Close
Faqja 208 prej 238 FillimFillim ... 108158198206207208209210218 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,071 deri 2,080 prej 2377

Problem me HDD.

Pershendetje te gjitheve.
    Kisha nje pc ne shtepi,te cilin kisha nje jave pa e ndezur.E ndeza dje,mirpo nuk me jepte pc shenje jete fare.Ndizej dmth llampa perpara,ndizej edhe blloku i ushqimit(i vinte rryme),e bente ate zhurmen karakteristike,mirpo nuk me jepte figure ne ekran.Hoqa ram,zbertheva dhe ca pjese te tjera,i montova prap,mirpo asgje.Nuk qava hallin e pc,se nuk e kam problem,mirpo ne nje HDD, MAXTOR STM380215AS (SATA),kisha shume fotografi qe nuk mund ti gjej me.Tani,mora HDD,e hoqa nga pc,dhe e vendosa ne nje pc tjeter.Te My Computer nuk ma njeh,ndersa ja screenshot nga Device Manager.

Cfare te bej ?

P.S: Te gjithe ata qe do hyjne ketu e do marin mundimin te shkruajne rreshta te tipit:
    Pse nuk i ruajte te dhenat me perpara ne nje vend tjeter ?,bejne mire mos ta marin mundimin.

Faleminderit paraprakisht.!
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Ēufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Me shume mundesi ka patur nje virus brenda. Duhet ta cosh ne nje servis ose nqs di ta perdoresh vete, nje Hirens Boot CD do te kryente pune ne menyre te mrekullueshme per te gjetur ndonje virus, ose edhe thjesht per te hapur dokumentet e tua (i.e. fotot)
    por dyshoj per kete.. nqs do te kishte nje problem te tille, atehere do te kishte nje shenje minimale jete ne monitor, prandja, kesaj mundesie me duhet i vej nje 'X'

Nje mundesi tjeter eshte qe ka nje problem ushqimi i monitorit ose vete monitori. Qe ta kete karta grafike, kete gje nuk mund ta them, pasi duhet te dilte ne ekran dic e ngjashme me "no signal". Prandaj, edhe karta grafike iken si problem.

Nje mundesi ishte te hiqje RAM, baterine e BIOS, karten grafike, te prisje nja 2-3 minuta, dhe ti rivendosje, por ti e ke bere nje gje te tille, pra i heq mundesine te jete ky si problem.

tani per tani, i vetmi problem qe me vjen ne mendje per desktopin, eshte lidhja midis PC dhe Monitorit, spo gjej dot nje zgjidhje me te shpjegueshme...

Por kot u zgjata nqs problemi jot eshte vetem me HDD dhe nuk do tia dish per whole PC
    Perpara se te te jap nje mendim se si ta zgjidhesh ate problem nje pyetje:

A po perdor te njejtin Operating System ke te dy PC?
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

i/e regjistruar Maska e alfonsmala
    Anėtarėsuar
    24-10-2009
    Postime
    55
    per ta perdor tek pc tjeter si hard disc te dyte ja ke nderruar jumperin? Nderroja qe te ta njohe.

Citim Postuar mė parė nga Mau_kiko Lexo Postimin
    Me shume mundesi ka patur nje virus brenda. Duhet ta cosh ne nje servis ose nqs di ta perdoresh vete, nje Hirens Boot CD do te kryente pune ne menyre te mrekullueshme per te gjetur ndonje virus, ose edhe thjesht per te hapur dokumentet e tua (i.e. fotot)
    por dyshoj per kete.. nqs do te kishte nje problem te tille, atehere do te kishte nje shenje minimale jete ne monitor, prandja, kesaj mundesie me duhet i vej nje 'X'

Nje mundesi tjeter eshte qe ka nje problem ushqimi i monitorit ose vete monitori. Qe ta kete karta grafike, kete gje nuk mund ta them, pasi duhet te dilte ne ekran dic e ngjashme me "no signal". Prandaj, edhe karta grafike iken si problem.

Nje mundesi ishte te hiqje RAM, baterine e BIOS, karten grafike, te prisje nja 2-3 minuta, dhe ti rivendosje, por ti e ke bere nje gje te tille, pra i heq mundesine te jete ky si problem.

tani per tani, i vetmi problem qe me vjen ne mendje per desktopin, eshte lidhja midis PC dhe Monitorit, spo gjej dot nje zgjidhje me te shpjegueshme...

Por kot u zgjata nqs problemi jot eshte vetem me HDD dhe nuk do tia dish per whole PC
    Perpara se te te jap nje mendim se si ta zgjidhesh ate problem nje pyetje:

A po perdor te njejtin Operating System ke te dy PC?

HBC,e perdor mirpo nuk e kam provuar.Tjeter gje qe duhet te theksoj,eshte se ky HDD perdorej si HDD i dyte te PC im,pra nuk kishte sistem operativ brenda.Vec foldera.Do provoj monitorin me kablla te tjere ne nje pc funksional.
    Dhe persa i perket pyetjes,JO,nuk po perdor te njejtin OS.Te pc qe ishte HDD(te pc im pra) ishte XP dhe Linux,ndersa ketu ku jam aktualisht eshte 7.Do ta provoj edhe kete.

Citim Postuar mė parė nga alfonsmala Lexo Postimin
    per ta perdor tek pc tjeter si hard disc te dyte ja ke nderruar jumperin? Nderroja qe te ta njohe.
    Jo,nuk e kam provuar,do ta provoj dhe do kthej pergjigje.

Shume faleminderit per pergjigjet.

P.S: Hyra te Seagate(dukeqenesa keta e kane Maxtor tani) dhe shkarkova SeaTools for Windows.
    I bera te gjithe testet e mundshme,pasi e njohu HDD,dhe te gjitha dolen: PASS,pra me sukses.

Ja dhe screenshot i SeaTools.

Testet qe bera me SeaTools:
    S.M.A.R.T: Pass.
    Short Drive Self Test: Pass.
    Long Drive Self Test: Pass.
    Short Generic: Pass.
    Long Generic: Pass.
    Ishte dhe nje Advanced Test,mirpo me nxorri tabele qe nqs vazhdon mund te humbesh te gjithe te dhenat qe ke ne HDD dhe nuk denjova ta provoja.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BlooD_VenoM : 05-12-2010 mė 11:09
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Shumė faleminderit tė dyve pėr ndihmat.
    Fajin e kishte fisha e monitorit(qė ja piiiiiiip nėnėn),sa mė ka trėmbur.
    Mora nje monitor tė vjeter,dhe thash ta provoja te pc im qė nuk punonte...e vura,u ndez.U ēudita.Ja vura fajin monitorit.Dhe thash,po e mar njėherė monitorin ta ēoj nė servis.Servisi ishte mbyllur,dhe unė isha me monitor nė krah.Dhe ndalova te njė shok pėr ta lėnė atje pėrkohėsisht.Mė vajti mėndja ta provoja me fishėn e tij monitorin...dhe u ndez !.
    U habita.Tani qė shkruaj jam nga pc im,dhe HDD e montova,dhe punon mė sė miri .
    Dhe fotografite,i kopjova nė 7 vėnde tė ndryshme(jashtė HDD lol).

Faleminderit,mund te mbyllet tema.

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anėtarėsuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Mirė shumė qė e rregullove.

Tani,mora HDD,e hoqa nga pc,dhe e vendosa ne nje pc tjeter.Te My Computer nuk ma njeh
    Me sa e di unė njė HDD me OS brenda funksionon vetėm nė atė Kompjuter ku ėshtė instaluar dhe mund tė funksionoje nė njė PC tjetėr vetėm nėse Motherboard ėshtė i tipit tė njėjtė!
    Mėso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Citim Postuar mė parė nga strange Lexo Postimin
    Mirė shumė qė e rregullove.

Me sa e di unė njė HDD me OS brenda funksionon vetėm nė atė Kompjuter ku ėshtė instaluar dhe mund tė funksionoje nė njė PC tjetėr vetėm nėse Motherboard ėshtė i tipit tė njėjtė!
    Une e theksova mė sipėr,ndoshta nuk e ke lexuar:

.Tjeter gje qe duhet te theksoj,eshte se ky HDD perdorej si HDD i dyte te PC im,pra nuk kishte sistem operativ brenda.Vec foldera.

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Citim Postuar mė parė nga BlooD_VenoM Lexo Postimin
    Une e theksova mė sipėr,ndoshta nuk e ke lexuar:

Meqenese ai hard drajv ka qene hard drajv i dyte dhe nuk ka pasur sistem operimi atehere,ai nuk ka particion sistemi(particion ku eshte windowsi).Hard drajvi i dyte ka particion dinamik.
    Ne keto raste windowsin e instalon ne particione dinamike duke i bere delete
    particionit komplet,krijon nje particion te ri ntfs duke bere format dhe pastaj instalon windowsin.Folderat kuptohet do te te humbin,menjehere pasi i ben delete particionit dinamik(ne kete rast hard drajvi i dyte).
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-06-2010
    Postime
    94

Probleme me Hard Disk !

Tung !
    Kam nje Hard Disk 80 GB, te vjeter dhe dua ta zevendesoj me ate qe kam ne PC.
    Por problemi qendron se kur e vendos HDD-n e ri, startoj PC-n HDD njihet por nuk punon.
    Ai kishte pase Windows XP te instaluar dhe ngel tek ajo faqja "Start Windows Normally" kur shtyp Enter ose kur e le countdown te bie ne 0. Poashtu nuk starton as ne Safe Mode.
    Kur fus nji cd per install te XP ajo ngelet tek "Setup is inspecting your computer's hardware configuration" dhe ri-starton automatikisht PC.

Nese keni ndonje ide, ju faliminderit!
    ███████████
    HOLLANDA
    ███████████

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Instaloje hard diskun e ri dhe mbaji te dyja hard disqet te instaluara.
    Pastaj futesh ne windows nga hard disku i vjeter dhe formaton hard diskun e ri.
    Pastaj heq hard diskun e vjeter qe ka windowsin.
    Ndez kompjuterin fut nje disk windowsi dhe mund te besh instalim windowsi te drajvi i ri i formatuar.
    Drajvi i ri ne fillim duhet formatuar ne NTFS file sistem dhe pastaj instalon windowsin.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •