(jumper) nga master ne skllav.Shiko skemen te etiketa.Bej ndryshimet e duhura ne bios.Kur ndez kompjuterin shtyp ne tastjere ne DEL buton.Ne bios shiko seksionin e boot dhe vendos CD-Room drive si mekanizem te pare per boot(primary device) dhe floppy driverin si sekondar,te dyte.Perdor ne tastjere butonat shigjeta majtas,shigjeta djathtas,Shigjeta poshte,shigjeta me maje lart dhe butonin enter,per te konfirmuar ok.Perdor butonin f10 per te ruajtur ndryshimet dhe exit.Nje skeme e jumper settings.http://www.seagate.com/support/disc/...ies6family.gif Hiq nga foleja e jumper settings,me nje kacavide klipin e vogel plastik drejtkendesh qe rrethon dy kunja.Shiko ne skeme ku thote slave.Te kuadrati slave shiko ku ka drejtkendesh.Nqs drejtkendeshi eshte psh te cifti i dyte i kunjave atehere e ngul klipin e hequr me kacavide mbi ciftin e dyte te kunjave.Ne qofte se skema per skllavin te jepet bosh(si ne figuren me lart) atehere nuk ke nevoje te futesh klip.Hardisku mund te kete klip,por ja heq fare.Shiko skemen tek etiketa e harddiskut te ri,per ta bere skllav dhe e le pa klip.Kjo gjithmone ne rastet kur skema e skllavit te jepet bosh dhe harddiskun do e perdoresh si skllav.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 07-10-2005 mė 19:11
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Xeni,

Lexo postimet mė lart qė trajtojnė tė njėjtin problem.

Disa njohuri tė pėrgjithshme

Nė motherboard ke 2 slote IDE dhe nė ēdo slot mund tė lidhėsh 2 pajisje, dmth 4 pajisje gjithsej. Njė slot ėshtė kryesor dhe tjetri dytėsor. Hard disqet qė pėrmbajnė sistemin operativ instalohen nė slotin kryesor ndėrsa ato qė pėrdoren pėr tė ruajtur informacion instalohen nė slotin dytėsor.

Pajisjet qė lidhen nė njė slot janė tė bashkuara me njė kabėll, por ndahen nė dy kategori, njėri si pronar (master) dhe tjetri si skllav (slave). Nga dy pajisjet e instaluara, atė mė tė rėndėsishmen e instalon si master, ndėrsa tjetrėn si slave.
    Kablli ka 3 spina; njė skaj pėr motherboard, skajin tjetėr pėr pajisjen master, dhe spinėn nė mes pėr pajisjen slave. Nėse pajisjet lidhen nė kėtė mėnyrė, atėherė kapuēėt na mbrapa pajisjes mund tė vendosen tė gjithė tek CS (cable select).
    Nėse e ke tė vėshtirė t'i lidhėsh pajisjet nė kėtė mėnyrė, atėherė vendosi pajisjet si tė duash nė kabėll, por ndrysho kapuēėt qė njė hard disk tė jetė master dhe tjetri slave.

Nė rastin tėnd

Ti tani ke 2 hard disqe dhe 1 CD-Rom. Njė nga hard disqet do ketė sistemin operativ ndėrsa tjetrin do e pėrdorėsh vetėm pėr tė ruajtur informacionin. Pra, hard disku i parė do lidhet tek sloti kryesor (IDE1) ndėrsa hard disku i dytė do lidhet tek sloti dytėsor (IDE2). Qė tė dy hard disqet do jenė konfiguruar si master. CD-rom mund ta instalosh nė tė dyja slotet si slave, por instaloje nė slotin dytėsor qė tė mos ngadalėsojė hard diskun e sistemit operativ i cili pėrdoret mė shumė.

Si pėrmbledhje:
    Kodi:
    IDE 1 - Kryesor
         MASTER - Hard Disk me sistemin operativ
         SLAVE - Bosh
    IDE 2 - Dytėsor
         MASTER - Hard disk
         SLAVE - CD-Rom
    BIOS-i ėshtė e aftė tė njohė pajisjet e instaluara dhe e bėn automatikisht konfigurimin softuerik. Pra, mos ngacmo gjė nė BIOS. Vetėm instalo Windows dhe shiko nėse do shfaqen hard disqet dhe CD-Rom.
    Edi

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •