Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 56
    Antar i PDK-s Fitimtar. Maska e Boy_XL
    Anëtarësuar
    24-10-2010
    Vendndodhja
    n'PDK
    Postime
    678
    Citim Postuar më parë nga Ziti Lexo Postimin
    ti boy-xl me duket se je bashkepuntor i udb-s. kujdes se shqiptaret nuk ta falin ket.

- sa her qe ke nevoj , do ta sjell edhe do ta perseris ket komentin tim ketu.

- ne populli Shqiptar e kem zakon , tradit me vra bashkpuntorin e Armikut ne ket rast bashkpuntorin e Serbies.
    kemi vra bashkpuntor t'serbis (udbash) edhe nuk do te thot se jemi ndal, kemi me vazhdu ende , ku do qe te futen (udbasht) plumbi do ti ndjek pas.

thuj albin kuqkes- udbashit mos te fshihet se do ta gjen plumbi ku do qe te futet.
    Vv - Palaço+LISBA :D

Mocion për Interpelancë
    04 MAJ 2011 - E Mërkurë 17:24
    Nga: Grupi Parlamentar i Lëvizjes VETËVENDOSJE!

Për: Kryetarin e Kuvendit të Republikës së Kosovës

Lënda: Interpelancë me Kryeministrin e Republikës së Kosovës z. Hashim Thaçi

Data: 14 prill 2011

Në bazë të nenit 65.9 të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, dhe nenit 44, paragrafi 1, të Rregullores së Kuvendit, Grupi Parlamentar i VETËVENDOSJE!-s, thërret në interpelancë parlamentare Kryeministrin e Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi për:

Të informuar Kuvendin dhe qytetarët e Republikës së Kosovës, për procesin e bisedimeve me Serbinë

Arsyetimi:

1. Nga dëshmia e zëvendëskryeministres Edita Tahiri në Komisionin parlamentar për Punë të Jashtme dhe nga përgjigjet e saj dolën në pah të dhëna të reja për bisedimet me Serbinë.

2. Sipas znj. Tahiri ka afrim të qëndrimeve me Serbinë sa i përket çështjes së regjistrave civilë, pra librave të amzës, duke pranuar gatishmërinë e saj për të marrur kopjet në vend të origjinalit të regjistrave civilë. Po ashtu, edhe në fushën e energjisë, sipas saj, ka afrim të pozicioneve drejt dakordimit për një nënkontraktor të veçantë të KEK-ut për veriun e Kosovës. Kjo tregon që këto bisedime po shkojnë drejt kompromiseve të rrezikshme dhe shumë të dëmshme për Kosovën. Mungesa e transparencës ndaj deputetëve dhe qytetarëve të Kosovës për këto çështje është alarmante.

3. Agjenda e bisedimeve dhe temat atje janë përcaktuar e renditur në fazën përgatitore të këtyre bisedimeve përgjatë takimeve që ka pasur këshilltari i Baroneshës Chatherine Ashton, Robert Cooper, me kryeministrin e Kosovës, Hashim Thaçi, dhe me kryetarin e Serbisë, Boris Tadiq, që prej shtatorit të vitit 2010. Një sërë çështjesh jetike për Kosovën jo vetëm që nuk u bënë parakushte për bisedimet me Serbinë por nuk u bënë as tema në këto bisedime. Kryeministri Hashim Thaçi nuk ka raportuar asnjëherë në Kuvendin e Kosovës për këto takime me z. Robert Cooper dhe nuk ka deponuar kurrfarë raporti për këto takime të cilat kanë përcaktuar agjendën dhe kontekstin e bisedimeve me Serbinë.

4. Znj. Edita Tahiri po i quan këto bisedime ‘dialog teknik ndërmjet Kosovës e Serbisë’ duke shtuar se kështu i quan ato edhe Grupi Ndërkombëtar Drejtues ndërkohë që pranon se Bashkimi Evropian si ndërmjetësues që është i quan bisedimet ‘dialog ndërmjet Kosovës e Serbisë’ pa cilësorin shtesë ‘teknike’. Njëkohësisht, sipas znj. Edita Tahiri, përmes këtij dialogu synohet që Serbia të tërhiqet nga veriu i Kosovës. Duke qenë se kjo assesi s’është çështje teknike, konfuzioni i këtillë do të mund t’i kushtojë shumë shtrenjtë Kosovës.

5. Qeveria e Kosovës dhe kryesuesja e delegacionit të Kosovës znj. Edita Tahiri qëllimisht kanë dështuar t’i ofrojnë Kuvendit të Kosovës procesverbalet dhe transkriptet e bisedimeve. Madje, ajo refuzon të përgjigjet nëse ekzistojnë ose jo ato. Për më tepër znj Tahiri, ftonte që të bëhej pjesë e bisedimeve në Bruksel këdo që kërkonte të shihte transkriptet dhe procesverbalet si zëvendësim për llogaridhënien. Një sjellje e këtillë është e papërgjegjshme dhe joprofesionale. Kryeministri Thaçi duhet të përgjigjet nëse e din a ekzistojnë apo jo transkriptet dhe procesverbalet nga Brukseli, e nëse ato ekzistojnë, atëherë të tregojë nëse i ka ato.

6. Znj. Edita Tahiri pat premtuar para Komisionit për punë të jashtme se menjëherë, madje për çështje orësh, do t’i dërgojë në Komision, listën e të gjithë pjesëmarrësve dhe funksioneve të tyre në delegacionin e Kosovës për bisedime në Bruksel përfshirë këtu edhe anëtarët e grupeve punuese. Ajo nuk e bëri këtë gjer më sot. Po ashtu, znj. Tahiri nuk e përmbushi as premtimin tjetër për dërgimin me shkrim në Komision të pozicioneve të saj dhe ekipit të saj në bisedimet në Bruksel si dhe të konkluzioneve të arritura atje deri më tash. Po ashtu, ajo nuk na e solli as Platformën e premtuar për bisedime të cilën tha se menjëherë do t’ia dërgojë Kryetarit të Kuvendit të Kosovës z.Jakup Krasniqi e më pas edhe Komisionit.

7. Dihet që deklarativisht dhe zyrtarisht Serbia nuk e njeh Republikën e Kosovës. Kryeministri Hashim Thaçi, në emër të Qeverisë së Kosovës, duhet ta sqarojë para deputetëve dhe qytetarëve të Kosovës nëse e njeh ai Republikën e Serbisë. Ky qëndrim është shumë i rëndësishëm për procedimin e këtyre bisedimeve. Një gjë e tillë bëhet edhe më urgjente kur znj. Edita Tahiri para Komisionit u përgjigj në mënyrë konfuze se njëherë nuk e pranon Republikën e Serbisë e mandej se e pranon atë kur e përmend në të njëjtën fjali kur flet për Republikën e Kosovës.

8. Lëvizja VETËVENDOSJE! konsideron se përgjegjës për bisedimet me Serbinë është Kryeministri Thaçi dhe ai duhet që personalisht të jap shpjegimet e tij para deputetëve të Kuvendit dhe popullit të Kosovës.

Teksti i mocionit që propozohet për votim

Në bazë të nenit 44, paragrafi 4, pika (d), të Rregullores së Kuvendit, Grupi Parlamentar i Lëvizjes VETËVENDOSJE! fton deputetët e Kuvendit të Republikës së Kosovës të votojnë mocionin me rekomandimet në vijim:

1. Të ndërpriten bisedimet me Serbinë

2. Qeveria të ndërmarrë hapa konkretë për të shtrirë autoritetin e shtetit të Kosovës në të gjithë territorin e saj, veçanërisht në veri

3. Qeveria e Kosovës të informoj rregullisht, çdo tre (3) muaj Kuvendit e Kosovës për përpjekjet e saj për të vendosur kontroll në tërë territorin e Kosovës

Në emër të Grupit Parlamentar: Albin Kurti, Glauk Konjufca, Liburn Aliu, Albulena Haxhiu, Albana Fetoshi, Alma Lama, Rexhep Selimi, Albana Gashi, Afrim Kasolli.

http://www.vetevendosje.org/?cid=1,2,2941&author=0
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Boy_XL;

Citim Postuar më parë nga Boy_XL Lexo Postimin
    - ne populli Shqiptar e kem zakon , tradit me vra bashkpuntorin e Armikut ne ket rast bashkpuntorin e Serbies.
    kemi vra bashkpuntor t'serbis (udbash) edhe nuk do te thot se jemi ndal, kemi me vazhdu ende , ku do qe te futen (udbasht) plumbi do ti ndjek pas.

thuj albin kuqkes- udbashit mos te fshihet se do ta gjen plumbi ku do qe te futet.
    po nese ke fakte dil vraje albinin adresen e din ku esht

pse spo e vrani po jeni duke leh si zagar ne per forume
    po edhe nje pytje sa paramilatir serb i keni vra pas luftes fjalen e kam per paramilitasr serb qe sot jan komkryq ne kosove ata dilni e kercnoni e vrani se albinin e keni shum leht me vra
    emore bala ju mendoni se me vrasje dhe kercnime mund te arriteni ndo kund

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    i vetmi lider i kosoves esht albin kurti qe as bodigard ska ata qe jan burra leti afrohen astaj kriminelet dota kuptojn qe qa dote theot te rrezikohet nje lider dote dridhen edhe temelet e kosoves

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga beni33 Lexo Postimin
    i vetmi lider i kosoves esht albin kurti qe as bodigard ska ata qe jan burra leti afrohen astaj kriminelet dota kuptojn qe qa dote theot te rrezikohet nje lider dote dridhen edhe temelet e kosoves
    mos ke frig se askush si flliq duert me te
    edhe perkunder qe ate e mbroin shkiet
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Krasniqi e quan “rrugaç” kryeministrin

Nga Express më 05 maj 2011 në ora 11:47

Kryeministri Hashim Thaçi sërish është bërë objekt i fyerjeve të Lëvizjes “Vetëvendosje” në Kuvendin e Kosovës. Deputeti i kësaj lëvizje Florin Krasniqi të enjten në seancën e Kuvendit të Kosovës e quajti Thaçin “rrugaç” gjatë kohës së deklarimeve të lira, gjë që nuk kaloi pa e nervozuar kryeparlamentarin Jakup Krasniqi.

Ky i fundit kërkoi që ose të respektohet rendi i ditës dhe mos të përdoret kjo kohë për sharje dhe fyerje, ose të hiqet tërësisht nga rendi i ditës, pika e deklarimeve të lira.

Deputeti Florin Krasniqi e ka marrë fjalën për të sqaruar akuzat që i kishte bërë deputeti i PDK-së, Fadil Demaku, për mospërfaqësim të denjë të Kosovës gjatë një vizite në Shqipëri.

"Ne kemi pasur dy takime zyrtare në Shqipëri. Unë kam qenë tërësisht profesional. Në takimet jozyrtare unë kam thënë se Hashim Thaçi është një rrugaç. Këtë e kam thënë në Uashington dhe Tiranë, e them edhe në Prishtinë", ka thënë Krasniqi.

Kryeparlamentari Krasniqi ka kërkuar që të ndalohen fyerjet dhe sharjet në Kuvendin e Kosovës, ose deklarimet e lira të hiqen nga rendi i ditës tërësisht.

"Kjo pikë e rendit të ditës është për të ngritur çështje e jo për të fyer e për të sharë. Ose më mirë ta heqim fare këtë pikë. Nuk është në interesin e qytetarëve të dëgjojë fjalë fyese e joparlamentare", ka thënë kryeparlamentari Krasniqi.

Por, deputeti Florin Krasniqi ka vazhduar duke shprehur kundërshtimin e tij për mënyrën e themelimit të Ministrisë së Diasporës, duke thënë se është pro kësaj ministrie, por është për një pjesëmarrje aktive të diasporës në themelimin e saj, e jo kjo ministri të ndërtohet mbi bazën e interesave partiake dhe pazareve politike.

Kurse, deputeti i LDK-së, Armend Zemaj ka ngritur çështjen e vjedhjes në dhomën e dëshmive në Policinë e Kosovës, duke thënë se tash e sa kohë nuk ka asnjë rezultat konkret dhe askush nuk ka dhënë përgjegjësi për këtë rast.

"I bëj thirrje nga këtu ministrit të Punëve të Brendshme dhe organeve kompetente, sepse deri tani asnjë rast konkret nuk është parë, jo vetëm në aspektin e sigurisë, por edhe në aspektin e dëmtimit material dhe moral të institucionit të Policisë së Kosovës. Kjo le të mbetet thirrje nga organi më i lartë ligjvënës, edhe pse kjo temë po anashkalohet me spektakle, gjoja për krim të organizuar. Nuk ka krim më të madh se të vidhet policia dhe të thuhet se hetimet vazhdojnë. Nuk ka krim më të madh se organet e rendit të mos mund ta mbrojnë veten. Nuk ka krim më të madh se të vidhen dosjet dhe dikush të mundohet t'i vejë në pluhurin e harresës. Andaj kërkoj nga kabineti qeveritar që kjo ngjarje të zbardhet dhe njerëzit që e kanë bërë këtë akt të vihen para drejtësisë", ka thënë Zemaj.

Ndërkohë, deputeti i komunitetit egjiptian Xhevdet Neziraj ka ngritur çështjen e ndryshimeve kushtetuese, duke thënë se këto ndryshime të diskutohen edhe në Kuvend, e jo vetëm në komisione, ndërkohë ka kërkuar që me Kushtetutë të mbrohen interesat e të gjitha komuniteteve, e jo vetëm interesat e komunitetit serb.

"Dua të them se komunitetet joserbe janë të përfaqësuara në Kuvend aq sa komuniteti serb dhe komuniteti serb ka 3 ministri, 1 zëvendëskryeministër, 4 pjesëtarë në komisionin për komunitetet, e udhëheq atë, e udhëheq Zyrën pranë kryeministrit, i ka fituar disa komuna me decentralizim dhe mbi 90 të buxhetit e harxhon për komunitetin e vetë. Me Kushtetutë duhet të mbrohen të gjitha komunitetet e jo vetëm një komunitet", ka thënë Neziraj.

Ndërkohë, deputetja e PDK-së, Xhevahire Izmaku ka ngritur çështjen e ndërprerjes së energjisë elektrike në komunën e Vushtrrisë, duke thënë se kjo ka irrituar qytetarët e kësaj komune.

Në seancën e sotme, pritet që kryeministri Hashim Thaçi të përgjigjet në interpelancë për procesin e bisedimeve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë që po zhvillohen tash e disa muaj në Bruksel. Kërkesa për interpelancë është shtruar nga Grupi Parlamentar i Lëvizjes Vetëvendosje, e cila vazhdon t'i kundërshtojë bisedimet Prishtinë-Beograd. Deri tani delegacioni i Kosovës i kryesuar nga zëvendëskryeministrja Edita Tahiri dhe delegacioni serb i kryesuar nga Borko Stefanoviq kanë zhvilluar tri raunde bisedimesh, ndërkaq më 17 dhe 18 maj pritet ta zhvillojnë raundin e katërt.

Kryenegociatori serb Stefanoviq ka paralajmëruar ndërkohë që para këtij raundi ta vizitojë Kosovën, për ç'gjë edhe Qeveria e Kosovës ka shprehur gatishmëri t'i jap leje dhe të takohet me të. (KosovaPress)
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Citim Postuar më parë nga beni33 Lexo Postimin
    O beny ,askush nuk vret femi ,se femija duhet te rritet e te edukohet ,se paku kurr esht momenti me mbrojt voten tende dhe te arianit,se do ta bejm shqiprin bostan lol .
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Llapi

Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin

Nga Express më 05 maj 2011 në ora 11:47

Kryeministri Hashim Thaçi sërish është bërë objekt i fyerjeve të Lëvizjes “Vetëvendosje” në Kuvendin e Kosovës. Deputeti i kësaj lëvizje Florin Krasniqi të enjten në seancën e Kuvendit të Kosovës e quajti Thaçin “rrugaç” gjatë kohës së deklarimeve të lira, gjë që nuk kaloi pa e nervozuar kryeparlamentarin Jakup Krasniqi.

Ky i fundit kërkoi që ose të respektohet rendi i ditës dhe mos të përdoret kjo kohë për sharje dhe fyerje, ose të hiqet tërësisht nga rendi i ditës, pika e deklarimeve të lira.

Deputeti Florin Krasniqi e ka marrë fjalën për të sqaruar akuzat që i kishte bërë deputeti i PDK-së, Fadil Demaku, për mospërfaqësim të denjë të Kosovës gjatë një vizite në Shqipëri.

"Ne kemi pasur dy takime zyrtare në Shqipëri. Unë kam qenë tërësisht profesional. Në takimet jozyrtare unë kam thënë se Hashim Thaçi është një rrugaç. Këtë e kam thënë në Uashington dhe Tiranë, e them edhe në Prishtinë", ka thënë Krasniqi.

Kryeparlamentari Krasniqi ka kërkuar që të ndalohen fyerjet dhe sharjet në Kuvendin e Kosovës, ose deklarimet e lira të hiqen nga rendi i ditës tërësisht.

"Kjo pikë e rendit të ditës është për të ngritur çështje e jo për të fyer e për të sharë. Ose më mirë ta heqim fare këtë pikë. Nuk është në interesin e qytetarëve të dëgjojë fjalë fyese e joparlamentare", ka thënë kryeparlamentari Krasniqi.

Por, deputeti Florin Krasniqi ka vazhduar duke shprehur kundërshtimin e tij për mënyrën e themelimit të Ministrisë së Diasporës, duke thënë se është pro kësaj ministrie, por është për një pjesëmarrje aktive të diasporës në themelimin e saj, e jo kjo ministri të ndërtohet mbi bazën e interesave partiake dhe pazareve politike.

Kurse, deputeti i LDK-së, Armend Zemaj ka ngritur çështjen e vjedhjes në dhomën e dëshmive në Policinë e Kosovës, duke thënë se tash e sa kohë nuk ka asnjë rezultat konkret dhe askush nuk ka dhënë përgjegjësi për këtë rast.

"I bëj thirrje nga këtu ministrit të Punëve të Brendshme dhe organeve kompetente, sepse deri tani asnjë rast konkret nuk është parë, jo vetëm në aspektin e sigurisë, por edhe në aspektin e dëmtimit material dhe moral të institucionit të Policisë së Kosovës. Kjo le të mbetet thirrje nga organi më i lartë ligjvënës, edhe pse kjo temë po anashkalohet me spektakle, gjoja për krim të organizuar. Nuk ka krim më të madh se të vidhet policia dhe të thuhet se hetimet vazhdojnë. Nuk ka krim më të madh se organet e rendit të mos mund ta mbrojnë veten. Nuk ka krim më të madh se të vidhen dosjet dhe dikush të mundohet t'i vejë në pluhurin e harresës. Andaj kërkoj nga kabineti qeveritar që kjo ngjarje të zbardhet dhe njerëzit që e kanë bërë këtë akt të vihen para drejtësisë", ka thënë Zemaj.

Ndërkohë, deputeti i komunitetit egjiptian Xhevdet Neziraj ka ngritur çështjen e ndryshimeve kushtetuese, duke thënë se këto ndryshime të diskutohen edhe në Kuvend, e jo vetëm në komisione, ndërkohë ka kërkuar që me Kushtetutë të mbrohen interesat e të gjitha komuniteteve, e jo vetëm interesat e komunitetit serb.

"Dua të them se komunitetet joserbe janë të përfaqësuara në Kuvend aq sa komuniteti serb dhe komuniteti serb ka 3 ministri, 1 zëvendëskryeministër, 4 pjesëtarë në komisionin për komunitetet, e udhëheq atë, e udhëheq Zyrën pranë kryeministrit, i ka fituar disa komuna me decentralizim dhe mbi 90 të buxhetit e harxhon për komunitetin e vetë. Me Kushtetutë duhet të mbrohen të gjitha komunitetet e jo vetëm një komunitet", ka thënë Neziraj.

Ndërkohë, deputetja e PDK-së, Xhevahire Izmaku ka ngritur çështjen e ndërprerjes së energjisë elektrike në komunën e Vushtrrisë, duke thënë se kjo ka irrituar qytetarët e kësaj komune.

Në seancën e sotme, pritet që kryeministri Hashim Thaçi të përgjigjet në interpelancë për procesin e bisedimeve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë që po zhvillohen tash e disa muaj në Bruksel. Kërkesa për interpelancë është shtruar nga Grupi Parlamentar i Lëvizjes Vetëvendosje, e cila vazhdon t'i kundërshtojë bisedimet Prishtinë-Beograd. Deri tani delegacioni i Kosovës i kryesuar nga zëvendëskryeministrja Edita Tahiri dhe delegacioni serb i kryesuar nga Borko Stefanoviq kanë zhvilluar tri raunde bisedimesh, ndërkaq më 17 dhe 18 maj pritet ta zhvillojnë raundin e katërt.

Kryenegociatori serb Stefanoviq ka paralajmëruar ndërkohë që para këtij raundi ta vizitojë Kosovën, për ç'gjë edhe Qeveria e Kosovës ka shprehur gatishmëri t'i jap leje dhe të takohet me të. (KosovaPress)
    nuk esht veq florim krasniqi qe e quan hashimin qen por ter kosova e ka te njejtin mendim per dallim te disa qe han ne nje sdahan me stefasnoviqin e beligradit per te cilin po bejn nje pregaditje solemne per ta prit ne prishtin kta thaqistat alias zagart e hashimit

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Llapi

Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin
    mos ke frig se askush si flliq duert me te
    edhe perkunder qe ate e mbroin shkiet
    jo more dilni byjrum veq merreni at guzim ju me leh si qen keni zakon nje zagar i juaj sot ne parlament tentoj si gjdoher te mundohet te kercnoj florimin po harroni se kaloj koha juaj duke kercnuar politikanet shqiptar tash keni kuptuar se ka deputet ne parlamentr qe per ju bash pes para si dhojn

Antar i PDK-s Fitimtar. Maska e Boy_XL
    Anëtarësuar
    24-10-2010
    Vendndodhja
    n'PDK
    Postime
    678
    - e qfar fjale pritet nga nji Serbofil ose bashkpuntor i Serbis.
    ose
    -qfar fjalori do te pritni nga rrugaqet e vetffundosjes=vetserbis te albin tadiq Kurtit ?
    keta jan ata .
    Vv - Palaço+LISBA :D

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •