Close
Faqja 66 prej 238 FillimFillim ... 1656646566676876116166 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 651 deri 660 prej 2377
    Citim Postuar mė parė nga lediohasa Lexo Postimin
    se ky muahhh e ka ngaterruar ne cik
    Citim Postuar mė parė nga MUAHHH Lexo Postimin
    Kete problem e kam hasur dhe une perpara. Kur te futesh diskun e XP bej njehere Repair. Kur te dalin opsionet shtyp R. Me pas kur te kesh mundesine te shkruash, shkruaj chkdsk /p.

Pas kesaj problemet qe ka PC duhet te rregullohen automatikisht. Pasi te kete mbaruar chkdsk shkruaj exit dhe kompjuteri behet restart. Ndize njehere dhe pastaj jepi perseri restart dhe bej formatimin. Besoj se duhet te funksionoje.

ku ta bej kete repair.shpjegoje tamam kete gje

Por HDD eshte i tille qe nuk lidhet me kabuj te tjere.sdi cfare te bej
    Si nuk lidhet me kabuj te tjere!!
    Un tthash qe ta nderrosh kabullin , dmth kabulli qe ti lidh hdd dhe cd romin eshte 1 i vetem dhe ka dy lidje dhe nji hyrje te motherboardi , tani ti nderro vendin e cd romit me hdd. dhe ndrro jumperat. Ca te them un , me duket se nuk do ta kuptosh.
    Po te kerkosh ktu ne forum e gjen nji teme qe ta shpjegon.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2007
    Postime
    630
    Nese e kam kuptuar mir e ke fjalen per lidhjet SATA

Windows XP nuk i ka te integruar te gjitha driverat per disqet SATA,
    Kur e fut CD dhe ben boot shtyp edhe F2 ne momentin qe e lyp ket buton (esht per ti thirur edhe driverat per SATA).

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    ku ta bej kete repair.shpjegoje tamam kete gje
    Kur fut diskun XP ne vend qe te besh instalimin e ri. Shtyp R qe te besh Repair. kur te dali nje ekran i zi shkruaj chkdsk /p kur te mbaroje shkruaj exit nese kjo nuk funksionon bej ate qe te ka thene Ditmir Zhuka.

Hap kasat e dy kompjuterave, nga kompjuteri qe punon merr nje fish te pa perdorur korenti dhe fishin tjeter qe lidhet me motherboard (jo nga HDD) dhe lidh HDD qe nuk punon. Kur te ndizet PC hap BIOS edhe konfiguroje HDD qe nuk punon si SLAVE nese mund ta njofi. Nese nuk e njef hap kompjuterin se mbase mund te dali si Disk me vete.

Gjithesesi para se te provosh dy nga keto opsionet qe te kam shkruar me siper, si pike te pare ne BIOS tek primary master shtyp enter dy here ne menyre qe te provosh nese mund te njihet apo jo automatikisht HDD. Nese jo atehere vazhdo bej te njejten gje per secondary master, primary slave dhe secondary slave. Nese nuk funksionon tek asnjeri atehere provo opsionin e repair ose el idhjes se HDD me pc tjeter.

Kur fut diskun XP ne vend qe te besh instalimin e ri. Shtyp R qe te besh Repair. kur te dali nje ekran i zi shkruaj chkdsk /p kur te mbaroje shkruaj exit nese kjo nuk funksionon bej ate qe te ka thene Ditmir Zhuka.

Hap kasat e dy kompjuterave, nga kompjuteri qe punon merr nje fish te pa perdorur korenti dhe fishin tjeter qe lidhet me motherboard (jo nga HDD) dhe lidh HDD qe nuk punon. Kur te ndizet PC hap BIOS edhe konfiguroje HDD qe nuk punon si SLAVE nese mund ta njofi. Nese nuk e njef hap kompjuterin se mbase mund te dali si Disk me vete.

Gjithesesi para se te provosh dy nga keto opsionet qe te kam shkruar me siper, si pike te pare ne BIOS tek primary master shtyp enter dy here ne menyre qe te provosh nese mund te njihet apo jo automatikisht HDD. Nese jo atehere vazhdo bej te njejten gje per secondary master, primary slave dhe secondary slave. Nese nuk funksionon tek asnjeri atehere provo opsionin e repair ose el idhjes se HDD me pc tjeter.

problemi eshte se HDD eshte i tille qe nuk lidhet.me duket se jane si ata fishat SATA.

KY ESHTE HDD
    Emri:  MaxtorULTRA16300GB7200SATA-Liquid3D-7738.jpg

Shikime: 348

Madhėsia:  60.9 KB

JA DHE HDD ME FISHAT.JANE ATA FISHAT E KUQ
    Emri:  MaxtorULTRA16300GB7200SATA-Liquid3D-7740.jpg

Shikime: 340

Madhėsia:  90.7 KB

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    I paske dhe Maxtor, HDD koti. PC e tjere nuk i ke me HDD Sata? Nuk funksionuan ato metodat e tjera?

problemi eshte se HDD eshte i tille qe nuk lidhet.me duket se jane si ata fishat SATA.

KY ESHTE HDD
    Emri:  MaxtorULTRA16300GB7200SATA-Liquid3D-7738.jpg

Shikime: 348

Madhėsia:  60.9 KB

JA DHE HDD ME FISHAT.JANE ATA FISHAT E KUQ
    Emri:  MaxtorULTRA16300GB7200SATA-Liquid3D-7740.jpg

Shikime: 340

Madhėsia:  90.7 KB
    Po ti the lart qe pc ishte i lodhur , un thash do kete ndonji nga ato IDE -et se jan me te vjeter , nesje tani nuk te dalin as ne bios?(se nuk po te mar vesh)

I paske dhe Maxtor, HDD koti. PC e tjere nuk i ke me HDD Sata? Nuk funksionuan ato metodat e tjera?
    MAxtor e kam edhe un hdd , kam 3 vjet dhe nuk kam patur asnji problem.

ne rregull po kur fus diskun e xp pasi karikohet gjithcka cfaredo gje te shtyp une psh
    INSTALL WINDOWS
    REPAIR
    ETJ sa klikoj nje nga keto menjehere dalin ca shkronja qe thone se

windowsi nuk ka asnje HDD.

prandaj them se HDD nuk njifet ne bios

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2007
    Postime
    630
    Ke dy probleme jo nje
    ti thua se nuk e njeh biosi, ateher ke problem me bios/motherboard, ose disku esht defekt. nuk ka lidhje me master apo slave keto harroje menjeher se ketu kem te bejm me SATA disk.
    ky problem shfaqet te shum njerz kur dojn me be format disqet SATA, e perseris nuk i njeh XP te gjith SATA disqet.
    Un kam pas peraferisht kete problem me loptop (esht ble me windows vista), ashtu kam mar at mesazh si ti se nuk ka HDD brenda dhe nuk esht i mundur formatizimi, por kur e futesha dvd e vistas kisha sukses edhe ne formatizim edhe ne instalim te vistes.

Nese ke njohuri te mir ne keto pun ateher duhet te gjesh driverat e SATA RAID te diskut tend dhe ta modifikosh nje windows XP
    ne sitin http://www.nliteos.com/ mund ta qkyesh apo ta kepesh nje sisitem operativ si XP, apo ta heqesh serialin apo te integrosh driverat SATA te diskut tend qe nuk ti njeh motherboard. dhe ta krijosh ne ISO nje windows XP per qef tend.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •