Antisemitizmi sherben si mburoje e veprimeve te sionizmit ndersa Sionizmi normale qe nuk shpreh Urrejteje ndaj Qifutve mirpo urren gjdo gje qe nuk esht Qifute dhe si rezultat ka krijuar shume antisioniste ne Bote ndersa dihet se vet shteti i Izraelit esht produkt i Sionistve Qifute.per sa i perket antisionizmit (qe nuk shpreh "urrejtje ndaj hebrenjve"), cila eshte arsyeje qe ti e quajte si mburoje e kontrollit cifut mbi boten???
Nuke kam qfyre te shtoje perveq asaj qe ceka me larte seantisemitizem perdoret si "urrejtje, persekutim ndaj hebrenjve".
nje nder rastet me te famshme te antisemitizmit eshte ajo qe ndodhi ne spanje ne vitin 1492.
Qifutet ka mundesi qe si Antisemitizem ta shpallin edhe kohen e Faraonit mirpo Antisemitizmi reale me pasoja edhe juridike fillone pase luftes se dyte Boterore
Vetem nje gje di ta them se te gjitha problemet qe egzistojn sote ne shtetin e Izraelit i kan krijuar Sionistat Qifute dhe veqenarisht kolonit Qifute te vendosura atje pase krijimit te shtetit te Izraelit Koloni keto te cilat e kan prishur edhe harmonin e bashkjeteses shekullore qe ka egzistuar ndermjet Vellezrve te nje gjaku Qifutve dhe Arabve mirpo me ardhjen e ketyre Kolonive sidomos te atyre te Rusis Ukraines dhe Rumanis gjdo gje esht shkatrruar keshtu te pakten me tha nje Palestinez para ca muajve .
Ndersa ky Palestinezi me tha se edhe vet Qifutet vendas nuk i dojen keto Kolonit Qifute te ardhura nga Rusia Ukraine dhe Rumania etj. Mirpo nuk kan cfare te bejn kjo esht politika Sioniste e cila esht duke e quar Izraelin ne Humner .
Une personalisht jam pro sionist.
Do ishte e kote te jepja justifikime, eshte thjeshte simpati personale qe buron prej te pandergjegjshmes.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 29-03-2011 mė 11:12
Te them te drejten ne lidhje me hebrejte (ato te vertetet); nuk ka njerez me te zgjuar dhe me punetor se ata.
une nuk jam aspak antisemit. do isha hipokrit nese do thoja qe jam, pasi jane te shumte hebrenjte qe admiroj. aq me teper qe e urrej racizmin.
ndersa antisionist po. jam.
Vasudhaiva Kutumbakam
Shume teme e mire ..
Duhet pak guxim per te folur per kete teme ketu. Sepse ketu nderlidhen shume ceshtje, nder to eshte edhe ceshtja palestineze, pak a shume prek ndjenjat jo vetem te muslimaneve mire edhe shume te tjerve. Mirepo e rendesishme eshte qe gjerat te diskutohen ashtu sic jane.
Ne mund te folim tere diten, mirepo Izreali ( qe thuhet e ka bomben berthamore), nuk mund te shkaterrohet ( sic kerkon kauza palestineze ).
Nje dite tjter mund te sjell matrial mbi hebrejt antisionist, nje dihet se ka shume. Nder ta jane edhe drejtuesit e televizionit CNN.
Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!
[QUOTE=Gogi;3053834]Shume teme e mire ..
Duhet pak guxim per te folur per kete teme ketu. Sepse ketu nderlidhen shume ceshtje, nder to eshte edhe ceshtja palestineze, pak a shume prek ndjenjat jo vetem te muslimaneve mire edhe shume te tjerve. Mirepo e rendesishme eshte qe gjerat te diskutohen ashtu sic jane.
Ne mund te folim tere diten, mirepo Izreali ( qe thuhet e ka bomben berthamore), nuk mund te shkaterrohet ( sic kerkon kauza palestineze ).
Nje dite tjter mund te sjell matrial mbi hebrejt antisionist, nje dihet se ka shume. Nder ta jane edhe drejtuesit e televizionit CNN.[/QUOTE]
Mossss! Po ca bene keshtu mo shoku, ti dashke me ja nxjerr te gjitha te palarat cifuteve me tek postim! lol
Without deviation from the norm, progress is not possible
Krijoni Kontakt