Close
Faqja 71 prej 238 FillimFillim ... 2161697071727381121171 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 701 deri 710 prej 2377
    [L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    hiqeni mendjen nuk ka driver sata per windows XP SP1+ mos rini kot te kerkoni. Bej disa teste te vogla. Shko ne start>run e shkruaj devmgmt.msc aty kliko ne + perpara Disk Drives e shif nese HDD ndodhet atje apo jo. Nese ndodhet shko ne start>run shkruaj compmgmt.msc edhe shif nese e ke apo jo driverin aty e aty mund te krijosh nje particjon te tij ose ta formatosh etj etj etj
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

O xhek , hdd kur eshte i "ri" nuk eshte i particionuar dmth sektoret nuk jane te organizuar nejse
    tani duhet te besh particionimin me menyren e Ardit , ose me cd e formatimit , ose me boot cd Partition magic (duhet ta kesh tek hiren boot cd , ose te ai 9 in 1 sp2 , cd qe te kam dhene).
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Faleminderit Ardi te tė dy opsionet exziston...Faleminderit...Kalofsh mire...Edhe ty benseven per mundimin faleminderit..Ditmir thnx kemi pak pune me HDD tim...
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Ore sa e bleve?
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Jo shume 40 euro .Faleminderit djema e rregullova me ne fund..
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

i/e regjistruar Maska e outlaw_boy
    Anėtarėsuar
    17-03-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    33
    Citim Postuar mė parė nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Aaaaaaa po ju ma hiqni fijen te tere ju mua ca kane te bejne driverat me bios e para e punes e ca ka te beje raid me driverat e kontrollit raid. Si ta perdoresh raid array si mos e perdoresh nese ato prpa kalojne ne te njetat sata ports pike e zeze. me jep pak modelin MoBo po se pate besdi e te jap une zgjidhjen e sakte

Ardi_Pg_ID ma shpjego pak si e ben ti qe te funksionoje nje cd rom sata . E vetmja menyre eshte qe ta besh disable ate porte sata. E njejta menyre eshte edhe per hard disk . Kjo eshte e sigurt qe funksionon se e kam provuar vete
    Tung !
    Imagination is intelligence having fun

Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Citim Postuar mė parė nga outlaw_boy Lexo Postimin
    Ardi_Pg_ID ma shpjego pak si e ben ti qe te funksionoje nje cd rom sata.
    E para e punes do shifja konfigurimin, sasine edhe menyren "mode" qe kane portat sata ne kete MoBo qe behet fjale nese jane dy porta sata atehere do te thote qe une mund te perdor raid 0 ose raid 1 por ama duke ditur qe keto lloj raid duan 2 disqe edhe une cd/dvd rom e kam sata atehere raid eshte jashte situates edhe normale qe do e caktivizosh controllorin e raid pasi cd/dvd rom nuk mund te hyje ne raid. Nese ka 4 sata atehere aty une lejohem te perdor deri ne raid 5 ateher do hy ne bios do e caktoj controllorin si te manaxhushem atje ku me lejohet ose auto atje ku nuk lejohet manaxhimi. Pastaj do hy ne konfigurimin e raid controller e do caktoj cilat porta te jene konfiguruar si raid normalisht sata0 deri ne sata2 edhe sata3 do e le si ide qe te lidh cd/dvd rom. Nje menyre tjeter eshte nese MoBo ka porta te dedikuara per raid edhe per ide edhe zakonisht kane ngjyra te ndryshme psh ato porta pa raid jane te zeza edhe portat me raid jane te kuqe edhe esata eshte jeshile etj etj. Pastaj edhe nje gje tjeter sa per dijenine tende te duhet cd I windows xp sp1 te pakten pasi po se pate sp1 atehere windows nuk do njofi cd/dvd rom.
    Citim Postuar mė parė nga outlaw_boy Lexo Postimin
    E vetmja menyre eshte qe ta besh disable ate porte sata. E njejta menyre eshte edhe per hard disk . Kjo eshte e sigurt qe funksionon se e kam provuar vete
    Tung !
    nuk ben disable porten po ben disable raid controller jane dy gjera teper te ndryshme qe nuk lidhen me njera tjetren. Hard disku eshte tjeter histori pastaj po ti hy ati muhabeti atehere do rime ketu te debatojme me ore edhe faqe te tera vetem nje keshille mos me ver ne pyetje pergjigje se sa kompjutera kam kapur me dore une edhe sa servera kam kapur me dore e montuar mund te mos I kesh pare ne tere karjeren.

Ardi
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar Maska e Patrioti
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Vendndodhja
    Neumuenster
    Postime
    347
    Cuna edhe une jam ne pozicion te ngjashem me Hakimin me siper.
    Kam blere komponentet dhe dua te ndertoj nje komputer ne cilin dua te instaloj WinXP Prof Sp1 (ose pa SP - sjam shume i sigurte)

Komponentet qe kam jane:
    Karta Meme: Intel® Desktop Board DX48BT2 (ka 6 porta ATA dhe nje IDE)
    Memorje: 4GB DDR3
    Karta Grafike: Radeon .........
    Hardisku 1: 250Gb SATA - Seagate Barracuda 7200.10
    Hardisku 2: 500Gb SATA II - Seagate Barracuda 7200.11
    DVDRW: SATA
    etj, etj

Pyetjet qe kam jane:
    1. A i njeh windowsi disqet SATA automatikisht gjate instalimit (dhe arrin ti formatoje) apo ka nevoje per Udhezues te vecante? (Vini re, nuk po flas per RAID array, bile as nuk dua qe ti bej disqet array)
      Ca me thone qe i njeh automatikisht, ne vende te tjera kam lexuar qe duhet shtypur F6 gjate installimit te windowsit dhe instaluar Udhezuesit SCSI. Ne kete rast puna dhihet njicik se nuk e di nese win i ka dhe arrin te instaloje driverat e duhur. Nese jo une nuk kam Flopi dhe nuk e di nese ne kete pike te instalimit do njihet memorja USB prej nga do mundja te instaloja udhezuesit e duhur.

2. Kush do ishte organizimi me i mire? Cilin nga disqet e mesiperme ta bej primar ku te instaloj Win dhe cilin secondar, dhe si?

3. Pyetja tjeter qe kam nuk eshte shume e rendesishme dhe ka te beje me manaxhmin e memorjes.
      A i manaxhon XP Prof 32bit 4gb memorje sic duhet (dmth te teren) apo jo?
      Windowsi reklamon - 4gb memorje, te tjere thone qe pas instalimit se 4gb "shohin" vetem 3.54gb memorje dhe rekomandojne "3gb switch" - nejse kjo pyetje ska shume rendesi.

Pergjigjuni kur tkeni sira cuna!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Patrioti : 25-07-2008 mė 02:23
    Duhet te dish dicka, per te kuptuar qe sdi asgje.

Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    E para e punes te duhet windows xp sp1 te pakte e preferushme sp2 nuk te duhet asnje driver qe ta perdoresh me f6 vetem kujdesu qe array controller te jete disable pra sata portat te punojne si ide jo si array per 4 gb ram te sygjeroj 64bit windows pasi 32bit do te njofe vetem 3.7 max. Windows instaloje ne ate 250gb ku edhe mund ta ndash leri vete 100gb windows e mbaj 150 nje particjon te dyte edhe 500 mbaje per te save gjera. Persa I perket usb vete flopy drive usp xhenerik ose atapi njifen nga windows setup asnje gje tjeter nuk njifet mos u mundo te instalosh driverat e array controller me usb .... nese ke 6 porta sata shif cilat jane pa array se duhet ti kete manuali I MoBo ma mer mendja po perdore 4 satat e array do te kerkoje per drivera

Ardi
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar Maska e Patrioti
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Vendndodhja
    Neumuenster
    Postime
    347
    Po ti me Ard fle gjum apo jo? Nejse qari im.

Sapo e lexova manualin e MoBO dhe skishte asnje fjale qe portat SATA mund ti perkasin ndonje ARRAY apo jo.

Dy pasazhe nga manuali:

"SATA cables support the Serial ATA protocol. Each cable can be used to connect one internal SATA drive to the Desktop Board. For correct cable function:
    1. Observe the precaution in “Before You Begin”.
    2. Attach one end of the SATA cable to one of the SATA connectors on the board and attach the other end of the cable to the SATA drive."

"Desktop Board DX48BT2 supports six onboard Serial ATA channels (3.0 Gb/s) via
    ICH9R and two eSATA channels (3.0 Gb/s) via a discrete controller.
    The six onboard Serial ATA channels provided by ICH9R support the following RAID
    levels.... bla bla"

Pra sic po me duket instalimi qenka fare i ngjashem me HDD IDE. Gjithsesi sic thashe me siper nuk jam i sigurte nese kam ndonje SP ne Win XP apo jo. Nese jo Win Xp pa ndonje Sp nuk njeh disqe me me shume se 137GB. Hmm Si tia bej?
    Po per portat a ke ndonje sugjerim. Ku te ve DVDRW, HDD1, HDD2?

Naten
    Duhet te dish dicka, per te kuptuar qe sdi asgje.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •