Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 69 prej 69
    Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    temat kane te bejne me diskutime dhe nuk prishen kur ne to diskutohet , por perkundrazi,
    po te pergjigjem shkurt dhe me ajete kuranore ;

6:19. Thuaj: “Cili send ka dλshminλ mλ tλ madhe?” Thuaj: “All-llahu λshtλ dλshmues mes meje e jush, e mua mλ λshtλ shpallur ky Kur’an qλ me tλ t’ju tλrheq vλrejtjen juve dhe atij qλ i komunikohet (dhe tλ gjithλ atyre qλ vijnλ pas jush deri nλ ditλn e kijametit). Ju po dλshmoni se pos All-llahut ka edhe zota tλ tjerλ, a?” Thuaj: “Unλ nuk dλshmoj!” Ai λshtλ vetλm njλ Zot dhe unλ jam i pastλr nga ajo qλ ju i shoqλroni!”

6:19. Thuaj: "Cili send ka dëshminë më të madhe?" Thuaj: "All-llahu është dëshmues mes meje e jush, e mua më është shpallur ky Kur'an që me të t'ju tërheq vërejtjen juve dhe atij që i komunikohet (dhe të gjithë atyre që vijnë pas jush deri në ditën e kijametit). Ju po dëshmoni se pos All-llahut ka edhe zota të tjerë, a?" Thuaj: "Unë nuk dëshmoj!" Ai është vetëm një Zot dhe unë jam i pastër nga ajo që ju i shoqëroni!"

6:38. Nuk ka asnjλ gjallesλ nλ tokλ dhe as shpendλ qλ fluturojnλ me dy krahλ e qλ nuk janλ tλ ndara nλ grupe (tλ ndryshme), sikurse edhe ju (Zoti i krijoi, i pajisi si juve). Asgjλ nuk kemi lλnλ pas dore nga evidenca. Mλ nλ fund te Zoti i tyre do tλ tubohen.

6:38. Nuk ka asnjë gjallesë në tokë dhe as shpendë që fluturojnë me dy krahë e që nuk janë të ndara në grupe (të ndryshme), sikurse edhe ju (Zoti i krijoi, i pajisi si juve). Asgjë nuk kemi lënë pas dore nga evidenca. Më në fund te Zoti i tyre do të tubohen.

6:114. (Thuaj) A pos All-llahut tλ kλrkoj unλ gjykatλs (mes meje dhe juve)? Kur Ai λshtλ qλ ua zbriti librin nλ mλnyrλ tλ shkoqitur? Atyre qλ u dhamλ librin e dinλ se ai (Kur’ani) λshtλ i zbritur prej Zotit tλnd saktλsisht, pra mos u bλ prej atyre qλ dyshojnλ.

6:114. (Thuaj) A pos All-llahut të kërkoj unë gjykatës (mes meje dhe juve)? Kur Ai është që ua zbriti librin në mënyrë të shkoqitur? Atyre që u dhamë librin e dinë se ai (Kur'ani) është i zbritur prej Zotit tënd saktësisht, pra mos u bë prej atyre që dyshojnë.

25:30. E i dλrguari tha: “O Zot im, vλrtet populli im e konsideroi kλtλ Kur’an si (diη) tλ hedhur!”
    25:31. Shi kλshtu, Ne secilit pejgamber ia bλmλ ndonjλ armik prej jobesimtarλve, por majfton qλ Zoti tλ jetλ udhλrrλfyes ndihmλs yti.

25:30. E i dërguari tha: "O Zot im, vërtet populli im e konsideroi këtë Kur'an si (diç) të hedhur!"

6:112. Dhe kλshtu (sikurse edhe ty) ηdo pejgamberi i bλmλ armiq disa nga njerλzit dhe nga xhinλt e djallλzuar, qλ me fjalλ tλ shkλlqyeshme nλ mλnyrλ tλ fshehtλ nxit njλri-tjetrin nλ mashtrime. E sikur tλ donte Zoti yt, ata nuk do bλnin atλ (armiqλsi), po ti lλri ata me ato trillime.

6:112. Dhe kështu (sikurse edhe ty) çdo pejgamberi i bëmë armiq disa nga njerëzit dhe nga xhinët e djallëzuar, që me fjalë të shkëlqyeshme në mënyrë të fshehtë nxit njëri-tjetrin në mashtrime. E sikur të donte Zoti yt, ata nuk do bënin atë (armiqësi), po ti lëri ata me ato trillime.

45:6. Kλto janλ fakte tλ All-llahut qλ po t’i lexojmλ ty nλ mλnyrλ tλ saktλ; cilλs fjalλ(hadith) pra, pos fjalλs sλ All-llahut dhe argumenteve tλ Tij, ata i besojnλ?

45:6. Këto janë fakte të All-llahut që po t'i lexojmë ty në mënyrë të saktë; cilës fjalë pra, pos fjalës së All-llahut dhe argumenteve të Tij, ata i besojnë?

45:11. Ky (Kur’ani) λshtλ njλ udhλrrλfyesλ i plotλ, e ata qλ nuk i pranuan ajetet e Zotit tλ tyre, i pret njλ dλnim mλ i mundimshλm.

45:11. Ky (Kur'ani) është një udhërrëfyesë i plotë, e ata që nuk i pranuan ajetet e Zotit të tyre, i pret një dënim më i mundimshëm.

39:23. All-llahu e shpalli tλ folmen mλ tλ mirλ, librin, tλ ngjashλm nλ mrekulli, tλ pλrsλritur herλ pas here (me kλshilla e dispozita), qλ prej (dλgjimit tλ) tij rrλnqethen lλkurλt dhe zemrat e tyre. Ky (libλr) λshtλ udhλzim i All-llahut, me tλ udhλzon atλ qλ do. E atλ qλ All-llahu e lλ tλ humbur, pλr tλ nuk ka ndonjλ udhλzues.

39:23. All-llahu e shpalli të folmen më të mirë, librin, të ngjashëm në mrekulli, të përsëritur herë pas here (me këshilla e dispozita), që prej (dëgjimit të) tij rrënqethen lëkurët dhe zemrat e tyre. Ky (libër) është udhëzim i All-llahut, me të udhëzon atë që do. E atë që All-llahu e lë të humbur, për të nuk ka ndonjë udhëzues.

31:6. Po ka nga njerλzit qλ blenλ (hadithe) tregime boshe e me qλllim qλ t’i largojnλ njerλzit prej rrugλs sλ All-llahut pa pasur kurrfarλ fakti dhe pλr t’i marrλ ato (ajetet e) All-llahut si tallje. Pλr ta me siguri λshtλ pλrgatitur dλnim i turpshλm.
    31:6. Po ka nga njerëzit që blenë tregime boshe e me qëllim që t'i largojnë njerëzit prej rrugës së All-llahut pa pasur kurrfarë fakti dhe për t'i marrë ato (ajetet e) All-llahut si tallje. Për ta me siguri është përgatitur dënim i turpshëm.

bani, e kam thënë edhe më sipër se tipat si ti nuk kuptojnë, përderisa e kundërshtoni Sunnetin dhe për këtë nuk mundeni me gjetë edhe përgjigje, sepse atë që ke sjellur më sipër nuk e ke pruar tefsirin e ajeteve ( o harrova se ju nuk keni argumente se ku dhe për çfarë po flitet në ato ajete dhe kujt i drejtohet All-llahu s.v.t., koha dhe spjegimin e tyre ), por ke bërë vetëm se një kopjim dhe atë me shumë gabime më dukeshte e jam duke lexuar greqisht, sepse ju përtoni edhe germat ti përmirësoni nga mllefi që keni ndaj haditheve ( sqarimeve të ajeteve Kur'anore ).

Hap nji temë të re për këtë qështje banush dhe mos mendo se jemi nga ata që nuk pranojmë argumente, por jeni ju që spranoni argumente, sepse ne nuk e refuzojmë asnjë fjalë që All-llahu e ka thënë, siç vepruan edhe sahabët, taibinët dhe taibin taibinët, dhe ne nga ata marrim dhe jo nga të devijuarit si Rashad Khalifa si e quani si pejgamber, o bani mos u mundo të devijosh të tjerët sikurse je devijuar edhe ti nga influencimi i këtij të devijuari që haberin se ka nga feja Islame.

All-llahu ju udhëzoftë.
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    31:6. Po ka nga njerëzit që blenë tregime boshe e me qëllim që t'i largojnë njerëzit prej rrugës së All-llahut pa pasur kurrfarë fakti dhe për t'i marrë ato (ajetet e) All-llahut si tallje. Për ta me siguri është përgatitur dënim i turpshëm.

bani, e kam thënë edhe më sipër se tipat si ti nuk kuptojnë, përderisa e kundërshtoni Sunnetin dhe për këtë nuk mundeni me gjetë edhe përgjigje, sepse atë që ke sjellur më sipër nuk e ke pruar tefsirin e ajeteve ( o harrova se ju nuk keni argumente se ku dhe për çfarë po flitet në ato ajete dhe kujt i drejtohet All-llahu s.v.t., koha dhe spjegimin e tyre ), por ke bërë vetëm se një kopjim dhe atë me shumë gabime më dukeshte e jam duke lexuar greqisht, sepse ju përtoni edhe germat ti përmirësoni nga mllefi që keni ndaj haditheve ( sqarimeve të ajeteve Kur'anore ).

Hap nji temë të re për këtë qështje banush dhe mos mendo se jemi nga ata që nuk pranojmë argumente, por jeni ju që spranoni argumente, sepse ne nuk e refuzojmë asnjë fjalë që All-llahu e ka thënë, siç vepruan edhe sahabët, taibinët dhe taibin taibinët, dhe ne nga ata marrim dhe jo nga të devijuarit si Rashad Khalifa si e quani si pejgamber, o bani mos u mundo të devijosh të tjerët sikurse je devijuar edhe ti nga influencimi i këtij të devijuari që haberin se ka nga feja Islame.

All-llahu ju udhëzoftë.
    paqe ramazan,
    me duhet te te shpjegoj qe personi qe thote se hadithet jane nga shejtani(djalli) , thote se eshte i derguari i Zotit dhe vjen me nje mrekulli per te cilen me duket se nuk ke lexuar sa duhet , eshte mrekullia matematikore e numerit 19 dhe edhepse duket pak qesharake mbase per disa per t'u pranuar per mrekulli eshte njera nga mrekullite madheshtore (kuran 74:35),
    po te sjell nje shembull , ke lexuar syret nga 40, 41, 42, 43, 44, 45 , 46, te gjitha keto sure fillojne me inicialet H dhe M ( ha mime ), nqs matet shpeshtesia e perdorimeve te H-ve dhe M-ve ne secilen sure nga keto kemi kete rezultat;

Emri:  MREKULLIA E H DHE M QARTE.jpg

Shikime: 207

Madhësia:  55.0 KB

dhe po keshtu edhe te gjitha suret me iniciale jane shumefisha te nentembedhjeteshit , po keshtu edhe numeri i ajeteve , bismilahirrahmanirrahim-i, po keshtu edhe numeri i sureve e me rradhe, a rastesi eshte e gjithe kjo , dhe si ka mundesi qe profetizohet ne ajetet nga 30 deri35 tek surja 74 ,
    te lutem mu pergjigj nqs ti shikjon ketu mrekulli apo jo sepse eshte shume e qarte per mua dhe pse duhej Zoti te perdorte nje kodim matematikor per kuranin.
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Ose Per Me Qarte Shiko Ketu;

Emri:  H DHE M MREK.jpg

Shikime: 259

Madhësia:  57.8 KB

[74:30] Sipër tij është nëntëmbëdhjetë.*
    [74:31] I caktuam engjëjt për të qenë roje Ferri, dhe e përcaktuam numrin e tyre (19-shin) (1) për
    t‟i trazuar mosbesimtarët, (2) për t‟i bindur të Krishterët dhe Jahuditë (se ky është shkrim hyjnor),
    (3) për të forcuar besimin e besimtarëve, (4) për të hequr të gjitha gjurmët e dyshimit prej zemrave
    të të Krishterëve, Jahudive, si dhe besimtarëve, dhe (5) për t‟i ekspozuar ata që ushqejnë dyshime
    në zemrat e tyre, dhe mosbesimtarët; ata do të thonë, “Çka deshi të thotë Perëndia me këtë
    alegori?” Perëndia kështu e dërgon në humbje këdo që Ai vendosë, dhe e udhëzon këdo që Ai do.
    Askush nuk i njeh ushtarët e Zotit tënd përveç Tij. Kjo është vërejtje për njerëzit.
    [74:32] Patjetër, (betohem) me hënën.
    [74:33] Dhe natën përderisa kalon.
    [74:34] Dhe mëngjesin përderisa shkëlqen.
    [74:35] Kjo është njëra prej mrekullive madhështore.*
    [74:36] Paralajmërim për racën njerëzore.
    [74:37] Për ata mes jush që dëshirojnë të përparojnë, ose të zmbrapsen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 31-07-2011 më 14:49
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774

Për Sinqeritetin

Për sinqeritetin

"Sinqeriteti është shpata e Allahut në Tokë, në çfarë do lloj gjëje që ta vendosësh do ta presë."
    Dhunun el Misri

"Çdo gjë ka esencën e vet, por esenca e sinqeritetit është në zemrën e zahidëve (asketëve)."
    Ebu Sulejman Darani

"Ai që zhgjedh sinqeritetin si mjetin e tij, Allahu si çmim do t'i dhurojë kënaqësinë e tij."

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774

Për Devotshmërinë

Për devotshmërinë

“Bazat e devotshmërisë janë Kurani dhe Suneti;
    të largohesh nga epshet dhe bidatet;
    të respektosh e të nderosh dijetarët;
    të shoqërohesh me njerëzit e mirë;
    t’i shërbesh atyre pa pushim;
    të përdorësh sjelljet dhe virtytet më të larta e më të bukura;
    të lexosh çdo ditë Kuranin dhe lutjet pejgamberike,
    të mos tolerosh veten tënde në nënkuptime.
    Askush nuk do ta humbë këtë rrugë, përveç nëse ka një fillim të keq, sepse kjo do të ndikojë edhe në vazhdimësinë e në fundin e saj.”
    Ibrahim bin Muhamed Nasrabadhi

“Baza e devotshmërisë është të zbatosh urdhrat dhe ndalesat e sheriatit, të ndjekësh dhe të mos kundërshtosh.”
    Sejid bin Selam el Magribij

“E pyetën dikë se si mund ta arrijë njeriu devotshmërinë?
    U përgjigj: Nëse ushqehesh me hallall dhe duke i shërbyer të varfërve.
    E pyetën se cilët janë të varfërit?
    U përgjigj: Që të gjithë krijesat janë të varfër dhe mos bë dallim midis tyre asnjëherë, nëse ke mundësi t’i shërbesh, duke njohur mirësinë e Tij ndaj teje.”

Ibrahim ibn Shejban el Kirmisijnij

Esselamun alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774

Si Ta Ruash Personalitetin Në Jetë

Si ta ruash personalitetin në jetë

Në vend që te jetosh inferior dhe pa personalitet, më mirë është që t’i kthehesh vetes dhe qëllimeve të tua të jetës, t’i shkruash me dorën tënde dhe t’i vesh para vetes e t’i kthehesh vetes çdoherë .

Lufto gjithmonë që të jesh në kënaqësinë e Allahut.
    Kujtoje sinqeritetin gjithmonë .
    Mësoje librin e Allahut komplet.
    Jepi rëndësi dijes për fenë e Allahut.
    Jepi rëndësi zemrës së shëndoshë dhe shërimit të saj.
    Jepi rëndësi ruajtjes së shëndetit.
    Shpejto në xhami para ezanit.
    Jep sadaka çdo ditë .
    Kryej të gjitha obligimet familjare.
    Këshillohu me të tjerët.
    Dëgjo dy palët para vendimeve.
    Mos u hakmerr për vetveten tënde.
    Mos u nervozo për vetveten tënde.
    Mos mendo se ke hak mbi të tjerët.
    Llogarite çdo punë.
    Përkujto punët e së nesërmes.
    Dëgjoj edhe të dobëtit se çfarë flasin.
    Gëzohu kur vëllezërit e tu (muslimanët) fitojnë diçka.
    Përfito nga gabimet e të tjerëve.
    Mundohu të jesh i rregullt (me sinqeritet) në jetë dhe në punë.
    Ruaje buzëqeshjen.
    Shfrytëzoji të gjitha mundësitë për ndonjë çështje me rëndësi kur ta kesh para vetes.
    T’i japësh përparësi punëve, sipas nevojës.
    T’i japësh përparësi çështjes që të bën dobi dhe të kesh ndikim me atë.
    Mundohu të jesh i suksesshëm çdoherë.
    Mos e humb pozitën që të besohet dhe mos e kërko nëse dikush e kryen me sukses.
    Jepi rëndësi asaj që të intereson dhe veçoje atë që ke ndikim.
    Për ndonjë çështje që ke dobi, mundohu, provo, mëso, sepse nuk është e mundur që mos ta bësh.
    Për mos suksesin tënd gjithmonë fajësoje veten dhe mësohu prej gabimeve të tua, si dhe mundohu që të mësosh çdo gjë që se di.
    Mos llogarit se njerëzit janë të përsosur dhe mos humb kohë duke u marrë me ta, duke i përcjellë fjalët mes tyre, mos të interesojnë fjalët në mes tyre, pos atyre që ke dobi për ta përmirësuar veten tënde.
    Allahun e lusim që të na mundësojë të punojmë vetëm ato që kemi dobi në jetë dhe ahiret!

Esselamun alejkum.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774

Për Kërkimin E Faljes

Për kërkimin e faljes

“Lum ai që në librin e tij gjen të shënuar se është lutur shpesh për falje mëkatesh!”

Aishja

“Sikur Allahu të donte ta dënonte robin e tij, nuk do ta kishte frymëzuar për falje mëkatesh.”

Aliu

“Ky Kuran do t’ju udhëzojë edhe në sëmundjet tuaja edhe në ilaçet tuaja. Sëmundjet janë mëkatet, ndërsa ilaçet janë të kërkuarit e faljes.”

Katade

Esselamnu alejkum

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774

Për Agjërimin

Për agjërimin

“O njerëz! Po ju vjen një muaj madhështor, muaj plot bereqet, në të cilin është një natë më e vlefshme se një mijë muaj të tjerë. Allahu në këtë muaj e ka caktuar agjërimin si obligim të domosdoshëm, ndërsa namazi i teravisë kryet në ato net si formë vullnetare e ibadetit. Kush i afrohet Allahut me çfarëdo bamirësie vullnetare, llogaritet sikur të ketë kryer një obligim të domosdoshëm në ndonjë muaj tjetër. Ky është muaji i durimit e shpërblimi për të është xheneti. Ky është muaji i ndihmesës, muaji ku shtohet furnizimi besimtarëve. Kush përgatit në të iftar dhe e ushqen agjëruesin, ajo do t’i bëhet falje mëkatesh dhe mbrojtje nga zjarri dhe do të fitojë shpërblimin sa të agjëruesit, duke mos u pakësuar shpërblimi i këtij të fundit.”

“Kush agjëron muajin e ramazanit me besim të plotë, duke shpresuar në shpërblimin e Allahut, do t’i falen mëkatet e bëra më parë.”

“Të gjitha veprat e njeriut janë për të, përveç agjërimit, agjërimi është për Mua dhe Unë shpërblej për të.”

“Njeriu që agjëron ka dy gëzime: kur e ndërpret agjërimin e tij ai gëzohet dhe kur të takohet me Zotin e tij, gëzohet që ka agjëruar.”

“Pasha Atë në Dorën e të Cilit gjendet shpirti i Muhamedit, era e gojës së atij që agjëron është më e dashur tek Zoti se aroma e këndshme e miskut.”

“Agjërimi dhe Kurani ndërmjetësojnë për robin e Zotit në Ditën e Llogarisë. Agjërimi thotë: ‘Zoti im! Unë e kam përmbajtur atë nga dëshirat dhe epshet e tij, më lejo pra të ndërmjetësoj për të!’ Ndërsa Kurani thotë: ‘Unë e përmbajta nga të fjeturit natën, më lejo të ndërmjetësoj për të!’ Dhe ndërmjetësimi i tyre do të pranohet.”

“Kur të agjërosh le të agjërojnë veshët e tu, sytë e tu, gjuha jote le të agjërojë nga gënjeshtra dhe gjërat e ndaluara. Largohu nga shqetësimi dhe mundimi i fqinjit. Le të vërehet tek ty agjërimi dhe qetësimi. Bëje ditën e agjërimit tënd të mos jetë si dita kur nuk je agjërueshëm.”

Muhamedi (alejhi selam)

Esselamun alejkum

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774

Për virtytin e moralin

Për virtytin e moralin

“Virtyti më i lartë është të mos shikosh në veprimet e tua krijesat, qofshin këto në pamje të jashtme apo në pamje të brendshme, por Krijuesin e gjithçkaje.”
    Ebu Hasan Ali ibn Bundar Serejfi

“Të mjafton si virtyt të mos mërzitësh njerëzit e pastër dhe të ndershëm.”
    Ebu Bekër Abdullah ibn Ahmed Shebehi

“Morali (sjellja e mirë) të pastron nga koprracia, ndërsa hadithi të largon nga padituria.”
    Ebu Abdullah Rudhbari

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •