Close
Faqja 36 prej 238 FillimFillim ... 2634353637384686136 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 351 deri 360 prej 2377
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    goska

lloji i notebook eshte twinhead P79T ,slimnoteR166TZ.

problemin e zgjedha deridikund.
    ai notebook kishte pasur ne canten e tij tri disqe nje 6GB nje 8gb dhe nje 2 gb.
    ai me 6 gb kishte qen i instaluar une vendosa ate me 8 gb por as ai nuk bente pune, kur e vendosa ate me 2gb bente dhe filloj te hapet windows95 por edhe ky duhet riparuar,tani me duhet ta gjej dikund ta marre nga rrjeta.

problemi ishte aty se biosi i ketij notebook nuk i pertkrah disqet me madhesi me te mdhaja se 2 gb, duhet bere nje freskim te biosit nese ekziston per kete notebook te vjeter.

flmn

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    une kam nje ide,
    merre ate kompjuterin,
    dhe hidhe ne plehera.
    provoje njehere se ku i dihet

i/e regjistruar Maska e ALiGaToR
    Anėtarėsuar
    28-04-2006
    Postime
    32
    Flm Benseven per kete tutorial.Ishte shume interesant dhe i vlefshem.
    Vecse une kam perseri te njejtin problem me hard diskun tim.Hard disku eshte Samsung SP4002H.Dhe programin per format e gjeta ne faqen e Samsungut vecse kam nje problem,qe une skam Flopy disc te instaluar ne PC.Kur e bleva mu duk e panevojshme dhe gjithe programet qe kam gjetur ne internet dhe ato qe po shof ketu per formatimin e hard discut qekan me Floppy.A ka ndonje mundesi tjeter qe ti bej format hard diskut apo a ka ndonje program i cili punon me CD?

Ju faleminderit.

If i ruled the world... Maska e GinoTheGodFather
    Anėtarėsuar
    01-02-2004
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    311
    Une nuk kuptoj pse nuk e formatoni me diskun e windwos xp. behet boot nga cd dhe ndjek te gjitha hapat per ta formatuar. aty ke dhe disa menyra per te bere formatim: ntfs, ntfs quick, fat32, fat32 quick. ska pse lodheni shume duke shkarkuar programe te ndryshme dhe duke u marre me flopy. gjithesesi ky eshte mendimi im, ti e di vete. shpresoj te mbarosh pune sa me shpejte...

Anėtarėsuar
    28-04-2006
    Postime
    32
    E kam provuar shume here Gino.Te ishte se do ia dilja mbane nuk e kisha bere kaq tragjike por problemi eshte qe Cd i Windows nuk arrin ta formatoj driverin C: vecse e instalon nje Windows te dyte ne po ate driver.Nqs i jap opsionin "Format this partition" me del nje shenim ku thote "Windows can not perform this option".Dhe ma do mendja qe dicka nuk shkon ne driverin C prandaj dua te gjej nje program qe ta formatoj njehere gjithe hard diskun pastaj te filloj me riinstalimet e Windowsit dhe programeve te tjera nga e para.
    E kam provuar dhe me dy hard disqe duke aktivizuar Windows te hard disku numer 2 dhe duke dashur ti jap format driverit C: me ane te Windows te po hard diskut numer 2.Gje qe nuk dha rezultat.
    Shpresoj te kete nje menyre tjeter me te mire.

Kjo eshte thene edhe me perpara, shiko ca temat e tjera.
    Mua me duket se ti po mundohesh ta besh format nga Windows-i, pra kur je ne desktop. Windows- nuk mund te bej format veten. Edhe nqs e ke diskun si skllav prape Windowsi mund ti kete futur aty ndonje pagefile.sys a ku e di une se cfare prandaj nuk e ben dot format.

Ti e ke filluar kompjuterin nga CD-ja? Qe del ai ekrani blu vetem me tekst?
    Nqs nuk behet format qe andej punet jane ca serioze.
    Mos shikoni kisha e xhamia feja e shqiptarit ėshtė shqiptaria -Pashko Vasa

Anėtarėsuar
    01-02-2004
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    311
    Hmm, perdor nje menyre tjeter pra...Sic e ke provuar me dy hardisqe...Ben boot windowsit nga hardisku qe eshte ne rregull. Per nje moment supozojme qe hd qe do te formatosh ti e ka emrin E. (sepse kur te vesh hardiskun tjeter nuk do te dali me C) Pastaj click start, run dhe shkruan cmd tek dritarja qe do te hapet. Jepi ok. Do shfaqet command promp. Aty shkruan format E: Me pas do te shfaqet dicka e tille: (Vetem emertimi i hardiskut ndryshon, une e kam D, ti do ta kesh E sipas shembullit qe morem)

C:\Documents and Settings\User>format d:
    The type of the file system is NTFS.

