Close
Faqja 69 prej 238 FillimFillim ... 1959676869707179119169 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 681 deri 690 prej 2377
    i/e regjistruar Maska e outlaw_boy
    Anėtarėsuar
    17-03-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    33
    Ka shume mundesi qe ato drivera te mos te te duhen fare sepse ato normalisht duhen nqs ti do te krijosh nje array .
    Ne bios duhet te kesh nje opsion qe ta besh disable raid controllerin dhe hard disk te punoje si ide .
    Keshtu besoj se do punoje .
    Tung !
    Imagination is intelligence having fun

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-07-2008
    Postime
    42
    faleminderit shume pergjigja e sakte eshte e ardit flm shum ardi...

Kam dėshirė tė shtoj njė HDD SATA nė kompjuter por nuk mundem, si tė veproj?

Kam nje kompjuter Packard Bell me Board te Foxconn.Me mbaroi hapsira 80 gb qe kisha si hapsore fillestare ne pc.Bleva nje HDD 80 GB SATA.Por kur bej ta vendos ne motherboard kishte vetem fole per kabullin ATA dhe jo nje gje tjeter,.Kur shof HDD primar ai kishte kabullin ATA te vendosur ne board dhe nje gje tjeter si kabull ATA ishte dhe ajo po ishte me e madhe.Kurse une kur bleva HDD me dhane vetem dy kabuj ATA.Normale se me sa mora vesh une ate tjetren e kishte vet Blloku i Ushqimit ne Pc...Ku shikoj daljet e tjera te Bllokut te Ushqimit.NUk kishte tjeter si kjo.E provova nje here pa ate te madhen dmth vetem ATA kabull nuk e njihte.Ca i behet tani qe ta shtoj une HDD time ne PC time.Si mund te shtoj nje kabull si ai ATA i madh te blloku i ushqimit apo nuk behet gje...
    Modeli i MotherBoard;
    Foxconn MotherBoard.-946GZ7MA-8KS2H.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Ja dhe kabulli qe me mungon.SATA POWER KABULL AI i pari.

Ja nje pamje tjeter ajo ne anen majtas;
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Ja dhe HDD im kot fare Maxtor..

PLZ HLP ME>..

Ja dhe MotherBoard...GOOGLE IMAGES...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-03-2008
    Postime
    75
    Nese osht internal harddriver SATA, normal qe osht edhe i regjistruem ne BIOS si driver, e nuk ke nevoj me kerkue drivera per te, sepse njihet si standard driver, por ti para se te doni te instaloni winXP, a e ke pas Visten ne te te instaluem, e nese po, athere perdore me DOS "fdisk" dhe jepja parametrat si standard driver dhe formatoje e instaloje winXP ne te!

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Aaaaaaa po ju ma hiqni fijen te tere ju mua ca kane te bejne driverat me bios e para e punes e ca ka te beje raid me driverat e kontrollit raid. Si ta perdoresh raid array si mos e perdoresh nese ato prpa kalojne ne te njetat sata ports pike e zeze. me jep pak modelin MoBo po se pate besdi e te jap une zgjidhjen e sakte
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Mordor kablli adaptor i rrymes http://simcomputacion.com/images/SATA-Power-Cable-1.jpg te duhet qe te lidhesh Sata hard drajverin me ushqysin e rrymes.Pa rryme s'ka se si te punoje drajveri.Hard drajveri qe ke blere eshte me i madh ne kapacitet gb se sa i vjetri?Nqs Hard drajveri i ri eshte 120 gb apo me shume,mund te perdoresh hard drajverin e ri dhe kalosh gjithe materialet nga hard drajveri i vjeter te i riu,me kopjim.Hard drajverat e rinj sata vijne bashke me CD nga ku instalohen drajvera dhe aplikacion per ta formatuar ne sistem NTFS(jo Fat32) dhe bere particionim.Hard drajvern e ri
    e len si hard drajv primar dhe jo dinamik nqs do i besh kopjim komplet cfare materiali ka me gjithe wndows nga hard drajveri vjeter te i riu.(nqs do kalosh materiale nga hard drajveri vjeter te i riu,por nuk do transferosh windows atehere hard drajverin e ri e len si dinamik)
    Per kopjim te materialit me gjithe windows nga hard drajveri i vjeter te i riu,perdor programin Kasper XP.Shume i thjeshte.Skam link,mund ta gjesh ne warez.Zgjedh opsionin copy drive to drive ne dritaren e pare.Ne dritaren e dyte vuri pike rrethit te dyte dhe klik next dhe do filloje transferimi.Per nje volum 25 mb perfshi windows kerkon 45 min qe transferimi te mbaroje.Varet edhe nga fuqia e procesorit.Sa me i fuqishem procesori,aq me e shkurter koha e transferimit.Perpara se te besh transferim azhurno antivirus antispyware,ben skanim dhe pastrim te kompjuterit.Pastaj,perdor advanced registry optimizer qe kontrollon registrin ne windows dhe ben pastrim,korigjim gabimesh.Pastaj perdor kasper XP per transferim.Hard drajverin e vjeter ATA me kabell fasho e heq nga kompjuteri dhe kompjuteri do beje boot dhe windowsi do hapet ne hard drajverin e ri.
    Hard drajverin e vjeter instaloje ne kompjuter me raste per te bere magazinim materialesh,por mos e mbaj gjithmone brenda te instaluar.Mbajtja e dy hard drajverave te brendshem nuk rekomandohet,pasi hard drajverat kur punojne krijojne nxehtesi shume te madhe qe ndikon keq ne windows, prishen skedare sistemi,gabime,krashe,probleme me browserin,probleme me video,memorjen ram etj.Shume nxehtesi mund te prishe vete hard drajverat.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Mire e ke ti benseven po ky eshte 80 gb dhe i vjetri dhe i riu.Une nuk mund fare ta ve pune se me mungon SATA POWER CABLE...

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •