Në librin e tij "Misteri i Siriusit", Robert Temple ndër të tjera shkruan:
"Kjo është padyshim nga ku e mora idenë origjinale për "oktavën veriore", nga ky vrojtim i shkëlqyeshëm i Stekinit (Livio Stecchini)"
Ky duhet të jetë një ilustrim i pllakës prej bakri në tempullin e Dodonës e cila gjëmonte me tingullin DO me frekuencë dy herë më të lartë se ajo e tempullit 7 gradë më poshtë në jug.
Ndërsa ky ilustrim është sjellë më përpara në këtë forum.
http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=881
Lidhjet bëjini vetë.
Pllakën e bakrit të tempullit e hasim si simbol në kostumet tona popullore.
P.sh. në këtë videon nga sec.1:25-1-30, e cila më përpara duhe të jetë mbajtur prej bakri.
E njëjta simbolikë është edhe ajo tek veshja e kryepriftit Aaron sipas shkrimeve të biblës.
Pa u ndalur në detajet e ndërlikuara të saj të përshkruara në librin e Eksodit, në thelb, simbolika është e njëjtë.
Mbajtësi i saj, kryeprifti, shërbente si ndërmjetës midis njeriut dhe Zotit.
8.30-9.00: «Në 1821 kur u bë lufta ruso-turke.. ruset kanë hyrë deri në Korfuz.. aty kanë gjetur
libra.. një grup të madh librash.. nuk e di.. te kështjella e Ali Pashës a më ndonjë vend tjetër..
dhe i kanë marrë me vete.. dhe i u është dashur fill mbas luftës së dytë botërore që të kërkonin
t'i përkthenin librat.. se nuk ua dinin kuptimin.. se gjuha ishte shumë e vjetër.. dhe kanë gjetë
një shqiptar nga Genova që njihte shqipën arkaike.. kjo është ajo që quhet sekret..».
Mmmh.. Do të doja të dija më.. Ku i gjeti këto të dhëna?..
Ndryshuar për herë të fundit nga Giulio22 : 28-03-2011 më 16:31
nje gje skuptova une clidhje ka mali i tomorrit me dodonen ???
YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...
Krijoni Kontakt