Si nuk lidhet me kabuj te tjere!!
Un tthash qe ta nderrosh kabullin , dmth kabulli qe ti lidh hdd dhe cd romin eshte 1 i vetem dhe ka dy lidje dhe nji hyrje te motherboardi , tani ti nderro vendin e cd romit me hdd. dhe ndrro jumperat. Ca te them un , me duket se nuk do ta kuptosh.
Po te kerkosh ktu ne forum e gjen nji teme qe ta shpjegon.
Keyboard not found .... press any key to continue!
Nese e kam kuptuar mir e ke fjalen per lidhjet SATA
Windows XP nuk i ka te integruar te gjitha driverat per disqet SATA,
Kur e fut CD dhe ben boot shtyp edhe F2 ne momentin qe e lyp ket buton (esht per ti thirur edhe driverat per SATA).
Kur fut diskun XP ne vend qe te besh instalimin e ri. Shtyp R qe te besh Repair. kur te dali nje ekran i zi shkruaj chkdsk /p kur te mbaroje shkruaj exit nese kjo nuk funksionon bej ate qe te ka thene Ditmir Zhuka.
Hap kasat e dy kompjuterave, nga kompjuteri qe punon merr nje fish te pa perdorur korenti dhe fishin tjeter qe lidhet me motherboard (jo nga HDD) dhe lidh HDD qe nuk punon. Kur te ndizet PC hap BIOS edhe konfiguroje HDD qe nuk punon si SLAVE nese mund ta njofi. Nese nuk e njef hap kompjuterin se mbase mund te dali si Disk me vete.
Gjithesesi para se te provosh dy nga keto opsionet qe te kam shkruar me siper, si pike te pare ne BIOS tek primary master shtyp enter dy here ne menyre qe te provosh nese mund te njihet apo jo automatikisht HDD. Nese jo atehere vazhdo bej te njejten gje per secondary master, primary slave dhe secondary slave. Nese nuk funksionon tek asnjeri atehere provo opsionin e repair ose el idhjes se HDD me pc tjeter.
I paske dhe Maxtor, HDD koti. PC e tjere nuk i ke me HDD Sata? Nuk funksionuan ato metodat e tjera?
ne rregull po kur fus diskun e xp pasi karikohet gjithcka cfaredo gje te shtyp une psh
INSTALL WINDOWS
REPAIR
ETJ sa klikoj nje nga keto menjehere dalin ca shkronja qe thone se
windowsi nuk ka asnje HDD.
prandaj them se HDD nuk njifet ne bios
Ke dy probleme jo nje
ti thua se nuk e njeh biosi, ateher ke problem me bios/motherboard, ose disku esht defekt. nuk ka lidhje me master apo slave keto harroje menjeher se ketu kem te bejm me SATA disk.
ky problem shfaqet te shum njerz kur dojn me be format disqet SATA, e perseris nuk i njeh XP te gjith SATA disqet.
Un kam pas peraferisht kete problem me loptop (esht ble me windows vista), ashtu kam mar at mesazh si ti se nuk ka HDD brenda dhe nuk esht i mundur formatizimi, por kur e futesha dvd e vistas kisha sukses edhe ne formatizim edhe ne instalim te vistes.
Nese ke njohuri te mir ne keto pun ateher duhet te gjesh driverat e SATA RAID te diskut tend dhe ta modifikosh nje windows XP
ne sitin http://www.nliteos.com/ mund ta qkyesh apo ta kepesh nje sisitem operativ si XP, apo ta heqesh serialin apo te integrosh driverat SATA te diskut tend qe nuk ti njeh motherboard. dhe ta krijosh ne ISO nje windows XP per qef tend.
Krijoni Kontakt