Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 24 prej 24
    Citim Postuar mė parė nga BOKE Lexo Postimin
    Varet nga mosha qe ke. Gjuha shqipe eshte e veshtire.
    Nqs je mbi 20 vjec, s'ke per ta folur ndonjehere pa theks, sado qe te mundohesh.
    Si cdo gjuhe tjeter ne fakt. Nuk besoj se mund te flasesh nje gjuhe tre huaj pa theks edhe sikur te jesh me i vogel se 20. Per anglishten si p.sh. kam vene qe dhe shqiptare qe kane bere ca klasa te tetevjecares ne Amerike, prap kuptohen menjehere qe nuk jane amerikane. Une per vete kam ardhur nja 17 vjec dhe prap merrem vesh menjehere.

Ka munci duhet filluar gjuha me abetaren qe i vogel per ta folur tamam

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Citim Postuar mė parė nga bluetone Lexo Postimin
    Une si femije kam folur turqisht dhe diku rreth kl e 7 fillova me fol shqip por tani gjeja qe me pengon mua eshte theksi.A ka ndonje menyre se ti ta fitoj theksin e gjuhes shqipe jo bash si ata qe kane fol prej femijeris por deri diku.Flm
    Degjo programe shqip ( te televizioneve shqiptare) ne Youtube!
    Kerko per filma te vjeter shqip ( te kohes se para 1990) dhe meso veshin me dialektet e ndryshme.
    "Who is John Galt?"

Kosovė e Shqiperi nje Maska e aska_peja
    Anėtarėsuar
    30-01-2006
    Vendndodhja
    gjermani
    Postime
    362
    Citim Postuar mė parė nga bluetone Lexo Postimin
    Une si femije kam folur turqisht dhe diku rreth kl e 7 fillova me fol shqip por tani gjeja qe me pengon mua eshte theksi.A ka ndonje menyre se ti ta fitoj theksin e gjuhes shqipe jo bash si ata qe kane fol prej femijeris por deri diku.Flm
    ta di hallin, se te njejtin problem e kam, por kam problem edhe me shkrim Shqip, se qysh se kam qen tre vjet jam largu nga vendlindja, dmth qe 25 e pes vite, edhe as nje dit mesim nuk i kam ne gjuhen Shqipe, me shkru thuja nuk kom dit hiq, po tu lexu neper internet kam mesu; edhe shum me kan perqeshur ketu bash ne Forum me shkrimin tem, po smund ta ndryshoj se shkoll e studimet kam kry ne gjuhen Gjermane

Ju po e keshilloni te mesoje gjuhen dhe jo theksin.

Gjuha mesohet edhe ne nje moshe te madhe, por te mesosh theksin po ne te njejten moshe eshte pothuajse e pamundur.

Per te fituar sadopak theksin e gjuhes shqipe atehere duhet te jetosh ne Shqiperi. Filmat/videot mund te ndimojne por nuk kane te njejten ndikim.
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •