Postuar më parë nga
bani
temat kane te bejne me diskutime dhe nuk prishen kur ne to diskutohet , por perkundrazi,
po te pergjigjem shkurt dhe me ajete kuranore ;
6:19. Thuaj: “Cili send ka dλshminλ mλ tλ madhe?” Thuaj: “All-llahu λshtλ dλshmues mes meje e jush, e mua mλ λshtλ shpallur ky Kur’an qλ me tλ t’ju tλrheq vλrejtjen juve dhe atij qλ i komunikohet (dhe tλ gjithλ atyre qλ vijnλ pas jush deri nλ ditλn e kijametit). Ju po dλshmoni se pos All-llahut ka edhe zota tλ tjerλ, a?” Thuaj: “Unλ nuk dλshmoj!” Ai λshtλ vetλm njλ Zot dhe unλ jam i pastλr nga ajo qλ ju i shoqλroni!”
6:19. Thuaj: "Cili send ka dëshminë më të madhe?" Thuaj: "All-llahu është dëshmues mes meje e jush, e mua më është shpallur ky Kur'an që me të t'ju tërheq vërejtjen juve dhe atij që i komunikohet (dhe të gjithë atyre që vijnë pas jush deri në ditën e kijametit). Ju po dëshmoni se pos All-llahut ka edhe zota të tjerë, a?" Thuaj: "Unë nuk dëshmoj!" Ai është vetëm një Zot dhe unë jam i pastër nga ajo që ju i shoqëroni!"
6:38. Nuk ka asnjλ gjallesλ nλ tokλ dhe as shpendλ qλ fluturojnλ me dy krahλ e qλ nuk janλ tλ ndara nλ grupe (tλ ndryshme), sikurse edhe ju (Zoti i krijoi, i pajisi si juve). Asgjλ nuk kemi lλnλ pas dore nga evidenca. Mλ nλ fund te Zoti i tyre do tλ tubohen.
6:38. Nuk ka asnjë gjallesë në tokë dhe as shpendë që fluturojnë me dy krahë e që nuk janë të ndara në grupe (të ndryshme), sikurse edhe ju (Zoti i krijoi, i pajisi si juve). Asgjë nuk kemi lënë pas dore nga evidenca. Më në fund te Zoti i tyre do të tubohen.
6:114. (Thuaj) A pos All-llahut tλ kλrkoj unλ gjykatλs (mes meje dhe juve)? Kur Ai λshtλ qλ ua zbriti librin nλ mλnyrλ tλ shkoqitur? Atyre qλ u dhamλ librin e dinλ se ai (Kur’ani) λshtλ i zbritur prej Zotit tλnd saktλsisht, pra mos u bλ prej atyre qλ dyshojnλ.
6:114. (Thuaj) A pos All-llahut të kërkoj unë gjykatës (mes meje dhe juve)? Kur Ai është që ua zbriti librin në mënyrë të shkoqitur? Atyre që u dhamë librin e dinë se ai (Kur'ani) është i zbritur prej Zotit tënd saktësisht, pra mos u bë prej atyre që dyshojnë.
25:30. E i dλrguari tha: “O Zot im, vλrtet populli im e konsideroi kλtλ Kur’an si (diη) tλ hedhur!”
25:31. Shi kλshtu, Ne secilit pejgamber ia bλmλ ndonjλ armik prej jobesimtarλve, por majfton qλ Zoti tλ jetλ udhλrrλfyes ndihmλs yti.
25:30. E i dërguari tha: "O Zot im, vërtet populli im e konsideroi këtë Kur'an si (diç) të hedhur!"
6:112. Dhe kλshtu (sikurse edhe ty) ηdo pejgamberi i bλmλ armiq disa nga njerλzit dhe nga xhinλt e djallλzuar, qλ me fjalλ tλ shkλlqyeshme nλ mλnyrλ tλ fshehtλ nxit njλri-tjetrin nλ mashtrime. E sikur tλ donte Zoti yt, ata nuk do bλnin atλ (armiqλsi), po ti lλri ata me ato trillime.
6:112. Dhe kështu (sikurse edhe ty) çdo pejgamberi i bëmë armiq disa nga njerëzit dhe nga xhinët e djallëzuar, që me fjalë të shkëlqyeshme në mënyrë të fshehtë nxit njëri-tjetrin në mashtrime. E sikur të donte Zoti yt, ata nuk do bënin atë (armiqësi), po ti lëri ata me ato trillime.
45:6. Kλto janλ fakte tλ All-llahut qλ po t’i lexojmλ ty nλ mλnyrλ tλ saktλ; cilλs fjalλ(hadith) pra, pos fjalλs sλ All-llahut dhe argumenteve tλ Tij, ata i besojnλ?
45:6. Këto janë fakte të All-llahut që po t'i lexojmë ty në mënyrë të saktë; cilës fjalë pra, pos fjalës së All-llahut dhe argumenteve të Tij, ata i besojnë?
45:11. Ky (Kur’ani) λshtλ njλ udhλrrλfyesλ i plotλ, e ata qλ nuk i pranuan ajetet e Zotit tλ tyre, i pret njλ dλnim mλ i mundimshλm.
45:11. Ky (Kur'ani) është një udhërrëfyesë i plotë, e ata që nuk i pranuan ajetet e Zotit të tyre, i pret një dënim më i mundimshëm.
39:23. All-llahu e shpalli tλ folmen mλ tλ mirλ, librin, tλ ngjashλm nλ mrekulli, tλ pλrsλritur herλ pas here (me kλshilla e dispozita), qλ prej (dλgjimit tλ) tij rrλnqethen lλkurλt dhe zemrat e tyre. Ky (libλr) λshtλ udhλzim i All-llahut, me tλ udhλzon atλ qλ do. E atλ qλ All-llahu e lλ tλ humbur, pλr tλ nuk ka ndonjλ udhλzues.
39:23. All-llahu e shpalli të folmen më të mirë, librin, të ngjashëm në mrekulli, të përsëritur herë pas here (me këshilla e dispozita), që prej (dëgjimit të) tij rrënqethen lëkurët dhe zemrat e tyre. Ky (libër) është udhëzim i All-llahut, me të udhëzon atë që do. E atë që All-llahu e lë të humbur, për të nuk ka ndonjë udhëzues.
31:6. Po ka nga njerλzit qλ blenλ (hadithe) tregime boshe e me qλllim qλ t’i largojnλ njerλzit prej rrugλs sλ All-llahut pa pasur kurrfarλ fakti dhe pλr t’i marrλ ato (ajetet e) All-llahut si tallje. Pλr ta me siguri λshtλ pλrgatitur dλnim i turpshλm.
Krijoni Kontakt