Close
Faqja 225 prej 238 FillimFillim ... 125175215223224225226227235 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,241 deri 2,250 prej 2377
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    Nese Harddisku ben nje krisme klik klik atehere ka dy mundesi te cilat nuk asht e thane se do te jene 100% te sukseshme.

1 Hard Diskun e mban horizontalisht dhe e lshon nga lartesia te bije ne Dysheme ( e kam provuar para nje Jave te nje miku im dhe per fat ka funksionuar).

2 E fut Hard Diskun ne nje qese dhe e mbyll hermetikisht te mos i hyj lagshtija, psh e mbyll me Makinat qe perdoren per ti nxjerr ajrin qeseve te Turshive dhe e fut per nje Nate ne frigorifer aty ke akulli, nese ke fat me pastaj mund te punoj, por vetem nese ai Hard Disk ben Klik pra nese ka rene ne Toke apo gjilpera per arsye te tjera ka prekur siperfaqen e Diskut..

Pra keto mundesi mund ti provosh por pa Garance se do te punojne 100%
    JO NEGOCIATA - VETĖVENDOSJE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-09-2009
    Postime
    28

Exclamation Ndihme per te formatuar Laptopin nga Ubuntu ne Windows 7

Pershendetje te gjitheve,
    Nuk e di nese mund te me ndihmoje dikush me laptopin, pasi e kam formatuar ne Ubuntu dhe tani dua ta kthej ne windows 7 por problemi eshte se HDD e tij eshte ne format extend dhe disku i windowsit nuk e njeh fare hard drive. Mund te me ndihmoje dikush si ta kthej HDD ne format NTFS? Faleminderit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-11-2006
    Postime
    2
    a e ke windows 7 boot disk ?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-11-2006
    Postime
    2
    Nese do ti besh format hdd kur ke ubuntu brenda do besh

1) cd /dev
    2) ls hd*
    3) mount | grep sda1
    4) fdisk -l
    4.1 ) nese te shtyp per numer... .do i japesh numerin e hdd nese ke psh 2 hdd do i japesh 1 her 1 ( per primary ) e keshtu me radh per te dytin e tretin
    4.2 ) do shtypesh n pastaje per te krijuar nje partition te re
    4.3) per te zgjedhur formatin do besh psh sudo mkfs.ext3 /dev/sda1
    per te perdorur new file system ben
    sudo mkdir /media/sda1
    sudo mount /dev/sda1 /media/sda1 ( kete pjes ketu mund ta lesh bosh pas pjeses se (4.3) nese ke cd e windows aty fut windows cd e je ne rregull..

andi

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    e para e punes hape kasen mbeshtjelese nxire hdd e lidhe direkt me nje pc ose me nje kase tjeter nese hdd punon atehere e ka fajin kasa nese hdd nuk punon atehere je out of luck
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar Maska e Juli_85
    Anėtarėsuar
    18-09-2008
    Postime
    124
    Citim Postuar mė parė nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    e para e punes hape kasen mbeshtjelese nxire hdd e lidhe direkt me nje pc ose me nje kase tjeter nese hdd punon atehere e ka fajin kasa nese hdd nuk punon atehere je out of luck
    mir po si ta hapi ket hdd se nuk po shof vidha kund???
    ky eshte hdd qe kam fjalen
    http://www.samsung.com/au/consumer/p...ype=prd_detail
    Shiperia po ndryshon ...per zi :)

i/e regjistruar Maska e Juli_85
    Anėtarėsuar
    18-09-2008
    Postime
    124
    Citim Postuar mė parė nga dardani8 Lexo Postimin
    Nese Harddisku ben nje krisme klik klik atehere ka dy mundesi te cilat nuk asht e thane se do te jene 100% te sukseshme.

1 Hard Diskun e mban horizontalisht dhe e lshon nga lartesia te bije ne Dysheme ( e kam provuar para nje Jave te nje miku im dhe per fat ka funksionuar).

2 E fut Hard Diskun ne nje qese dhe e mbyll hermetikisht te mos i hyj lagshtija, psh e mbyll me Makinat qe perdoren per ti nxjerr ajrin qeseve te Turshive dhe e fut per nje Nate ne frigorifer aty ke akulli, nese ke fat me pastaj mund te punoj, por vetem nese ai Hard Disk ben Klik pra nese ka rene ne Toke apo gjilpera per arsye te tjera ka prekur siperfaqen e Diskut..

Pra keto mundesi mund ti provosh por pa Garance se do te punojne 100%
    menyra pare nuk punon kurse e dyta nuk e di nese ta provoj apo jo se me sa kam lexuar diku, se po nuk punoj kur te dal nga frigoriferi athere ai hdd nuk do punoje me nuk e di sa e vertet eshte.
    Shiperia po ndryshon ...per zi :)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-09-2009
    Postime
    28
    Falemiderit per ndihmen Aporo, por nuk munda ta regulloja dot sipas instruksioneve te tua. Gjithesesi e regullova, pasi kisha nje disk ubuntu dhe e hapa laptopin me te pa e instaluar, hapa gparted dhe e formatova HDD ne format NTFS dhe pas restartit i vendosa diskun e windows 7 dhe gjithshka shkoi ne rregull.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    Citim Postuar mė parė nga Juli_85 Lexo Postimin
    menyra pare nuk punon kurse e dyta nuk e di nese ta provoj apo jo se me sa kam lexuar diku, se po nuk punoj kur te dal nga frigoriferi athere ai hdd nuk do punoje me nuk e di sa e vertet eshte.

Per menyren e dyte nese HD futet ne qese dhe mbyllet hermetikisht nuk ke cka frigohesh, ti mundesh edhe per nje Ore ta futesh ne frigorifer, Ftohtesia do te ndikoj qe gjilperat te tkurren dhe te kthehen ne pozicionin e me parshem.
    JO NEGOCIATA - VETĖVENDOSJE

buli Maska e astriku
    Anėtarėsuar
    23-01-2009
    Vendndodhja
    prishtin
    Postime
    73

Me ndihmoni rreth Formatimit te Pc?

Para disa ditesh u mundova ta formatoj Pc mirepo kur e futa CD e formatimit e ristartoja por nuk hynte nu funksion CD, hyja ne Bios per te hyre ne primary master por perseri nuk hynte, hyra tek menyja e biosit kur e pashe aty qe CD room not installed i, hjeka kabllot i vendosa perseri mirepo nuk ben perseri u mundova te formatoj permes USB mirepo as me ate nuk formatohet nuk hyn direkt ne USB nuk e di pse si dhe kur te ndizet PC se pari e paraqet nje faqe klick F1 to continue or F2 to go to Bios meny ju lutem me ndihmoni si ta formatoj PC qfar te bej ?

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •