Close
Faqja 56 prej 238 FillimFillim ... 646545556575866106156 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 551 deri 560 prej 2377
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-09-2002
    Postime
    23
    Faleminderit per pergjigjen benseven11.
    edhe nje gje tjeter, deri tani nuk kam instaluar asgje ne kompjuter por ne nje fotografi te "manage" me tregon qe kam te instaluar controller SCSI dhe RAID.

Ndoshta jane te instaluar dhe nuk kam nevoje te blej SCSI PCI controller card?(pasi pashe cmimin do ma kishte shume qejfi te ishte keshtu)
    Nqs jo(do detyrohem ta blej se e kam shume me qejf kete hard disk) si instalohet controller, mund ta bej vete apo duhet ta coj ne qender asistence?

Rrofsh.
    Matematicienet jane makina qe shnderrojne kafete ne teorema.

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Po ta hapesh kompjuterin do e kuptosh menjehere nese duhet karte apo jo.
    Kablli qe lidh hardrajverin eshte i gjere me 68 brima/kunja te konektori.Nje konektor e ke te futur te hard drajveri.Konektori tjeter i lire do ngulet ne madherbord.Nqs nuk gjen fole aty me permasa identike me konektorin te duhet
    karte.Mund te kesh drajverat ne manaxherin e pajisjeve,por po spate te lidhur hard drajverin ne madherbord ose karte,nuk ka se si te punoje.Cmimet ne dyqan.Nqs cmimet ne dyqan te kartave jane 180-280$ si cmimet ne linkun
    http://www.adaptec.com/en-US/product...ultra320_pcix/ nuk ja vlen te blesh karte per nje hard drajv 24 gb.Me 180 $ blen nje hard drajv Sata 500 gb.Me 240 $ blen nje hard drajv Sata 750 gb.Mund ti gjesh edhe me lire.

Perjashtuar Maska e BlackEagle
    Anėtarėsuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    500 Miles a way from home.
    Postime
    260

Pak ndihme ketu ju lutem!

Pershendetje te gjitheve.

Kerkoj ndihmen tuaj persa i perket kompjuterit.

Nga kompania qe kam blere kompjuterin, kam marre dhe nje disk i cili e risjell kompjuterin ne gjendjen qe ai eshte shitur . Te kuptohemi, "vetem programet, se komp i ri nuk behet me "

Pata nje problem me nje trojan qe pa dashur e futa veten ne komp dhe i thash ta instalonte veten aty, dhe ndaj, mendova te beja nje bot nga CD
    Keshtu vendosa CD qe e risjell komp ne gjendjen e shitjes nga prodhuesi.
    Te sqarohem, nuk ndodhi FORMATIM, pasi pashe se si ndodhi procesi i rishkrimit te softwereve.

Ok deri ketu gjithshka ne rregull dhe nuk kam me probleme, se paku per tani, por,
    ajo qe me shqeteson eshte se ne C kam te humbura rreth 15 G "Giga"
    15 G qe i kisha dhe me pare, ende pa e bere " ne thonjeza - Formatimin , mbasi formatim nuk ishte "
    Ajo qe desha te dija eshte se : Ne keto 15 G te humbura, a eshte ende gjithshka nga programet e vjetra, pra qe nuk jane fshire, "- dhe nese keshtu, aty duhet te jete dhe virusi -"
    Te jem me i qarte. C eshte normalisht 160 G por tashme shoh se eshte vetem 145 G nga keto 130.5 G pjese e lire dhe 14.5 G programet qe i rihodha ne C.

Si mund ti rigjej ato 15 G te humbura ??????
    Do te doja ti fshija , kuptohet.
    Ose me mire, si mund ta rikem C te plote, pra te 160 G dhe jo me 145 G si e kam tani ????

Ju faleminderit.

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Nuk me ka ndodhur kurre dicka e tille por besoj se menyra e vetem eshte ta formatosh dhe te instalosh sistemin operativ nga fillimi. Ne nje HDD 145 GB nuk besoj se do te kesh problem capaciteti dhe mund te vazhdosh keshtu si eshte tani pa probleme ne te ardhmen, dhe nqs ndodh dicka atehere do te kesh arsye per ta rindertuar.
    Une jam nga ata tipa qe shume lehte e fromatoj edhe per gjene me te vogel dhe nqs ke nje CD to sistemit operativ ne fjale beje.

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    E di mirė qė hard disku ka qėnė 160 GB? E kishe parė Windows para formatimit tė thoshte 160 GB, apo bazohesh nga specifikimet e kompanisė qė tė ka shitur kompjuterin?

Njėsia GB nė treg nuk ėshtė e njėjtė me njėsinė GB qė shfaq Windows. Prodhuesit e kompjuterave dhe hard disqeve kanė rėne dakord qė hapėsira e hard disqeve nė treg tė prezantohet me GB, ku ēdo GB ėshtė 1.000.000.000 B (bajte). Nė tė vėrtetė, njė GB ėshtė 1.073.741.824 bajte dhe kjo ėshtė njėsia qė pėrdor Windows-i.

Nė treg 1 GB = (1.000 MB / GB) * (1.000 MB / KB) * (1.000 KB / B) = 1.000.000.000 B

Nė Windows 1 GB = (1.024 MB / GB) * (1.024 MB / KB) * (1.024 KB / B) = 1.073.741.824 B

Pra, kur nė treg blen njė kompjuter/hard disk me hapėsirė 160 GB, hapėsira e saktė ėshtė 160.000.000.000 B. Pėr tė llogaritur hapėsirėn e saktė nė GB, duhet ta pjestosh numrin e bajteve (B) me 1.073.741.824 B / GB.

160.000.000.000 B / (1.073.741.824 B / GB) = 149 GB

Pra, hard disku qė shitet nė treg me hapėsirė 160 GB, nė tė vėrtetė ėshtė vetėm 149 GB.

Nėse Windows tė tregon se hard disku ėshtė vetėm 145 GB, tė ngelen vetėm 4 GB mangut. Kėto 4 GB mund tė jenė ndarė nė ndonjė pjesė tjetėr pėr tė ruajtur skedarėt e restaurimit tė kompjuterit. Hap panelin e kontrollit > veglat e administratorit > manaxhimi i kompjuterit > manaxhimi i disqeve dhe shiko nėse hard disku nė fjalė ėshtė i ndarė nė ndonjė pjesė tjetėr.

Siē tė tha edhe EdiR mė lart, nuk ėshtė pėr t'u bėrė merak 'humbja' e 4-5 apo 15 GB nė njė hard disk me 160 GB. Nėse skedari i virusit nuk ekziston pas 'formatimit', s'ka se si tė ekzekutohet edhe sikur tė jetė nė pjesėn 'e humbur'.
    Edi

Perjashtuar Maska e BlackEagle
    Anėtarėsuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    500 Miles a way from home.
    Postime
    260
    Ju jam mirnjohes per ndihmen e dhene.

Ne te vertete, nuk eshte se 5 apo 15 Giga do me prishnin pune, mbasi kompjuterit zakonisht i vendos dhe nje HD + , -kompjuteri eshte i parashikuar per kete - dhe une e perdor se me duhet.
    Ajo qe me shqetesonte eshte se ne ato pak Giga te humbura, mund te jete dhe virusi, dhe trembem se do te arrij te ma ngadalesoj kompjuterin si filloj te bente deri dje.

Megjithate, ju falenderoj per ndihmesen tuaj

Ju uroj gjith te mirat

Me respekt

BlackEagle

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-10-2007
    Postime
    20

Exclamation Problem me hard diskun - SMART Failure Predicted...

Ka dikush nga ekspertet e informatikes te me ndihmoj rreth problemit tim me lap-top.
    Posa ta startoj lap-topin me paraqitet ky mesazh:

SMART Failure Predicted on Hard Disk 0: HITACHI_DK23FA-30-(PM)

WARNING: Immediately back-up your data and replace
    your hard disk drive. A failure may be imminent.

Press F1 to continue

Mandej shtyp F1 dhe lap-topi starton normal, mirepo druaj se nuk do t'i zgjate shume keshtu, edhe pse ka kohe qe me eshte lajmeruar ky mesazh.
    Gjithashtu kam bere format kompjuterin, por prap nuk eshte hjekur ky mesazh.

C'te beje me tutje.....!

HIJA E ZEZĖ Maska e Elmo
    Anėtarėsuar
    26-09-2006
    Vendndodhja
    Italy
    Postime
    101
    Sikur ta provosh ta besh nji FORMAT laptopit !
    HIJA E ZEZĖ

Disku jot ka shume mundesi te kthehet ne nje toast!
    Beji sa me shpejt nje backup dokumenteve te rendesishme dhe me pas provo me kete programin ketu nga http://www.panterasoft.com/download (po aty ke dhe program prove 30-ditor per backup).
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-10-2007
    Postime
    20
    Elmo une kam bere format lap-topin, por prap mesazhi me del.....

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •