Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 36
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    nese une kam bere vetvrasje ......... ka qene e caktuar nga zoti apo kam vendosur une ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Smth_Poetic : 02-04-2011 më 06:46
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Don't Lexo Postimin
    nese une kam bere vetvrasje ......... ka qene e caktuar nga zoti apo kam vendosur une ?
    Ti e lexove shkrimin ku te keshillova te informoheshe rreth dickaje apo smunde ta perceptosh dot ? lol

Kur thuhet qe Ai( Zoti) eshte i GjithDijshmi , me te nenkuptohet qe Ai e di se ti kur do vdesesh , bile edhe ta cakton vdekjen se kur do te vije , duke e mare nga atributi tjeter i Tij , I GjithFuqishmi , mirepo menyra sesi ajo vdekje vjen , ndonjehere eshte pjese e ''Free Will'' , pra liria e vendimit i cili individi ose robi mer. Edhe tek kjo liri futet edhe vetvrasja.

Kapish tani dont-issimo ? lol

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Ti e lexove shkrimin ku te keshillova te informoheshe rreth dickaje apo smunde ta perceptosh dot ? lol

Kur thuhet qe Ai( Zoti) eshte i GjithDijshmi , me te nenkuptohet qe Ai e di se ti kur do vdesesh , bile edhe ta CAKTON vdekjen se kur do te vije , duke e mare nga atributi tjeter i Tij , I GjithFuqishmi , mirepo menyra sesi ajo vdekje vjen , ndonjehere eshte pjese e ''Free Will'' , pra liria e vendimit i cili individi ose robi mer. Edhe tek kjo liri futet edhe vetvrasja.

l
    Si e di une CAKTON dhe free will jane gjera te kunderta!!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Smth_Poetic : 02-04-2011 më 15:33

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga MIRIAM Lexo Postimin
    Si e di une CAKTON dhe free will jane gjera te kunderta!!!!!
    Anetare te nderuar , ju lutem shume , mos u sillni si duduma se shpjegimet e koha eshte e vlefshme per disa .

Nqs ti vendos te hidhesh nga kati i 15 , Zoti ngaqe eshte i gjithdijshmi , e di sesi do vdesesh , si i gjithfuqishem , e di se kur do vdesesh (CAKTIMI) , mirepo nuk eshte AI qe te shtyn nga kati i 15 per te rene poshte .......KAPISH?

Hence the free will .

ufff.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Anetare te nderuar , ju lutem shume , mos u sillni si duduma se shpjegimet e koha eshte e vlefshme per disa .

Nqs ti vendos te hidhesh nga kati i 15 , Zoti ngaqe eshte i gjithdijshmi , e di sesi do vdesesh , si i gjithfuqishem , e di se kur do vdesesh (CAKTIMI) , mirepo nuk eshte AI qe te shtyn nga kati i 15 per te rene poshte .......KAPISH?

Hence the free will .

ufff.
    epo .... sjemi te gjithe aq mendje" mprehte" si ty
    Mund te thuash Zoti e dine e jo cakton,sepse te dish dhe te caktosh nuk eshte e njejta gje,Mr Intelegjenca

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga MIRIAM Lexo Postimin
    epo .... sjemi te gjithe aq mendje" mprehte" si ty
    Mund te thuash Zoti e dine e jo cakton,sepse te dish dhe te caktosh nuk eshte e njejta gje,Mr Intelegjenca
    ok , u morem vesh te pakten .kjo ka rendesi .

Padyshim qe eshte i caktuar nga Zoti.

i/e regjistruar Maska e Stentori
    Anëtarësuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    larg memedheut
    Postime
    148
    Le te me ndihmoje dikush me shum nese din ne lidhje me EXHELIN dhe TAXHELIN .

Pikerisht mendoj une se ketu dhe eshte pergjegja qe protagonisti i temes e ka bere k'te pyetje .Feja Islame na ka mesue rreth dy ketyre fenomeneve qe jan prezente ne jeten tone.

Me EXHEL nenkuptojm kur ALLAHU xh.sh , ia cakton vdekjen personit , dhe personi vdes me caktimin e Zotit , dhe kemi degjuar shpesh ku thuhet i kishte ardhur exheli dhe personi ka ndrrue jete.

Me TAXHEL -nenkuptojm ate se individi merr vete iniciative qe te vdes pra te mbytet te beje vetevrasje me mjete te ndryshme, dhe ne kete rast personi nuk vdes me urdher apo me caktimin te Zotit , por me vete deshiren e tije.
    Pra ne bejme vete zgjedhje po supozoje nese ne vendosim te biem nga kati i nje ndertese 20 kateshe de fakto ne po vendosim vete te biem, dhe dihen pasojat, ne kete rast nuk mund te thuhet se ALLAHU e urdheroi te vdes ne kete menyre.
    Ne meneyre vullnetare nese bene zgjedhje te vdesesh nuk eshte e lavderuar me Islam pra nuk e lavderon ALLAHU xh .sh , dhe kryerersi i kesaj vepre qe ia merr vetit shpirtin denohet me nje denim te pakrahasueshem nga ALLAHU xh.sh..

Shpresoj te kem dhene nje pergjegje te duhur pa cenuar aske nese kam gabuar dicka kerkoje falje dhe therras dike qe te me korigjoje.

Me respekt

Stentori
    Experience is the best teacher...

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791

Hence the free will .

ufff.
    ashtu ? une e paskam caktuar qe te hidhem nga kati i 15, po ramadoni qe vdiq nga semundja, e caktoi ai te vdiste nga ajo semundje apo si ?
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

ashtu ? une e paskam caktuar qe te hidhem nga kati i 15, po ramadoni qe vdiq nga semundja, e caktoi ai te vdiste nga ajo semundje apo si ?
    ooo don't qdo gje eshte e caktuar prej lindjes deri ne vdekje.

Se pari themi se: "Allahut i takojn shembujt me te lart" mirepo per ti sqaruar qeshtjet lejohet te marim nje krahasim me krijesat e Allahut, duke e ditur se Allahu eshte larg qdo te mete dhe gabimi.

Psh kur nje animator para se te bej filmin vizatimor e cakton qdo gje si psh kush do te jet me i forti kush do te vdes etj etj dhe kur e kryejn caktimin atehere fillojne per te animuar ate qka e ka caktuar.
    Pra ketu a ndodh diqka jasht caktimit ASSESI.

Shpresoj qe ke kuptuar me

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •