Close
Faqja 218 prej 238 FillimFillim ... 118168208216217218219220228 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,171 deri 2,180 prej 2377
    i regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708

Red face Hard Drajvi i jashtem nuk njihet.

Prsh, kam bere nje gabim shume te rende duke bere nje format pa dashje duke perdorur cmd komand, dhe e keqa eshte se tani pc-ja nuk e nje fare me diskun e fort te jashtem e kam provuar dhe me linux por as gje, provova te instaloja Win7 e njeh si parttition por nuk lejon as instalimin as formatim te me tejshem, se formatimi me komanden cmd arriti rreth 68+ % edhe pastaj tregone error, dhe ako me e keqe eshte se kam pasu shume dekumenta te rendesishme ne te, ka mundesi te me tregoje ndonjeri se si mund ta rregulloje dhe mbi te gjitha te riktheje perseri te gjitha gjerat qe kisha ne disk por do jete me e mire nje program qe ti ktheje dhe me emrat qe kam pasur
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga driniluka : 27-03-2011 mė 16:24

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Hard drajvi i jashtem eshte i lidhur ne port usb para kompjuterit apo mbrapa kompjuterit?
    Si fillim provo te ngulesh kabllin USB te hard drajvit te jashtem mbrapa kompjuterit ne nje port usb.
    Nqs nuk njihet,klik start/klik i djathte ne my computer/klik manage/klik disk management/
    Aty klik i djathte te hard drajvi i jashtem dhe "change drive letter and path"
    Te dritarja tjeter .i cakton nje shkronje F,I cfaredo pastaj ristarto kompjuterin.
    ===
    Nqs hard drajvi eshte lidhur mbrapa kompjuterit dhe nuk njihet atehere,
    klik start/klik i djathte my computer/klik properties/klik
    device manager/klik network connections.A sheh aty firewire 1394?
    Nqs sheh klik i djathte dhe disable(caktivizo).Ristart kompjuterin dhe windowsi do
    diktojedhe instaloje drajverin firewire I394.per pasoje hard drajvi i jashtem i lidhur
    ne port firewire do njihet(Kjo vlen per rastet kur kablli i hard drajvit te jashtem
    eshte i lidhur ne port firewire mbrapa kompjuterit.
    Pasi hard drajvi i jashtem te njihet,shkarko dhe instalo programin
    Recover my files
    Te programi zgjedh per skanim drajvin e jashtem sipas shkronjes qe ka psh F
    dhe prej andej klik scan dhe ekzekuton rekoverimin per te kthyer dokumentat e humbura.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Ka mundesi te sqarohesh pak me mire?
    Une e kam provuar dhe me lidhje usb para dhe prapa por as nje ndryshim.
    kurse per te hapur kopmpjuterin me te djathe me tregone nje problem tjeter shikoje ne temen tjeter qe kam hapur.

i regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708

Kompjuteri nuk po hapet me

Pas nje problei qe pata me nje disk te jashtem, qe mund ta lexoni ketu mendova qe ti beje nje format diskut te jashtem me CD e Win XP pasi i bera nje fshirje te gjerave qe kishte nuk e lejova as ti bente format diskut te jashtem por i bere nje ristart PC-s por ai nuk po me ndizet me, provova ti beje nje backstore me DVD orgjinale te Win 7 pasi perdor WIN 7 nuk u rregullua as gje, ndonje ndihem ju lutem se nuk dua ti beje format , tani qe po shkruaj po perdore linux live

i regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    ndonje ndiheme ketu ???

Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Sa hard disqe ke aty?
    A ka kompjuteri hard disk te brendshem?Nqs ka cfare windowsi eshte win 7 apo xp?
    Te hard disku i jashtem ke te instaluar windows xp apo jo?
    Nqs ke dy windowse atehere ke sistem dual boot.
    Nje windows e ke te hard disku i brendshem dhe nje te i jashtmi.
    Qe te perdoresh windows 7 per instalim ne hard drajv qe ka windows xp, e para cd-ja e windowsit 7 duhet te jete version upgrade dhe jo version i plote.
    Nuk mund te instalosh windows 7 ne harddrajv me win xp nqs win 7 ne disk eshte
    version full i plote.Te duhet disk win 7 upgrade.
    ======
    Duket qe me fshirje qe ke bere, e ke prishur windowsin xp.
    Te duhet te futesh disk windows xp dhe kryesh riparim te windowsit xp
    qe do te thote disku riparon windowsin por nuk fshin dokumentat,programet qe ke.
    Te leksione trajnime ke nje teme te vecante me figura si te kryhet riparimi i windowsit xp ne hard drajv me disk win xp.
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=69292
    Pas rregullimit te windowsit xp do arrish te shohesh ikonen e hard drajvit te jashtem.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 28-03-2011 mė 20:43
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Nje menyre tjeter per te rregulluar problemin ne windows xp.
    Si fillim lejo shfaqjen e skedareve/dosjeve te fshehura qellimisht nga windowsi.
    http://www.microsoft.com/windowsxp/u...ddenfiles.mspx
    Pastaj shkon ne start klik search dhe aty fut IconCache.db
    Klik search.Te rezultatet e kerkimit do shohesh IconCache.db
    Klik i djathte ne IconCache.db dhe delete( e heq)Fik kompjuterin, e ndez
    dhe windowsi xp do rindertoje iconat.Me rindertimin e ikonave te sistemit do shfaqet
    edhe ikona e hard drajvit te jashtem.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Te flm per sqarimin por ky problem u rregulla duke perseritur menyren qe u prishe por pa pasur hd e jashtem te lidhur se i kishe cuar ne D:\Windows kurse une e shkeputa hd e jashtem dhe vendosa perseri XP CD kur ajo me tha se ne D:\ e kzistonte nje windows bera shtypa F3 dhe kur u be ristart ishte ne rregull

i regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Une kam te instaluar Win 7 kurse XP e perdora sa per ti bere format hd te jashtem, por duke ndjekur sygjerimin tend me larte tek
    Nqs nuk njihet,klik start/klik i djathte ne my computer/klik manage/klik disk management/
    Aty klik i djathte te hard drajvi i jashtem dhe "change drive letter and path"
    Te dritarja tjeter .i cakton nje shkronje F,I cfaredo pastaj ristarto kompjuterin.
    me tregon problemin qe eshte
    ky ketu

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    300

Si mund te bej nje imazh te lokal Disk C:\....?

Dua ti bej nje imazh Local Disc C. Ne kete gjendje qe eshte local C dua ti bej nje imazh qe kur ta formatoj te instalohen te gjitha programet vete. Dhe si mund ta bej qe kur bej boot nga disku te formatohet direkt dmth ne momentin qe ndizet pc thote... shtyp nje buton per boot nga CD. Hard Disk C eshte 5 GB ne kete moment bashke me programet qe kam instaluar. Dhe a ka ndonje problem kur i ben format komp me Imazh nga Norton Ghost apo eshte me mire me CD e Windows?

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •