Close
Faqja 57 prej 238 FillimFillim ... 747555657585967107157 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 561 deri 570 prej 2377
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga ideas Lexo Postimin
    Ka dikush nga ekspertet e informatikes te me ndihmoj rreth problemit tim me lap-top.
    Posa ta startoj lap-topin me paraqitet ky mesazh:

SMART Failure Predicted on Hard Disk 0: HITACHI_DK23FA-30-(PM)

WARNING: Immediately back-up your data and replace
    your hard disk drive. A failure may be imminent.

Press F1 to continue

Mandej shtyp F1 dhe lap-topi starton normal, mirepo druaj se nuk do t'i zgjate shume keshtu, edhe pse ka kohe qe me eshte lajmeruar ky mesazh.
    Gjithashtu kam bere format kompjuterin, por prap nuk eshte hjekur ky mesazh.

C'te beje me tutje.....!
    Une te sugjeroj qe nese (them nese) ke informata te vlefshme ne ate HD t'u besh Backup sa me heret, dhe ta perdoresh po deshe deri sa te filloje te te hedhe defektet fizike te pah ai HD ashtu qe te mos mund e startosh me fare komjuterin. Blej nje HDD te ri. SMART sistemi eshte bere pikerisht per kete pune te te paralajmeroje para se te behet vone!
    SMART = Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology.

Por para se ta hedhesh ate HDD provo formatizimin e vertete.

Starto llaptopin nga CD instaluese e windows. Hyn ne MS_DOS dhe shkruaj FORMAT C: [Enter] [Y]es . . .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 06-12-2007 mė 21:53
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    Une te kisha preferuar te besh nje Low level Format te HDD.
    JO NEGOCIATA - VETĖVENDOSJE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-10-2007
    Postime
    20
    Helios mund te jesh pak me konkret, nuk e kam te qarte c'd.m.th. disku te kthehet ne nje toast!

Toast - Versioni europian i buke-e-thekur-me-... (pa pjese kompjuteri)

ideas, siē e kane permendur dhe te tjeret me lart, beji nje back-up dokumentave me te rendesishem dhe me pas shpreso per me mire
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Formatimi nuk vlen per asgje.
    Nje i njohuri im pati te njejtin problem, me nje kompjuter lap top HP, nuk e mbaj mend se ē'fare marke e kishte HDD. Problemi ishte tek gabimi i atributit numer 05. Dhe thoshte te shtypje f1 per te vazhduar, sa here ndizje pc. Dhe natyrisht HDD ishte shume shume i ngadalte. Kompjuteri ishte ne garanci, keshtu qe na derguan me poste nje hdd te ri qe ia ndrrova, por pas disa muajsh u verifikua i njejti problem. Me sa dukej ishte HDD difektoz, ose marka. Keshtu qe i bleva nje HDD tjeter vete dhe qe atehere nuk ka patur asnje lloj problemi.

Sido qe te jete, HDD eshte per tu hedhur, sepse nje formatim qe eshte diēka e nivelit te larte nuk ben pune fare. Ndiq keshillat e atyre qe te thane te besh backup te gjitha dokumentave dhe informatave te rendesishme, dhe nderroje sa nuk eshte vone.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Asgje nuk ka per te ndodhur... thjesht nje tjeter makine qe mundohet ti tregoje njeriut cfare te beje. Ka per te punuar edhe 10 vjet me ate hard disk e sigurt.
    I ke bere ndonjehere kontroll e ka bad sectors apo demtime fizike?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Asgje nuk ka per te ndodhur... thjesht nje tjeter makine qe mundohet ti tregoje njeriut cfare te beje. Ka per te punuar edhe 10 vjet me ate hard disk e sigurt.
    I ke bere ndonjehere kontroll e ka bad sectors apo demtime fizike?
    po mbase punon, por a do punoje me te njejten shpejtesi dhe performance?
    ti e di qe HDD eshte bottleneck(gryka e shishes) e sistemit.

Per mendimin tim , thjesht caktivizo smartin e hdd tek biosi qe mos te nxjerri ate problemin kur ndizet.
    Nese E ke pc me te vertete per pune dhe cdo file e ke m e rendesi atehere ndrroje hdd.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Nuik besoj se mund ta ē'aktivizosh nga biosi. Te pakten une provova po nuk munda.

Pasioni pėr shkencėn Maska e rm_renald
    Anėtarėsuar
    27-11-2006
    Postime
    170

Exclamation Karta e memorjes korruptohet!

Pershendetje! Kam blere nje Memory Card 1GB te markes Kingston. Sa hare e fus tek Memory Card Reader(nje pajisje qe ben te mundur lidhjen e kartes me computerin) me jep mesazhin "Memory card corrupted". Me duhet pastaj ta formatoj nepermjet telefonit gje qe zgjat mbi dy ore dhe qe shuan te gjitha file-at e kartes. |A mund te me ndihmoje njeri?

Respekte!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •