Si qenka i tepert komentimi??!
Une te tregoj nje perralle ty me Qerosin qe vret hajdutin, e ti thua se une po te nxis qe te vrasesh tere hajdutet??!!!....ahahahahahah....logjike kuranore, s'kam ē'them!!!
Te kopjosh nga faqet "paqesore" wahabiste pa ditur se ēfare kopjon, tregon vetem nivelin e ulet intelektiv!!!
Jarigas
Per rastin ne fjale, nuk ka vend per keqperdorim!! Behet fjale per nje "perralle me mbret" qe Jezusi i tregon dishepujve!! Ne ate perralle, mbreti i kerkon popullit qe ti sjellin perpara armiqte e tij qe ne kohen kur ai ishte larg per lufte,e tradhetuan dhe planifikuan ta vrisnin!!!
Eshte thjesht nje keqperdorim qe i bejne myslimanet "paqesor"......per te vene nje paralelizem mes Kuranit dhe Bibles!!
Krishterimi ka bere shume te keqija e shume te mira gjate egzistences se vet!!
Te keqijat qe rridhnin nga keqperdorimi i doktrines,tashme, jane zhdukur, pasi laicizmi dhe demokracia jane bere standarti i domosdoshem per Perendimin!!
Problemi i Islamit eshte pikerisht fakti se akoma nuk e pranojne se edhe doktrina e keqinterpretuar mund te sjelle te keqija e per te mbrojtur kete gje, fillojne e dalldisin duke sjelle lloj-lloj verseti te shkeputur nga konteksti!!
Sikur te me gjesh edhe sikur nje katolik te vetem qe te interpretojne ate versetin qe ka sjelle ai efendiu si nxitje per te vrare armiqte, une do ta perdhos kete fč!!!!
Une besoj se nje katolik qe beson ne fjalen e Krishtit do te te pergjigjej pak a shume ne kete menyre: "Zoti yne, nepermjet fjales se Krishtit na meson qe ta duan armikun si veten......nuk eshte e mundur qe te thote edhe te kunderten"!!!
Kurse myslimane qe therrasin per xhihad dhe qe mbeshtesin interpretimin e Kuranit kur therret per lufte kunder jo-myslimaneve, ke plot edhe ketu ne forum!!
Asnje katolik nuk "lufton" myslimanet si fetare, por vetem si shqiptare qe veprojne ne kundershtim me intersat e Kombit!!!
Feja e Shqyptarit eshte Shqyptaria!!
Nese ndonje feje i djeg kjo, me mire ta djegim ate fč!!!!
Jarigas
Serbet jane kriminel dhe kur i kryejne krimet nuk u intereson feja. Ka kryer krime ndaj malazezeve ordodoks, kroateve katolik, hungarezeve, bullgarve, boshnjakve shqiptarve.....
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
ti jarigas mundet te miresh me peralla . po lexo biblen e shpjegoj versetet e bibles.prsh. si e spjegon kte
2 mbretrve 18:27
"QE JANE TE DENUAR TI HANE TRETJET E VETA DHE TE PINE UJET(SHUREN)E VET SE BASHK ME JU"
ose
2 mbretrve 2:23-24
"...... eliza ne betel.ndersa po ecte ruges i dolen para disa femi te vegjel prej qutetit dhe shpotitnin duke thene: hajde tulac hajde .
ky i shikoj dhe kur i pa i malkoj ne emer te zotit .
dhe JA DOLEN DY ARINJE NGA PYELLI DHE I SHQYEN 42 FEMIJE"
i lexove kto prala , kto jane pralla per ti trembur femite e vegjel jarigo.
se ku i mar kto te dhena ska rendesi .kjo vetem e tregon dobesine e besimit tuaj
pershendetje
dragjedia me e madhe e kosoves esht dhe dote jet nese ne kosove dote ket minoritet serb pra me nje fjal per sa koh ne kosove kemi ket mbrturin serbe ne shiptaret dote kemi probleme jan nje krijes e cila njeh vetem nje gjeh dhunen jan kombi me i poshjter ne hapsiren europaine pra duhet ta edukojm me dhun ose ta largojm nga hapsirat shqiptare njeher e pergjith mon
Nese kjo eshte keshtu, ke te drejte: Nuk mund te keqperdoret. Perpos nese e ben me qellim te keq, pra nese e perverton shembullin teresisht. Ky mbreti nuk ka lidhje me Zotin, keshtu qe besimtari nuk mund te thote ate qe mendova une ne postimin me pare. Sepse mbreti nuk eshte sinonim, personifikim apo krahasim per Zotin e Bibles.
Pirolla o vella. Ndoshta s'mund te bejme shume si individe vec e vec, por per vete jam i bidnur se do ia dedikoj jeten cdo feje qe eshte kunder fese se shqiptarise.Feja e Shqyptarit eshte Shqyptaria!!
Nese ndonje feje i djeg kjo, me mire ta djegim ate fč!!!!
Krijoni Kontakt