Kam te instaluar Windows Xp ne Hd ne rrenjen C:, do te desha qe ta ndaja C: ne dy apo tre particione, kush mund te me rekomandoj ndonje gje.
Kam te instaluar Windows Xp ne Hd ne rrenjen C:, do te desha qe ta ndaja C: ne dy apo tre particione, kush mund te me rekomandoj ndonje gje.
Gjej programin PartitionMagic te Norton.
Acronis disk director!
Keyboard not found .... press any key to continue!
Me sa e kuptova unė, problemi qėndron se po mund te shfrytėzosh vetėm 40Gb nga C: dhe 40 tjeter jo.
Pėr ēdo Partition qe e bėn duhet te formatizosh, nėse e bėn nga BIOS, me cd e XP atehere mundesh aty ti formatizosh, nėse e bėn pastaj, pasi ke pėrfunduar Instalimin e XP, hap My Computer dhe ta marrim shembull X: kliko te X: me anėn e djathtė te mausit dhe kliko te Format... dhe ashtu funksionon.
Mėso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!
Nese ti instalon nje sistem windows xp, dhe krijon vetem 1 particion pa inicializuar particionin e dyte qe ka mbetur nga hard disku total, ne ndezje te windowsit, particioni tjeter nuk njihet, ndaj varianti i mmeettii vlen vetem ne rastin kur particionin e krijon gjate instalimit te windowsit.
Gjat instaimit te Winsowsit aty kur ke ndar diksun ne 2 partitione C : dhe D :
C : Partition ............. [ ... ]
Unpartitioned Space ....
Kalo njeher tek "Unpartitioned Space" dhe shtyp Enter pastaj ti mos vazhdo me formatizim ne at disk por ktheu prap tek C : me tastin "ESC"
Kjo menyr ishte qe tjeter her kur te ndash diskun nga instalimi i windowsit te veprosh kshtu. Dhe ne my computer do te paraqitet vetvetiu Partitioni i ndar D : ose qfar do qoft ai. Se paku un veproj ket menyr.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dardanii : 26-10-2008 mė 09:01
Pėrmes Partition Magic mund tė bėhet ndarja e kompjuterit nė disa drejtori, p.sh. C dhe D, ku nė C tė mbahet sistemi operativ Windows dhe tė instalohen programet kurse D tė jetė si arkiv.
Puna ėshtė se si mund te realizohet, cfar rrugė ndiqet sepse nga dikush dėgjova se nėse punėt nuk shkojnė mirė, mund te digjet HD. Sa e vėrtetė ėshtė kjo dhe si bėhet ndarja e saktė? Flm
Perderisa nuk kam atė qė dua, do tė dua atė qė kam.
Hahha mundėsia te digjet HD eshte 99,9 % jo vetėm 0,01 % po. Mua sme eshte djeg as njehere qe 4 vjet dite pėr dite luaj me te.
Po ta kesh pc ne gjuhen gjermane do te ta tregoj shume kjarte, po besoj se e ki ne gjuhen angleze Kėrkova pak ne internet se nuk e di si ju thuhet termeve ne anglisht dhe gjeta kete, prevoje njehere.
Shko:
START > Control Panel > System and Maintenance > Administrative Tools > Computer Management > Disk Management .tani duhet te te shfaqet njė tabel kėshtu.
Ps: atė Programin Partition Magic mos e perdore hiq![]()
Mėso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!
Krijoni Kontakt