Close
Faqja 209 prej 238 FillimFillim ... 109159199207208209210211219 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,081 deri 2,090 prej 2377
    E dua letėrsinė Maska e eralni
    Anėtarėsuar
    01-10-2004
    Vendndodhja
    Roma
    Postime
    151

Si me convertu ext3 ne ntfs??

Pershendetje forumi,kam nje hdd te jashtem iomega320 por e kam ne format ext3 por dua ta ktheje ne ntfs .Te gjitha zgjidhjet qe gjeta ne internet nuk beheshin me SO. VISTA nese dikush me ndihmon ,faliminderit.

i/e regjistruar Maska e Cim Tironsi
    Anėtarėsuar
    23-05-2003
    Postime
    164
    Citim Postuar mė parė nga eralni Lexo Postimin
    Pershendetje forumi,kam nje hdd te jashtem iomega320 por e kam ne format ext3 por dua ta ktheje ne ntfs .Te gjitha zgjidhjet qe gjeta ne internet nuk beheshin me SO. VISTA nese dikush me ndihmon ,faliminderit.
    Mesa di une nuk ka mundesi te konvertosh direkt ext3 ne NTFS

Nqs do mund te hapesh partition ext3 nga Windows, duke instaluar driver per windows
    http://www.fs-driver.org/index.html , keta te japin mundesi lexim/shkrim te ext3 ne Windows.

Cimi
    Le opinioni sono come le palle: ognuno ha le sue

i/e regjistruar Maska e xubuntu
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    168

E dua letėrsinė Maska e eralni
    Anėtarėsuar
    01-10-2004
    Vendndodhja
    Roma
    Postime
    151
    Faliminderit te gjithve per ndihmen po ne funde bera nje live CD ubuntu dhe e zgjidha muhabetin ,i rashe nga kina por ske cben (vetem kur punon ndopak me kompiuterin e kupton sa i limituar eshte windowsi eviva LINUX)

i/e regjistruar Maska e xubuntu
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    168
    Citim Postuar mė parė nga eralni Lexo Postimin
    Faliminderit te gjithve per ndihmen po ne funde bera nje live CD ubuntu dhe e zgjidha muhabetin ,i rashe nga kina por ske cben (vetem kur punon ndopak me kompiuterin e kupton sa i limituar eshte windowsi eviva LINUX)
    pse nuk shkarkove gparted live cd, jan pak Mb

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2007
    Postime
    833

Problem me formatimin e PC!

Pershendetje!
    Eshte hera e pare qe me ndodh nje problem i tille.

Dua te formatoj nje PC, arrij ta formatoj, por nga min 37 ku kerkohen te dhenat per PC, shkon direkt ne min e 10 dhe kur hapet windows-i, me del pa Wallpapers, me del Username Administrator nderkohe qe une kam vene emer tjeter.
    Me del pa IE, por ne vend te IE del nje ikone si globi dhe kur klikoj del Properties i IE.

Si nje windows XP shume shume default, me gjerat me bazike.
    Dhe kjo ma dha edhe me CD dhe DVD rom tjeter.

Kur dua ta formatoj me Win 7, arrij deri tek Starting Windows, ku duhet te me njohe HDD qe ta formatoj me del : Load Driver:
    A required CD/DVD drive device is missing. ........
    Note: if the windows Installation media is in the CD/DVD drive, you can safely remove for this step.

Dhe Opsionet:
    Browse - Ok - Cancel.
    Kur klikoj browse, sme njeh DVDromin. Kur klikoj OK.
    Del :
    Select the driver to be installed... kerkon por nuk gjen asgje.

Dmth nuk me njeh DVDrom-in?
    Edhe pse e nderrova si DvdRom dhe vend ne MoBo, e njejta gje !

i regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Une te keshilloje shiko njeher fishat e lidhjes mos ka ndonje problem se dhe une kam pasur nje problem te tille dhe bleva kote DVD recorder te ri se kujtoja se ishte prishur por kishte levizur fishi.

Orfeu Maska e heron
    Anėtarėsuar
    07-10-2005
    Vendndodhja
    karrik para kompjuterit
    Postime
    225

Thumbs up Tutorial si ta ndajm disku ne dy pjes ne windows7

Pershendetje antar te nderuar , ju kisha lut te na beni nje tutorial si formatohet pc me sistemin operativ windows7 si dhe ndarjen e diskut ne dy pjes me w7, ne qofse mundeni gjith te mirat...
    Ne jemi rezultat i asaj qe mendojm , but i think the life is energyyy E=m*c^2..........

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2007
    Postime
    630

Talking

Edhe formatimi edhe particimi behen ne shum menyra
    Me Windows 7

klik me tast djatht my Computer
    klik Manage dhe dot hapet tabela Computer Management
    Pastaj anen e majt kliko Storage dhe kliko Disk Management dhe tabela qe dot hapet dot figuron gjendja e disqeve apo particioneve qe ke ne kompjuter.
    Shembull : nese ke vetem nje disk (C: ) dhe ate jo ne particione ateher per ta ndar ne dysh apo edhe me shume kliko me tast djatht ne shiritin C: dhe duhet te jepet mundesia per Shrink Volume,
    klik Shrink Volume dhe tek enter the amount of space to shrink in MB cakton hapsiren ne MB dhe kliko shrink, pastaj dot shohesh particionin me shirit te zi Unallocated dhe tash te duhet ta formatosh ku prap klikon me tast te djatht tek particioni dhe klikon New Simple Volume dhe dot hapet tablea per formatizim, ti vazhdon next dhe cakton file system gjithashtu emrin e particionit dhe gjithqka duhet te jet perfunduar reth particimit dhe formatizimit te diskut.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-02-2006
    Vendndodhja
    Durres
    Postime
    254
    Citim Postuar mė parė nga The Pathfinder Lexo Postimin
    Pershendetje!
    Eshte hera e pare qe me ndodh nje problem i tille.

Dua te formatoj nje PC, arrij ta formatoj, por nga min 37 ku kerkohen te dhenat per PC, shkon direkt ne min e 10 dhe kur hapet windows-i, me del pa Wallpapers, me del Username Administrator nderkohe qe une kam vene emer tjeter.
    Me del pa IE, por ne vend te IE del nje ikone si globi dhe kur klikoj del Properties i IE.

Si nje windows XP shume shume default, me gjerat me bazike.
    Dhe kjo ma dha edhe me CD dhe DVD rom tjeter.

Kur dua ta formatoj me Win 7, arrij deri tek Starting Windows, ku duhet te me njohe HDD qe ta formatoj me del : Load Driver:
    A required CD/DVD drive device is missing. ........
    Note: if the windows Installation media is in the CD/DVD drive, you can safely remove for this step.

Dhe Opsionet:
    Browse - Ok - Cancel.
    Kur klikoj browse, sme njeh DVDromin. Kur klikoj OK.
    Del :
    Select the driver to be installed... kerkon por nuk gjen asgje.

Dmth nuk me njeh DVDrom-in?
    Edhe pse e nderrova si DvdRom dhe vend ne MoBo, e njejta gje !
    Duhet te konfigurosh DVD-ROM -in si slave kjo realizohet me nderrimin e jumperit afer fishes se ushqimit te DVD-ROM -it.

Provoje me nje RAM tjeter formatimin.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •