Close
Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 86
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    Te gjithe i njohim hebrenjte dhe historine e tyre (te pakten ne nje menyre siperfaqesore).

Numri i hebrenjve qe jane kundra Izraelit eshte shume i madh dhe perfshine shume personalitete te shquara te komunitetit hebraik.
    Sidomos shume rabine qe e quajne krijimin e shtetit te Izraelit, si dicka qe eshte krejtesisht kundra besmit te tyre fetar.
    Kam lexuar edhe une dicka mbi kete qe pretendon ti, dhe me duket me shume konsiderate.
    Nje gjysem ide, edhe mund ta kem

nuk kam ngaterruar asgje.

antisemitizmi nuk ka lindur pas luftes se dyte boterore. mund te thuash qe eshte bere mode, nuk ka lindur atehere.
    vete termi antisemitizem eshte futur ne qarkullim nje shekull para luftes se dyte boterore.
    antisemitizem perdoret si "urrejtje, persekutim ndaj hebrenjve".
    nje nder rastet me te famshme te antisemitizmit eshte ajo qe ndodhi ne spanje ne vitin 1492.

per sa i perket antisionizmit (qe nuk shpreh "urrejtje ndaj hebrenjve"), cila eshte arsyeje qe ti e quajte si mburoje e kontrollit cifut mbi boten???

antisemitizmin mund ta quash te tille, por antisionizmin jo. eshte e pakuptimte nje gje e tille.

per sa i perket antisionizmit (qe nuk shpreh "urrejtje ndaj hebrenjve"), cila eshte arsyeje qe ti e quajte si mburoje e kontrollit cifut mbi boten???
    Antisemitizmi sherben si mburoje e veprimeve te sionizmit ndersa Sionizmi normale qe nuk shpreh Urrejteje ndaj Qifutve mirpo urren gjdo gje qe nuk esht Qifute dhe si rezultat ka krijuar shume antisioniste ne Bote ndersa dihet se vet shteti i Izraelit esht produkt i Sionistve Qifute.

antisemitizem perdoret si "urrejtje, persekutim ndaj hebrenjve".
    nje nder rastet me te famshme te antisemitizmit eshte ajo qe ndodhi ne spanje ne vitin 1492.
    Nuke kam qfyre te shtoje perveq asaj qe ceka me larte se

Qifutet ka mundesi qe si Antisemitizem ta shpallin edhe kohen e Faraonit mirpo Antisemitizmi reale me pasoja edhe juridike fillone pase luftes se dyte Boterore

Vetem nje gje di ta them se te gjitha problemet qe egzistojn sote ne shtetin e Izraelit i kan krijuar Sionistat Qifute dhe veqenarisht kolonit Qifute te vendosura atje pase krijimit te shtetit te Izraelit Koloni keto te cilat e kan prishur edhe harmonin e bashkjeteses shekullore qe ka egzistuar ndermjet Vellezrve te nje gjaku Qifutve dhe Arabve mirpo me ardhjen e ketyre Kolonive sidomos te atyre te Rusis Ukraines dhe Rumanis gjdo gje esht shkatrruar keshtu te pakten me tha nje Palestinez para ca muajve .

Ndersa ky Palestinezi me tha se edhe vet Qifutet vendas nuk i dojen keto Kolonit Qifute te ardhura nga Rusia Ukraine dhe Rumania etj. Mirpo nuk kan cfare te bejn kjo esht politika Sioniste e cila esht duke e quar Izraelin ne Humner .

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Kam lexuar edhe une dicka mbi kete qe pretendon ti, dhe me duket me shume konsiderate.
    Nje gjysem ide, edhe mund ta kem
    po shprehu pra
    Vasudhaiva Kutumbakam

po shprehu pra
    Kam filluar te mbaj sekrete
    C'rendesi ka, ti e ke kuptuar se per cfare e kam fjalen , dhe duke pasur nje gjysem ide bashkuar me gjysmen e idese tende, plotesohet ....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Une personalisht jam pro sionist.
    Do ishte e kote te jepja justifikime, eshte thjeshte simpati personale qe buron prej te pandergjegjshmes.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 29-03-2011 mė 11:12

Te them te drejten ne lidhje me hebrejte (ato te vertetet); nuk ka njerez me te zgjuar dhe me punetor se ata.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    une nuk jam aspak antisemit. do isha hipokrit nese do thoja qe jam, pasi jane te shumte hebrenjte qe admiroj. aq me teper qe e urrej racizmin.

ndersa antisionist po. jam.
    Vasudhaiva Kutumbakam

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Shume teme e mire ..

Duhet pak guxim per te folur per kete teme ketu. Sepse ketu nderlidhen shume ceshtje, nder to eshte edhe ceshtja palestineze, pak a shume prek ndjenjat jo vetem te muslimaneve mire edhe shume te tjerve. Mirepo e rendesishme eshte qe gjerat te diskutohen ashtu sic jane.

Ne mund te folim tere diten, mirepo Izreali ( qe thuhet e ka bomben berthamore), nuk mund te shkaterrohet ( sic kerkon kauza palestineze ).

Nje dite tjter mund te sjell matrial mbi hebrejt antisionist, nje dihet se ka shume. Nder ta jane edhe drejtuesit e televizionit CNN.
    “Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!”

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    [QUOTE=Gogi;3053834]Shume teme e mire ..

Duhet pak guxim per te folur per kete teme ketu. Sepse ketu nderlidhen shume ceshtje, nder to eshte edhe ceshtja palestineze, pak a shume prek ndjenjat jo vetem te muslimaneve mire edhe shume te tjerve. Mirepo e rendesishme eshte qe gjerat te diskutohen ashtu sic jane.

Ne mund te folim tere diten, mirepo Izreali ( qe thuhet e ka bomben berthamore), nuk mund te shkaterrohet ( sic kerkon kauza palestineze ).

Nje dite tjter mund te sjell matrial mbi hebrejt antisionist, nje dihet se ka shume. Nder ta jane edhe drejtuesit e televizionit CNN.[/QUOTE]

Mossss! Po ca bene keshtu mo shoku, ti dashke me ja nxjerr te gjitha te palarat cifuteve me tek postim! lol
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •