Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12

Post Vazhdimësia E Paturpësisë Komplotiste Greke

VAZHDIMËSIA E PATURPËSISË KOMPLOTISTE GREKE
    Greqia vjedh paratë e taksapaguesve europianë dhe ato para i përdor për komplote në vendet tjera.

Historikisht është e njohur dinakëria e pabesia greke që në lashtësi dhe se grekërit e kanë në gjak komplotizmin. Këtë e shprehin hapur edhe sot përfaqësuesit e tyre kudo që ndodhen. Me ligjin e luftës të vitit 1940 që e mbajnë ende në fuqi grekët duan të “riçlirojnë” tokat e pushtuara të fantazmës “Vorio Epir”, megjithëse Shqipëria e Greqia janë vende të NATO-s. Me një armiqësi të hapur, konsulli grek në Korçë Ikonomu u shpreh: “Nuk tërheq asgjë nga ato që kam thënë për grekët dhe për Vorio Epirin. Unë s’bëra më shumë sesa detyrën time dhe ishte pikërisht kjo arsyeja pse unë u tërhoqa në Athinë, por jam i lumtur se deklaratat e mia ia arritën qëllimit. Kam qenë gjithmonë i vetëdijshëm për misionin tim. Unë punova në Epirin e Veriut”. Dhe mbasi Athina zyrtare e falenderon e ridërgon përsëri për të vazhduar detyrën patriotike.
    Këtu do ishin me vend fjalët e Kryetares së Parlamentit: Kapeni nga zhelet e hidheni jashtë! Por kush e kryen një veprim të tillë? E. Rama duhet ti ketë kërkuar falje Papandreut për “gabimin” në Marrëveshjen e Detit. Dhe në rast se i rijepet karrikja, do ta gradojë edhe Ikonomun “qytetar nderi” si Janullatosin.
    Por grekët nuk duhet të harrojnë se trashëgimtarët e korçarëve të krishterë-atdhetarëve shqiptarë Themistokli Gërmenjit, Mihal Gramenos, Petro Nini Luarasit, etj. janë gjallë dhe me të drejtë kërkojnë largimin e menjëhershëm të tij nga toka shqiptare.
    Në vitin 1996 Ministria e Punëve të Jashtme të Shqipërisë emëron si Konsull të Shqipërisë në Janinë Petrit Kasemin, por për “çudi” Greqia refuzon pranimin e tij pa ndonjë shkak. Petrit Kasemi ishte profesor universiteti dhe nuk kishte ndonjë deklaratë kundër Greqisë, por megjithatë ai kishte një “njollë faji”, e cila ishte fakti se prinderit e tij ishin dëbuar fëmijë nga shtëpitë e tokat e tyre në Çamëri, mbasi u kishin vrarë të afermit më 1944. Pra Petrit Kasemi nuk lejohej të hynte në Greqi sepse ishte bir i prindërve të lindur shtetas grekë. Arsyen e këtij “qëndrimi miqësor” të një miku strategjik të vendit tonë mund ta shpjegojë vetëm qeveria shqiptare.
    Kohët e fundit, zëdhënësi i ministrisë së jashtme greke e quan shtyrjen e rregjistrimit te popullsisë në Shqipëri si reagim të qarqeve nacionaliste shqiptare. Ndërhyrja e grekëve i ka kaluar tërë kufinjtë e mirësjelljes midis dy vendeve aq më tepër fqinje. Komplotizmi grek vazhdon me “pensionet humanitare” që u japin emigrantëve të tyre në Shqipëri. Do ishte shumë humanitare që t’i ndihmonin ata që e quajne vehten grekër po qe se kishin para. Fjala e urtë e popullit thotë: “Kur s'ke dritë në shtëpi, s'ke pse ndez qiri në xhami”. Greqia vjedh paratë e taksapaguesve europianë dhe ato para i përdor për komplote në vendet tjera.
    Më 1889, Kongresi i Berlinit me anullimin e vendimit të tij të mëparshëm krahinën shqiptare të Çamërisë e la të pashkëputur nga trojet e tjera shqiptare. Atëherë autoritetet greke të frymëzuara nga mendimet mesjetare bizantine filluan në të gjithë qytetet e fshatrat e Çamërisv të hapin shkolla greke nëpërmjet kishës së tyre. Në këtë mënyre urdhëronte peshkopi grek që vajzat të futen detyrimisht në shkolla se nesër kur të bëhen nëna duhet t’u flasin fëmijëve greqisht dhe jo shqip si flitej nëpër shtëpitë e tyre. Edhe sot prapë nën urdhërat-porosi të peshkopit grek Janullatos u hapën shkolla greke edhe aty ku s'ka asnjë minoritar grek. Për këtë duhet “falenderuar” zëvendës-kryeministri Genc Pollo që u kujdes për hapjen e shkollave greke ashtu si edhe tani për formularin e regjistrimit mbi baza etnike e fetare (Pollua mirë që nuk është gjerman, se përndryshe duhet të kërkonte shkarkim nga detyra se formularin e ka kopjuar nga urdhër-porosia e Janullatosit). Politikanët shqiptarë nuk duan të kujtojnë se 60,000 fëmijët shqiptarë në Greqi presin t’iu hapen shkollat që iu mungojnë.
    Çamët e krishterë që vazhdojnë të jetojnë, megjithëse një pjesë i kanë shpërngulur, në tokat e tyre në Çamëri iu ndalohet edhe të flasin Shqip. Ishte vërtetë shume mallëngjyese kur në Shtator 2010, domethënë pas 66 vjetësh i dëbuar, takova dhe bisedova me shumë bashkëvendas të mij në Paramithi, Filat, Pargë, Gumenicë e Margëlliç. Ata kanë shumë mall e deshirë të “fjalosen në gluhën e ëmbël shqipe”, por “demokracia greke” prej të cilës mësojnë politikanët e Shqipërisë rrugën drejt Europës, iua ndalon dhe njëkohësisht iu “harrohet” nga politikanët shqiptarë. Kjo ndodh kështu edhe pse Greqia e Shqipëria kanë nënshkruar një “Pakt Miqësie” që në vitin 1966.
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-10-2009
    Postime
    3
    greket nuk jane fajtor e kane gjete livadhin e shkrete dhe e kullosin
    sa e kam percjelle veprimet e greqise dhe veprimet e qeverive shqiptqre mew duket se qeverite shqiptqre asnjehere nuk i kan terhjek verejtjen greqise per keto veprime shume te demshme per shqiptare dhe per shqiperine

E si mund ta bejn nje gje te tille, kur politikanet tane flejn me endrra per pushtet te pasosur si Enveri
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-04-2007
    Vendndodhja
    KUDO DHE ASGJEKUND
    Postime
    837
    shume mire e ka thene parafolesi greqia gjeti shesh po ben pershesh

kemi 20 vjet qe greku ka bere cfare ti doje sume me shqipetaret dhe nuk kemi patur as reagimin me te vogel nga qeverite shqipetare

kemi nje parti came qe eshte alenace e qeverise ngelen duke bere vetem deklarata shtypi (sa per ti mbushur mendjen elektoratit qe po punojme)neper TV se asnjehere nuk e shtrojne problemin came ne qeveri

me keta politikane qe kemi vorioepiri do kaloje TR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Ketu mediat Greke nuk japin asnje gje nga keto.Biles kur doli Ikonomu dha nje emicion ketu nga nje kanalet me te medha Ne fillim ishte per 21 janarin edhe ne fund doli ne Gjirokaster per shkollat greke ,si jetojne greket atje,ku te gjithe flisnin Greqisht akoma edhe ata te 21 janarit.Me dukej sikur shikoja nje Gjirokaster *Greke*.
    Nje njeriu im erdhi per Vitin e Ri ketu me pushime pas heqjes se vizave gjithashtu kishte kaluar edhe ne Itali shume lireshem.Kurse ne Kakavi me beri te ditur qe kishin pritur 6 ore edhe jo vetem sepse kishte njerez por polica grek ishin me fiksime ,kthenin autobusa kot keshtu.Edhe gjenin pretekse te kota qe te kthenin njerez eshte e vertet kjo ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga YaSmiN : 19-03-2011 më 07:32

Citim Postuar më parë nga YaSmiN Lexo Postimin
    Ketu mediat Greke nuk japin asnje gje nga keto.Biles kur doli Ikonomu dha nje emicion ketu nga nje kanalet me te medha Ne fillim ishte per 21 janarin edhe ne fund doli ne Gjirokaster per shkollat greke ,si jetojne greket atje,ku te gjithe flisnin Greqisht akoma edhe ata te 21 janarit.Me dukej sikur shikoja nje Gjirokaster *Greke*.
    Nje njeriu im erdhi per Vitin e Ri ketu me pushime pas heqjes se vizave gjithashtu kishte kaluar edhe ne Itali shume lireshem.Kurse ne Kakavi me beri te ditur qe kishin pritur 6 ore edhe jo vetem sepse kishte njerez por polica grek ishin me fiksime ,kthenin autobusa kot keshtu.Edhe gjenin pretekse te kota qe te kthenin njerez eshte e vertet kjo ?
    Pse cfar prisje ti YaSmiN , qe te dalin me njoftim per shtyp ?
    Revolution 1848

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Mendoj qe Edi Rama e ka fajin ketu.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga YaSmiN Lexo Postimin
    Eshte me se e vertete,sepse me kane mbajtuar mua ne aeroportin e Athines 20.min ngaqe ajo debilja greke ne sportel te ''German Air,, nuk dinte se cfare shkruhej ne pashaporten Shqiptare me vize te pakufizuar te X vendit Europian(kur po dilja nga Greqia).
    Po une nga hyra nga Jupiteri??? ju drejtova.
    Mbylle mer gojen-me tha njeriu im se te mbajne ketu tere diten dhe ske ku ankohesh!
    Ne Kakavije problemi u zgjidhte kollaj,5 euro brenda pashaportes dhe kaloje pa mbajtur rradhe.
    Shtet plehre,te shkretet Shqiptare
    Para liberalizimit keto qe shkruajta.

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Mendoj qe Edi Rama e ka fajin ketu.
    pse ha *** kot,kur sja ke haberin se per ne c'rast eshte ber ajo foto !

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga POKO Lexo Postimin
    pse ha *** kot,kur sja ke haberin se per ne c'rast eshte ber ajo foto !
    Na i shpego ti?

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •