Disk Cleanup
Disk Defragmenter
Fshij programe te panevojshme te aj disk!
Fshij dokumente te panevojshme te aj disk!
Disk Cleanup
Disk Defragmenter
Fshij programe te panevojshme te aj disk!
Fshij dokumente te panevojshme te aj disk!
I'll see you in hell.
Perveq propozimeve te cekura me larte te kisha keshilluar edhe Restore Points te i fshish sepse te liron hapesire shume te madhe , Te Disc Clean up e ke edhe nje opcion More Options dhe pastaj poshte e ke Restore Points per ti pastruar, ma merr mendja qe minimum 2 ose 3 gb do i lirosh hapesire
Me respekt,
Valdet Shala
Ccleaner -> http://www.filehippo.com/download_ccleaner/
Kohe me pare kam mare nje dhurate Rmovable DIsc me exFat File System, une perdori Windows XPSP3, tani lus ata qe kane njohuri (e jo permes google) pak me shume sqarime psh:
Kopjimi i fajllave nga Disku me NTFS ne exFat,
A eshte i mundur Konvertimi nga exFat ne NTFS(Nese po cili eshte me efektiv)
Perparsia e ketij file systemi (perveq kopjimit ne kapacitete per mbi 4GB)
Per momentin nuk po me kujtohen pyetjet por mundesisht ATA QE KANE NJOHURI te gjitha spjegimet qe eshte nevoja te postohen pak si me detalisht e jo shkurtimisht pasi qe per google e shkurt kam mesuar edhe vet pak.
Nese keni kohe kuptohet.
Edhe diqka: UPdate (KB955704) qe nevojitet ne XP per te punuar me kete lloj e kam shkarkuar dhe instaluar por dua te mesoj te gjitha ne kete aspekt.
Ju Faleminderit,
Me respekt,
Valdet Shala
Eshte akoma nje Sistem i ri qe nuk ka hyre shume ne perdorim edhe eshte ndertuar vecanerisht per paisjet Mobile si telefonat PDA netbook, kopjimi i fileve edhe konvertimi eshte i mundshem exFAT eshte me i mire se NTFS ka perparesi me te medha por ama per kohen e tanishme nuk jane ndonje gje kushedi se cfare ne te ardhmen mund te arije qe NTFS te behet absolit sikunderse eshte FAT edhe FAT16 edhe shume shpejt FAT32. Perparesi ka shume sikunderse ka edhe disavantazhe psh lejon HDD me kapacitet me te madh se sa maksimumi i NTFS ka Cluster me te madhe encodim me te madh Suporton ACL plotesisht lejon numur me te madh filesh ne nje drejtori etj etj gjera qe per momentin nuk jane domosdoshmeri
Mund te ri te shkruaj me faqe te tera per te po nese je i interesuar per gjera me specifike mjafton te pyesesh
Ardi
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ardi_Pg_ID : 24-09-2009 mė 02:47
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Ardi eshte nje specifik e veqant qe kur kopjoj permbi 6 GB ne USB, pas nje kohe me del se Folder is empty, perderisa ne kapacitet nuk zvogelohet!!!! Qka mund te jete kjo?? Dmth fajllat i pranon psh per momentin e kam te ngarkuar 19 GB por kur i hapi fajllat me dalin si te zbrazeta!!!! Ndonje spjegim??
Me respekt,
Valdet Shala
Ca kohe me pare kam patur nje debat me moderatorin e atehershem ne lidhje me perparesite dhe mangesite e sistemeve te skedareve te ndryshem, konkretisht mes sistemeve qe perdoren nga Microsofti dhe Sistemeve tjera operative. ExFat eshte nje ri-implementim i FAT (File allocation table) me ca permiresime qe kryesisht kan te bejne me mundesine e alokimit te hapesirave me te medha si dhe numrit me te madh te skedareve (e mundesuar fale rritjes se numrit te biteve qe perdoren per gjenerimin e adresave). Sikurse implementimet tjera te FAT edhe ky implementim ka nje mangesi. Nuk ka ditare (journal). Kjo dtth se shum lehte mund te vie deri tek koruptimi i skedareve ne medium (disk).
Pre ne esence eshte vetem nje riimplementim i FAT dhe nuk ka ndonje "ground breaking" tipare. Ne anen tjeter (nese ke interesim per sisteme te skedareve) SUN ka ZFS i cili eshte fenomenal. BFS (Be File System) eshte sistem tjeter i cili e ka implementuar nje seri funksionalitetesh qe kane qene te parapara ne projektin e Microsoftit "Longhorn" e qe Microsofti nuk ka arritur ti inkuadroj ne Windows server 2008 ose windows7.
Kur futem tek Particioni i hard diskut C me del kjo tabel ku thot "C:/ is not valid Win32 application"
kerko ne google apo edhe ketu programin "flashdisinfector" dhe do ta rregullon.
Me respekt,
Valdet Shala
Krijoni Kontakt