Ju pershendes shiko se ndoshta nuk e ke formatizuar mire pc-ne
Ju pershendes shiko se ndoshta nuk e ke formatizuar mire pc-ne
e kam formatizuar jo njher po disa here veq asaj edhe e kam instaluar windows 200 po ne nje kompjuter tjeter dhe prap e kam futur ne ate kompjuter e kam formatizuar e njejta gje
Profi79
Tupac4ever, eshte shume e thjeshte per te gjetur se me cfare windowsi po punon. Vepro keshtu. Ndiz kompjuterin dhe ne momentin kur te te shfaqen dy opsione startimi te sistemit ( ne kete rast jane identike) ti zgjidh te paren. Pasi te hapet windowsi bej nje instalim te nje programi cfaredo, psh winap. Shiko me vemendje se ku do te instalohet winapi ne C apo ne D. Nese ai e instalon ne C athere opsioni i pare qe zgjodhe ne momentin e ndezjes se PC eshte Windowsi qe ndodhet ne C, dhe opsioni i dyte eshte ai ne D. Per mua mos u lodh kot, por gjej nje Xp te sakte dhe te testuar dhe instaloje.
per mendimin tim nuk eshte pune formatimi. Dicka nuk shkon ne driverat e PC momentin qe ato instalohen nga windows. Provo te ndrosh fishen IDE nga nje fole ne nje fole tjeter ne motherboard, dhe formatoje perseri
Nderro njehere CD/DVD ROM me te cilin e formaton kompjuterin tend....
Provoje me nje tjeter CD ROM apo DVD ROM!
edhe une kete mendim me valdetshalen kam. kliko me te djathen tek My Computer, pastaj Manage, dhe me pas disc managment. Aty do te te shfaqen me grafik. Nese e ke ndare me pare hardiskun dhe nuk i ke vene emer, athere kliko me te djathen mbi particionin qe nuk ka emer dhe prej aty e formaton dhe icakton dhe germen.
Shiko xhamperin ku eshte dhe ndryshoje,hiqe dhe ngule ne kunjat cable select.. Skemen e folese se xhamper settings e ke ne etiketen e hard drajverit. Aty shiko ku eshte cifti i kunjave i cable select. Heq xhamperin,copen e vogel te zeze ne fole dhe e ngul ne kunjat cable select.Nderro kabllin ATA qe lidh hard drajverin me madherbordin.
Difekti ndodh edhe ne raste kur hard drajveri ka sektore te keqij,te korruptuar dhe problemi zgjidhet me formatizim.Shiko cfare hard drajveri eshte. Nqs hard drajveri eshte Maxtor,perdor aplikacionin Power Max per ti bere formatizim ne nivel te ulet.E ke kete program te faqja e Maxtorit.
Nqs hard drajveri eshte Seagate,ose Western Digital shkon te faqja e kompanise dhe instalon aplikacionin qe ato kane per formatizim te hard drajverit.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 06-10-2008 mė 19:05
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Shkruaj ne RUN diskmgmt.msc dhe bej particionimin qe aty.
OSe me nji boot cd ke programe particionimi.
Keyboard not found .... press any key to continue!
Shkruaj ne RUn "%systemroot%" (pa thonjzat " ) dhe shiko adresen!
ENO84 ajo menyra jote funksionon ne shumicen e rasteve po ka dhe programe qe e kan C-ne si default.
Keyboard not found .... press any key to continue!
morrison 6
Valdet, Eno, Ditmir 9
Morrison ka gjetur ekzakteisht gabimin e bere nga angelino duke i thene se ka bere gabim gjate krijimit te particjoneve gjate setup po nuk ka dhene nje pergjigje te sakte per menyren e zgjidhjes ndersa pjesa tjeter ka dhene nje pergjigje jo komplete per kete situate. Vertet duhet formatuar por gjeja e pare qe duhet bere eshte krijimi i particjonit.
Windows setup ka nje menyre primitive per krijimin e particjoneve gjate instalimit ndryshe nga Anakonda (sistemi instalimi i Linux) Windows setup etem sa ben formatimin e kriimin e particjonit qe i perket instalimit te windows ose particjonit primar. Edhe nese ben ate qe tha morrison krijimin e particjoneve nga windows setup prap duhet te vesh ne disk management edhe ti inicjalizosh keto particjone. Anakonda kete gje e ben vete pa probleme. Kur shkon ne disk management ne te dyja menyrat qe thane parafolesit klikon ne pjesen e lire edhe selekton create partition edhe pastaj vazhdon me caktimin e lloit te particjonit qe mund te jete primar ose secondar. nje HDD fizik mund te kete 2 paticjone primare edhe infitin particjone seondare. Mund ta besh edhe direkt format por nuk eshte menyra e sakte vecanerisht kur dime se NTFS eshte prodhim i microsoft.
Ardi
P.S. Mos ma merni per keq per notat qe vura thjesht shaka :P
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Krijoni Kontakt