Falemnderit te gjitheve per fjalet dhe perkrahjen e dhene!
Do mundohem qe ti marr parasysh dhe ne te njejten kohe ti zbatoj te gjitha keto cfar me sygjeruat!
Falemnderit te gjitheve per fjalet dhe perkrahjen e dhene!
Do mundohem qe ti marr parasysh dhe ne te njejten kohe ti zbatoj te gjitha keto cfar me sygjeruat!
Behu shok i vetes ne radhe te pare,dhe nuk do te te mungoje shoqeria me te tjeret.
"Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."
Cfare duhet te besh? Mbas shkolle, ne kohen tende te lire, fto ndonje shok per kafe/drink. Dil dhe jashte ambjentit te shkolles. Kshu do kesh me shume se cte flasesh, pervec shkolles dhe mesimeve. Ne kete menyre do mesosh pjese te tjera te karakterit/personalitetit te shokeve qe te rrethojne e do kesh cte mesosh me shume per to. Do shikosh se cfare cilesise/interesa te perbashketa do kesh me to. Edhe qe aty, jepi drejtim vete shoqerise. Ji i hapur me shoqerine, flit sa me hapur dhe ji vetvetja. (kur them i hapur, jo te tregosh gjithshka, ka gjera qe dhe nuk tregohen, ose vetem kur te kesh arritur ne ate stadin, piken, kur e cileson ate tjetrin shok te ngushte).
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Interesante, une kam qene krejt e kunderta jote ne fakultet, as une nuk e di se si zija aq shpejt shoqeri dhe nuk e kuptoja, se njerez qe une nuk u dija as emrat ne fakultet dinin shume gjera per mua....Por ne 4 vjet fakultet, fillova ta rralloj se tepermi shoqerine qe kisha, u mjaftova vetem me nje prsh dhe buzeqeshje sepse kuptova se ne fakultet nuk ke shoqeri te vertete, por te gjithe te vine pas nga interesi, dhe jo vetem kaq por ka nje konkurence ne fakultet qe nuk te le vend per shoqeri...
Mos ta kesh edhe aq problem kete; beju zot i vetes tende, se vetem vetja jote eshte miku yt me i mire, ta them nga pervoja ime.
Nuk them te shkeputesh nga marredheniet shoqerore apo te jesh indiferent, thjesht trego kujdes me "shoqerine".
Gjss te sugjeroj, qe te jesh tip i buzeqeshur dhe jo i ndrojtur, tregohu gjithmone i sigurte ne vete, se keshtu do te respektojne te tjeret dhe do te te afrohen, por KUJDES!
P.S: Nuk ka si shoqeria e gjimnazit! Sikur te kthehesha prap...
Mendimi im:
Ēdo njeri ka nje temperament te caktuar te cilin e ka qysh nga genet edhe me pare se te linde. Problemi nuk me duket se eshte "social", ne kuptimin qe mund te konsiderohet sot, pasi nuk eshte e thene qe detyrimisht te kesh "shoke" shume, kur edhe nje shpesh mjafton, perveē se ka raste kur duhet te jemi edhe vetem.
Nese nuk jeni tip i shoqerueshem kjo tregon temperamentin tuaj dhe s`ka asgje per t`u shqetesuar. Pra keshilla ime do te ishte: merreni jeten si t`ju vije dhe mos tentoni te beni "shoke" ne menyre te sforcuar, por sipas ndjesive qe keni, pa u ndikuar nga opinioni perreth.
Duaje te afermin tend si veten
po do te kesh shoqeri te gjere, behu gjithcka vec vetvetja jo.
Without deviation from the norm, progress is not possible
Fakti qe njeriu lind me nje temperament te caktuar, asgje nuk e pengon ta ndryshoje ate ne te miren e tij. Rasti ne fjale mund te jete i tille. Djali nuk ndihet mire qe nuk arrin te integrohet kollaj ne shoqeri, dhe kerkon ta ndryshoje kete situate duke e kthyer ne favorin e tij, ne ate qe eshte me e dobishme per te. Ku qendron problemi ketu, mbetet per tu pare: a eshte per shkak te tij qe mund te jete tip i ndrojtur dhe i mbyllur, apo per shkak se nuk gjen hapesire nga ambienti shoqeror qe e rrethon.
Nese problemin e ka tek vetja, gjeja e pare eshte pranimi i atij kompleksi qe ka, pastaj te mundohet me seriozitet ta rregulloje kete duke ndryshuar temperamentin e tij.
Une nuk e di se cfare tipi ka glorius qe t'i jap nje keshille me konkrete, por ndoshta ke krijuar nje kompleks brenda vetes edhe pa e pasur ate.
Po ta jap nje shembull nga vetja ime kur hyra ne fakulet; kisha zgjedhur nje dege per te cilen asnje nga shoqeria ime nuk e kishte zgjedhur dhe i binte qe te isha e vetme kur hyra ne fakultet, pa asnje njohje shoqerore, shtoji kesaj edhe faktorin qe vija nga nje kolegj me shume disipline dhe ku kisha qene vetem me vajza, pas asnje djale. Imagjino se cfare mendimesh me silleshin ne koke para se te hyja: "c'a te bej une tek pull ne fakultet, kur nuk njoh asnje"...
Te them te drejten zura shoqeri qe diten e pare, ne nje dege ku ishim me shume se 300 studenta te atij viti, thjesht per arsyen se kur takova studente aty qe madje kishin shoqerine e tyre te gjimnazit ne te njeten dege, nuk e vrava aspak mendjen, u solla krejt natyrshem dhe komunikimi me ta erdhi krejt natyrshem, dhe nga nje studente qe nuk kisha pasur anje mik aty tek ajo dege, brenda vitit isha bere me popullorja, me njihnin te gjithe dhe zura shoqeri edhe me ato te viteve me te medha se ne, thjesht u solla natyrshem . Mjafton nje bisede rastesore; per nje liber, per problem shoqeror apo ndonje bisede ne lidhje me problematikat e mesimeve dhe njeriu nxe shpoqeri menjehere, por me duket se problemi yt ka te beje me kompleksin qe ke krijuar ti brenda vetes. Duhet te kesh shume besim te vetja, ta jesh kerkues ndaj vetes cdo dite, sic thote Nice "ta superosh veten cdo dite", te jesh pa komplekse ne komunikim me njerezit, i lirshem i buzeqeshur, i gatshem per cdo bisede, te jesh i sigurte ne cdo hap qe hedh....
Nuk di c'a te them me teper glorius, se nuk e di tamam se cfare tipi ke ti dhe ku qendron me sakte problemi yt, nese ti do shpreheshe disi me shume, ndoshta edhe ne mund te te japim nje keshille edhe me praktike se sa te themi "bej keshtu e bej ashtu". Prandaj edhe po tregohem e hapur me ty ne bisede (duke permendur disa raste nga jeta ime) qe edhe ti te besh te njejten gje.
Fakti qe ti i ke kerkuar nje keshille anetareve te ketij forumi dhe ne te jemi pergjigjur duke qene shume te gatshem, tregon se je djale qe mund te zesh kollaj shoqeri, prandaj edhe me krijua pershtypja qe e ke krijuar ti vete kete kompleks brenda vetes.
Gjss na informo se si po te ecen ne diten ne vazhdim, une per vete jam e interesuar.
ore shkurt muabeti gjej dashnore :P
nejse se shaka kjo
sic te than edhe te tjeret me siper ftoje per kafe shokun edhe bej ndonje shaka
edhe figur un se kuptoj si ske shoqeri ??? po mire shoqeri femirije ske ti mer?
ska si shoqeria ne gjimnaz ec atyyyyyyyy
RROFTE SHQIPERIA
Tek lexoja keshillat e juaja,e pash se ne cdo post te cdonjerit nga ju,jepej ajo keshilla se duhej une te jem ai qe i afron njerezit,dhe qe tek secili do gjeja diqka interesante,dhe papritmas e kuptova se une kam qene nje viktim e nje "manie" qe si dukej cdo here me ka percjellur,ishte ajo ndjenja se shoqeri quhen vetem ata njerez qe kane pamje te bukur,qe ne studime shquhen per nota me ta mira dhe shquhen ndėr te tjere,dhe ajo qfare bera ishte anashkalimi i tyre sepse supozoja me te drejte se keta nuk i lejonte mendjemadhesia qe u japte "suksesi" tyre te ishin me dike si mua,i cili nuk i ka edhe aq keto karakteristika,dhe fillova te shoqerohem me tipa me te thjeshte te cilet nuk japeshin se jane dikushi,e ne fakt ata kishin ne vehte nje thesar karakteri te pazbuluar e cila te jepte ndjesi te mira ne cdo qendrim sado te vogel me ta,dhe papritmas tani e shoh veten ne nje rreth te cilet nuk duan t'ia dine se si dukem apo qfare ju ofroj atyre,e tera qfar duan ata,eshte deshira qe une te ndihem mire ne prezencen e tyre dhe anasjelltas.
Natyrisht ate shokun te cilin e kam pasur nga fillimi nuk e anashkaloj ne asnje rast,por nuk jetoj ende me ate brengen se cdo te behet nese ai braktis studimet apo largohet nga une apo gjera te tilla,sepse e di se edhe po te ndodhe nuk do jem ai i vetmuari i cili qendroj ne nje kend te salles,duke i numeruar minutat e ores qe po iken.
Si perfundim,ishte ajo qfare keni thene edhe ju miq,ishte i teri faji im dhe e tera qfare me nevojitej ishte te hapja me dike kete bisede,ne kete rast me ju,e te i kuptoja gabimet e mia te cilat i krijoja ne veten time pa arsye!!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Glorious10 : 28-03-2011 mė 19:18
Krijoni Kontakt