WARNING, ALL DATA ON NON-REMOVABLE DISK
    DRIVE D: WILL BE LOST!
    Proceed with Format (Y/N)? Y (KETU SHTYP BUTONIN Y PER TE APROVUAR)
    Verifying 14198M

Format cannot run because the volume is in use by another
    process. Format may run if this volume is dismounted first.
    ALL OPENED HANDLES TO THIS VOLUME WOULD THEN BE INVALID.
    Would you like to force a dismount on this volume? (Y/N) (KTU SHTYP PRAP BUTONIN Y PER TE APROVUAR)
    Volume dismounted. All opened handles to this volume are now invalid.
    ... percent completed.
    Pastaj do te te shfaqet "Volume label ENTER for none" (Ketu shtyp ENTER)
    Me pas do te shfaqet qe format complete...

Provoje njehere kete menyre qe sapo te permenda dhe na kontakto nese funksionoi apo jo. Suksese

Anėtarėsuar
    28-04-2006
    Postime
    32
    Dhe kete menyre e kam perdorur me para por se kam perdorur sepse nuk me ka rene ne mendje deri tani pasi mendoja qe deri spo i jap dot format me Cd e Windowsit se besoj se do ta arrija me Cmd.Megjithate kam frike dicka tjeter.
    Une si Cd origjinal te Windowsit kam Windows Home Edition SP1.Dhe tani PC im ka marre te gjitha update-t dhe eshte instaluar SP2 automatikisht.Kur desha ta provoja dhe njehere ta formatoja Pc me Cd e SP1 nuk arrita ta beja dot pasi me doli nje tabele ku me thoshte qe "nuk mund te instalohet dot Windowsi i kerkuar pasi ne kompjuter eshte i instaluar nje version tjeter me i ri se ky".
    Si i behet qe te arrij te instaloj SP1 ne Pc kur kam te instaluar SP2 ,pasi as boot nga Cd nuk i jap dot kompjuterit pasi jane te instaluar dy Windows dhe nuk mund ta formatoj dot kete hard disk. :@

Citim Postuar mė parė nga ALiGaToR
    Dhe kete menyre e kam perdorur me para por se kam perdorur sepse nuk me ka rene ne mendje deri tani pasi mendoja qe deri spo i jap dot format me Cd e Windowsit se besoj se do ta arrija me Cmd.Megjithate kam frike dicka tjeter.
    Une si Cd origjinal te Windowsit kam Windows Home Edition SP1.Dhe tani PC im ka marre te gjitha update-t dhe eshte instaluar SP2 automatikisht.Kur desha ta provoja dhe njehere ta formatoja Pc me Cd e SP1 nuk arrita ta beja dot pasi me doli nje tabele ku me thoshte qe "nuk mund te instalohet dot Windowsi i kerkuar pasi ne kompjuter eshte i instaluar nje version tjeter me i ri se ky".
    Si i behet qe te arrij te instaloj SP1 ne Pc kur kam te instaluar SP2 ,pasi as boot nga Cd nuk i jap dot kompjuterit pasi jane te instaluar dy Windows dhe nuk mund ta formatoj dot kete hard disk. :@

Filloje kompjuterin nga CD-ja!!! Mos hap Windows-in dhe pastaj te futesh CD. Fut CD, rifillo kompjuterin pastaj shtyp Del, F1 ose F2(varet nga kompjuteri) dhe shko te Boot options (edhe kjo varet nga kompjuteri) dhe zgjidh CD si te paren.
    Pastaj kur te filloje kompjuteri shtyp ndonje gje, dhe do te dali teksti....
    Mos shikoni kisha e xhamia feja e shqiptarit ėshtė shqiptaria -Pashko Vasa

Anėtarėsuar
    01-02-2004
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    311
    E ke provuar apo nuk e ke provuar??? Sepse nga teksti qe ke shkruajtur nuk po te kuptoj qarte. Nese nuk e ke provuar, atehere provoje...

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •