Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9

Tema: Pneumotoraks

i/e regjistruar Maska e Stentori
    Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    larg memedheut
    Postime
    148

Pneumotoraks

Te dashur forumist/e,

A din kush te me shpjegoje per semundjen Pneomotoraks, para nje tre muajve e kam pasur vellan te semure nga kjo semundje dhe tash prap iu eshte paraqit .

Nese dikush din me shum per kete lloje semundje ju jam mirenjohes per kete gje ,

me respekt

Stentori
    Experience is the best teacher...

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar mė parė nga Stentori Lexo Postimin
    Te dashur forumist/e,

A din kush te me shpjegoje per semundjen Pneomotoraks, para nje tre muajve e kam pasur vellan te semure nga kjo semundje dhe tash prap iu eshte paraqit .

Nese dikush din me shum per kete lloje semundje ju jam mirenjohes per kete gje ,

me respekt

Stentori
    Pershendetje i uroj shendet sa ma te shpejte vellait t'ai nese te hyne ne pune ky link .klm

http://otoymarotoy.blogspot.com/2010...atamenial.html
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    larg memedheut
    Postime
    148
    Citim Postuar mė parė nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Pershendetje i uroj shendet sa ma te shpejte vellait t'ai nese te hyne ne pune ky link .klm

http://otoymarotoy.blogspot.com/2010...atamenial.html

te faliminderoj shum per kte link

Stentori

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Cfare moshe ka vellai?
    Me duket se ka moshe te re. Zakonisht shkaku i pneumotoraks ne djem, me moshe te re, trup te gjate eshte spontane, dmth s'dihet nga vjen.

Foto meposht tregon cfare i ndodh mushkerise.
    Pneumotoraks do te thote qe eshte krijuar koleksion ajri midis mushkerise dhe murit te gjoksit. Ky koleksion i ajrit (qe s'duhet te jete aty) ben presion/tension dhe shkakton mushkerine te zvogelohet sic ne foto.
    Presioni i ajrit qe eshte krijuar eshte me i forte sesa presioni qe ka mushkeria vete dhe domosdo humbet mushkeria dhe zvogelohet (Kur merr fryme mushkeria nuk thith me ajer sepse s'ka sesi te hapet ngaqe se lejon presioni i ajrit abnormal qe eshte krijuar tek muri i gjoksit). Me ndoqe ne cfare dua te them?
    Trajtimi eshte ti heqesh ajrin/presionin qe eshte krijuar...me shiringe etj. qe mushkeria te kete mundesi te hapet kur merr fryme.

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/e...size/19589.jpg
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga s0ni : 01-04-2011 mė 14:43

Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    larg memedheut
    Postime
    148
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Cfare moshe ka vellai?
    Me duket se ka moshe te re. Zakonisht shkaku i pneumotoraks ne djem, me moshe te re, trup te gjate eshte spontane, dmth s'dihet nga vjen.

Foto meposht tregon cfare i ndodh mushkerise.
    Pneumotoraks do te thote qe eshte krijuar koleksion ajri midis mushkerise dhe murit te gjoksit. Ky koleksion i ajrit (qe s'duhet te jete aty) ben presion/tension dhe shkakton mushkerine te zvogelohet sic ne foto.
    Presioni i ajrit qe eshte krijuar eshte me i forte sesa presioni qe ka mushkeria vete dhe domosdo humbet mushkeria dhe zvogelohet (Kur merr fryme mushkeria nuk thith me ajer sepse s'ka sesi te hapet ngaqe se lejon presioni i ajrit abnormal qe eshte krijuar tek muri i gjoksit). Me ndoqe ne cfare dua te them?
    Trajtimi eshte ti heqesh ajrin/presionin qe eshte krijuar...me shiringe etj. qe mushkeria te kete mundesi te hapet kur merr fryme.

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/e...size/19589.jpg
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------

E nderuara sOni,

Vellai im ka 37 vjet dhe me pare sishte kurre nga asgje i semure pra asnjehere s'ka ankuar per asgje, pervec qe ka qen nje duhanpires i forte.

Mirepo per cudi vellai im nuk eshte i gjate sic thone mjeket se shtategjatet dhe me trup te dobet kan mundesi reale te goditen nga PNEOMOTORAKSI .

Te jam mirenjohes shum te faliminderoj per informacionin

me respekt

Srentori

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Hmm atehere duhet te gjej shkakun pse i ndodh. Po pirja e duhanit mund te jete nje shkaktor i madh nese vellai ka semundjen emfizeme. Emfizema shkatohet nga pirja e duhanit per nje kohe te gjat, dhe kjo shkakton pneumotoraks. Ose vellai do kete qene semure me pneumoni (ftofje), ose tuberkulozin qe jane disa shkaktore te tjere te pneumotoraksit.
    Nese nuk e ka lene duhanin inkuroje qe ta lej sa me shpejte. Te shkuara.

Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    larg memedheut
    Postime
    148
    Vellai im prej se eshte semure me se ka pire duhanin , pra perfundimisht eshte larguar nga duhani .Kur u godit nga PNEUMOTORAKS heren e pare ne sdinim gje se per cka behej fjale, sepse te them te drejten une dhe familja ime skishim degjuar me pare per kte lloj semundje.ne nje fare menyre mjeket intervenuan shpejt dhe e mori veten serish ,mirepo pas 4 (kater )muaj e gjysem u gidit serish dhe vajti ne spital dhe mjeket i rekomanduan ti bejne nje operim dhe kte e bene tash gati nje jave , sci i kan thene mjeket se pelhuren e mushkris e kan lye me nje produkt per ta iritue mushkrin qe pelhura te ngjitet mire , gje qe ne rastin e pare se kishin bere .

Soni te flm per angazhimin tende une dhe familja ime te jemi mirnjohes

me nderime

stentori

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Ok, e dini fjalen pelhura (pleura) e cila eshte ajo hapesira midis mushkerise dhe murit te gjoksit qe po te shpjegoja me pare.
    Shume mire qe bete operimin, besoj qe ka dalur me sukses. Tani duhet te ket kujdes mos te marre ftofje, te qendrroj larg pluhrave, ajrit te keq qe mos te acaroj mushkerine.
    Mos kini merak sepse me e keqa kaloi, vetem kujdes tani qe mos te ju perseritet.

Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    larg memedheut
    Postime
    148
    E nderuara Soni,

Ne emer te familjes sime, te faliminderohemi per informacionet dhe udhezimet qe na i ke dhen, te cilet ishin mjaft inkurajuese per vellaun tim .

Soni te uroje te kaloshe nje nate te bukur

me respekt

Stentori

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •