Close
Faqja 232 prej 238 FillimFillim ... 132182222230231232233234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,311 deri 2,320 prej 2377
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2010
    Postime
    168

Si te lidh nje hardisk te laptopit ne nje pc

Pershendetje te gjitheve !
    Kam nje hardisk qe sapo ja kam hequr nje laptopi, dua ti hedh informacionet e kesaj hardisku ne hardiskun e nje kompjuteri pc-je. Si lidhet ky hardisk me kompjuterin qe ti marr dokumentat ?, a ka nevoje te kem drivera apo gjera te tjera ??

mund te me informoj njeri si procedohet kontretisht,

Faleminderit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    Te duhet nje USB adapter per Harddisk te laptopit e lidh ne PC dhe i bart te dhanat pa problem, a eshte Harddisku IDE apo serial Ata, ne varsi te Diskut te duhet edhe Adpateri me pasatj ja IDE ja Serial Ata.
    JO NEGOCIATA - VETĖVENDOSJE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2010
    Postime
    168
    faleminderit shum dardani8 per pergjigjen Kisha nje pyetje , Kisha dhe dicka.

Kam degjuar qe ka paisje qe quhen " usb encloser for hardrive"

http://www.ebay.com/itm/USB-Enclosur...#ht_1533wt_812

, dhe po te kesh nje hardisk te ndonje laptopi , paisja e pershtat hardiskun ne nje USB,
    .
    Doja te merrja opinionin e ndokujt rreth kesaj paisje, ngaqe nuk jam i sigurte
    nese vertet me ndihmen e kesaj paisje mund te perdoresh hardiskun si nje usb ,

FALEMINDERIT

Ka shumė mėnyra pėr tė lidhur njė HDD 2.5 inch me PC.
    Unė preferoj kėtė mėnyrė, mė duket mė e thjeshta dhe pothuajse pa shpenzime.
    Aq mė tepėr qė ėshtė edhe argėtuese.

Sė pari identifiko nėse HDD 2.5" ėshtė SATA apo IDE (PATA)

Nėse e ke SATA, gjej njė HDD 2.5" SATA tė jashtėm, shkėputi pjesėn e lėvizshme tė qarkut (normalisht ka dy vida tė cilat e fiksojnė me HDD) ku ėshtė vendosur porta USB, dhe atė e monton te HDD e laptopit tė cilit do t'i marrėsh tė dhėnat.

Nė mėnyrė analoge vepro nėse e ke IDE (PATA), vetėm me pak kujdes kur e monton pėr tė mos dėmtuar kunjat e HDD sė laptopit.

Pastaj mund tė bėsh lidhjen me PC nėpėrmjet USB.
    Nėse pėrton, nuk arrin tė gjesh njė HDD 2.5" tė jashtėm pėr 1 ditė pėrdorim, dhe ke para tė tepėrta, ka plot pėrshtatės dhe zgjidhje tė tjera.

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anėtarėsuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516
    Citim Postuar mė parė nga florieconomy Lexo Postimin
    faleminderit shum dardani8 per pergjigjen Kisha nje pyetje , Kisha dhe dicka.

Kam degjuar qe ka paisje qe quhen " usb encloser for hardrive"

http://www.ebay.com/itm/USB-Enclosur...#ht_1533wt_812

, dhe po te kesh nje hardisk te ndonje laptopi , paisja e pershtat hardiskun ne nje USB,
    .
    Doja te merrja opinionin e ndokujt rreth kesaj paisje, ngaqe nuk jam i sigurte
    nese vertet me ndihmen e kesaj paisje mund te perdoresh hardiskun si nje usb ,

FALEMINDERIT
    Po mund ta perdoresh vetem se boxi te duhet 2,5'' mqs hdd eshte e nje laptopi.
    ketu mund te krijosh nje ide me te qarte per box qe te duhet.
    http://www.dealextreme.com/c/pmp-otg-hdd-enclosures-310?page=1&pagesize=52&pagesort=popularity&gclid=CKCngu7LkawCFUMKfAodgk1Imw
    MOS I NDY TEMAT no name

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2010
    Postime
    168
    Ju faleminderit te gjitheve per pergjigjet tuaja,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-03-2007
    Postime
    105

Si te lidh nje hard disk te jashtem me kompjuterin?

Pershendetje. Si mund te me ndihmoni kam nje hard disk te jashtem Lacie me ushqim 220 volt dhe conectohet me cable SCSI 25 pin. Si mund ta lidh me compjuterin nepermjet portes LPT per te mare dhe te jap te dhena. Une e lidha me kompjuterin nepermjet ksaj porte por nuk ma njeh kompjuteri. si mund te veproj ju lutem

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anėtarėsuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    duhet te blesh nje nga ato gabllat e vendit qe ta lidhesh

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Citim Postuar mė parė nga olsian Lexo Postimin
    Pershendetje. Si mund te me ndihmoni kam nje hard disk te jashtem Lacie me ushqim 220 volt dhe conectohet me cable SCSI 25 pin. Si mund ta lidh me compjuterin nepermjet portes LPT per te mare dhe te jap te dhena. Une e lidha me kompjuterin nepermjet ksaj porte por nuk ma njeh kompjuteri. si mund te veproj ju lutem
    LPT-ja eshte port per printer vetem,nuk lidhet aty hard drajvi.
    Te duhet adaptor sata3-USB si ky
    http://www.apricorn.com/sata-wire-3.html
    ose si kjo qe e perdor vete
    EZ connect qe lidh hard drajvin e jashtem( me port Sata ose ATA) me kompjuterin nepermjet
    portit USB,shume e mire.
    http://www.microcenter.com/single_pr...uct_id=0285941
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-03-2007
    Postime
    105
    faleminderit per pergjigjen

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •